ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
power

Ποδοσφαιρικός “Δεσμός”!

Έλληνες, Κύπριοι, Άγγλοι και όχι μόνο ενώνουν τις (ποδοσφαιρικές) δυνάμεις τους για καλό σκοπό και συγκεκριμένα για το έργο του "Δεσμού" και του event που γίνεται στο Λιντς.

Ποδοσφαιρικός “Δεσμός”!

Με το ποδόσφαιρο μπορείς να αποκτήσεις χρήμα και δόξα. Ωστόσο, με το σύνθημα “play for a good cause” Έλληνες και Κύπριοι φοιτητές στο Λιντς της Αγγλίας διοργανώνουν τουρνουά ποδοσφαίρου με σκοπό την ενίσχυση ελληνικών ιδρυμάτων και σχολείων με ιατρικό εξοπλισμό!

Το sportsking.gr είχε την τιμή να μιλήσει αποκλειστικά με έναν από τους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας, τον Κυριάκο Κυριακόπουλο και να του κάνει ερωτήσεις σχετικά με το event “PoWΕr Charity Challenge”! (να συμπληρώσουμε ότι το event γίνεται στα πλαίσια του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου “Δεσμός”).

1) Τι είναι το “PoWΕr”; Πότε ξεκίνησε;


“Το “PoWΕr” είναι μια εθελοντική ομάδα που δραστηριοποιείται στην Αγγλία με στόχο την ενίσχυση ιδρυμάτων της Ελλάδας μέσω του μη κερδοσκοπικού σωματείου “Δεσμός”. Είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται παρόμοια εκδήλωση, με τις δύο προηγούμενες να συγκεντρώνονται χρήματα για την αγορά πετρελαίου ώστε να ζεσταθούν παιδιά που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία και την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης.

Ωστόσο φέτος αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερο κοινό καθώς το event περιλαμβάνει και άλλες δραστηριότητες καθώς επίσης για 1η φορά θα συμμετάσχουν και 8 ομάδες γυναικών. Είμαστε η μοναδική εθελοντική κοινότητα της Αγγλίας, που στόχο έχει να διοργανώνει φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για τη στήριξη ατόμων που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα. Φέτος, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε χρήματα και να αγοράσουμε ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα και να τα προσφέρουμε σε ιδρύματα που τους είναι απαραίτητα, ενώ εταιρείες θα προσφέρουν μία συσκευασία ή ένα κιλό από τα προϊόντα τους για κάθε γκολ που θα σημειώνεται στο τουρνουά”.

2) Πες μας λίγα λόγια για τον “Δεσμό”. Πότε ξεκίνησε; Ποιος είχε την ιδέα και πήρε την πρωτοβουλία;

“Ο Δεσμός” (www.desmos.org) είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με σκοπό την κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων μέσα από τη μέγιστη αξιοποίηση πλεονάσματος από ιδιώτες και εταιρείες. Aπό την ίδρυσή του, τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα, ο “Δεσμός”, με επίκεντρο τα γραφεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει προσφέρει σε ένα ολοένα και αυξανόμενο δίκτυο 345 οργανισμών κοινωνικής ωφελείας στην Ελλάδα, βοηθώντας συνολικά πάνω από 250.000 βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επωφελούμενους χάρη στην προσφορά περισσότερων από 140 εταιρειών και εκατοντάδων ιδιωτών! Η εκτιμώμενη αξία των αγαθών που έχει διαχειριστεί ο “Δεσμός” υπερβαίνει το 1.200.000 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του Δεσμού και φωτογραφικό υλικό, αλλά και για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.desmos.org, τη σελίδα του Δεσμού στο facebook, στείλτε μας email ή καλέστε μας στο [email protected] και 210 8119365 για την Αθήνα και [email protected] 2310 527620 για τη Θεσσαλονίκη!”.

3) Τι άλλες δραστηριότητες θα περιλαμβάνει το event;

“Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια εκδήλωση που θα είναι ενδιαφέρουσα από τον μικρότερο στον μεγαλύτερο! Θα υπάρχει τουρνουά ποδοσφαίρου
– η συμμετοχή περισσοτέρων από 56 ομάδες ανδρών σε τουρνουά ποδοσφαίρου
– η συμμετοχή περισσοτέρων από 8 ομάδες γυναικών σε τουρνουά ποδοσφαίρου
– τουρνουά Playstation σε γιγαντοοθώνη
– πολλά άλλα happenings και διαγωνισμοί (cross bar challenge, find the hole competition)
– bubble football
– cheerleaders
– σουβλάκια” power1

4) Στο τουρνουά ποιοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής; Θα είναι μόνο φοιτητές;

“Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τον καθένα ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας! Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε μεγάλη συμμετοχή από ξένους, οι οποίοι μας στήριξαν και τα προηγούμενα χρόνια”.

5) Πως μπορούν να βοηθήσουν άτομα από την Ελλάδα;

“Πολύ εύκολα μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να ενημερωθούν πως θα μπορούσαν να προσφέρουν, είτε σαν ιδιώτες είτε σαν εταιρείες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι, το βασικό είναι να υπάρχει όρεξη για προσφορά στους ανθρώπους που το χρειάζονται”.

6) Υπάρχουν σχέδια για επέκταση του “PoWΕr” και σε άλλες περιοχές της Αγγλίας;

“Τις περασμένες χρονιές είχαν γίνει εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις της Αγγλίας, είτε προωθητικές των μεγάλων events είτε μεμονομένες. Τη φετινή χρονιά το επίκεντρο είναι το Λιντς, αλλά προφανώς είμαστε έτοιμοι αν υπάρχει κάποια σχετική πρόταση από άλλες πόλεις.

Για όσους βρίσκονται στην Αγγλία να σημειώσουμε ότι θα προηγηθεί ένα μίνι φεστιβάλ μουσικής με ελληνικά συγκροτήματα, το “Greek Charity Tunes” με τα έσοδα της βραδιάς να διαθέτονται στον σκοπό του “PoWΕr”. power2

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ