ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Μοχάμεντ Σαλάχ

Ο άνθρωπος που ξετρέλανε την Ιταλία μέσα σε λίγα παιχνίδια περνάει από το μικροσκόπιο του "Βασιλιά".

Μοχάμεντ Σαλάχ

Έχει αγωνιστεί μόλις σε 8 παιχνίδια με τη φανέλα της Φιορεντίνα ωστόσο τα έξι γκολ του(τα περισσότερα κρίσιμα) έχουν κάνει τους Ιταλούς να παραμιλούν και τους “βιόλα” να θέλουν να τον κάνουν δικό τους για…πάντα. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τα μέχρι τώρα κατορθώματά του.

Πως ξεκίνησε

Ο Αιγύπτιος ξεκίνησε να αγωνίζεται στην Ελ Μοκαλούν. Εκεί έγινε βασικός το 2012, όμως η συμπλοκή στο Πορτ Σάιντ όπου 72 άτομα σκοτώθηκαν, έκανε την ομοσπονδία της χώρας να αναβάλλει το πρωτάθλημα. Η Βασιλεία που παρακολουθούσε τον Σαλάχ και μερικούς ακόμα συμπατριώτες του, εκμεταλλεύτηκε αυτή τη διακοπή και έκλεισε φιλικό με την ομάδα της Αιγύπτου με παίκτες κάτω των 23ων χρόνων.

Ο Σαλάχ μπήκε ως αλλαγή, όμως πρόλαβε να τραβήξει τα βλέμματα των ανθρώπων της ελβετικής ομάδας πετυχαίνοντας δύο τέρματα τα οποία έδωσαν τη νίκη με 4-3 στην ομάδα του. Η Βασιλεία κάλεσε το Σαλάχ για εβδομαδιαία δοκιμή και μετά το πέρασμά της ανακοίνωσε την συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, κλείνοντάς τον για τέσσερα χρόνια.

Ο Αιγύπτιος μπήκε κατευθείαν στα βαθιά παίζοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ, ντεμπουτάροντας και σκοράροντας στο πρωτάθλημα και όντας πλέον βασικός, βρέθηκε να παίζει απέναντι στη Τσέλσι για μια θέση στο τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Σαλάχ σκόραρε κι ενθουσίασε τους ανθρώπους της λονδρέζικης ομάδας αμέσως, ενώ έγινε πρωταθλητής Ελβετίας λίγες μέρες αργότερα.

Τη σεζόν 2013-14 πρόλαβε να γίνει επίκεντρο της προσοχής τριών χωρών. Η Βασιλεία κληρώθηκε με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και πολλοί Αιγύπτιοι ζητούσαν από τον Σαλάχ να μην πάει στο Ισραήλ με την υπόλοιπη αποστολή. Εκείνος πήγε, όμως δεν έδωσε το χέρι σε κανένα παίκτη της αντίπαλης ομάδας περνώντας απλά από μπροστά τους στη καθιερωμένη κίνηση πριν από κάθε αγώνα.

Η Βασιλεία ζήτησε από τον παίκτη να συμπεριφερθεί καλύτερα στο δεύτερο παιχνίδι, ενώ το Ισραήλ ζητούσε εξηγήσεις και συγνώμες. Ο Σαλάχ στο δεύτερο παιχνίδι έδωσε το χέρι στους αντιπάλους του,χωρίς ωστόσο να ανοίξει την παλάμη του. Ο Αιγύπτιος πέτυχε κόντρα στη Μακάμπι το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση και αργότερα έβαλε άλλα δύο για την πρόκριση στους ομίλους κόντρα στη Λουντογκόρετς.

Εκεί η Βασιλεία έτυχε τη Τσέλσι με τον νεαρό επιθετικό να πετυχαίνει την ισοφάριση στην ήττα τελικά με 2-1 στο Λονδίνο, όμως ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στο ίδιο παιχνίδι στην Ελβετία.

Οι απαιτήσεις μεγάλωσαν

Η Τσέλσι κι ο Μουρίνιο ενθουσιάστηκαν από τις εμφανίσεις του και έβγαλαν από τα ταμεία της ομάδας 11 εκατομμύρια λίρες κάνοντάς τον “μπλε”. Έκανε αμέσως το ντεμπούτο του και μια βδομάδα αργότερα σκόραρε το πρώτο του γκολ στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, μπαίνοντας ως αλλαγή του Όσκαρ. Την καλύτερή του εμφάνιση την έκανε κόντρα στη Στόουκ λίγες βδομάδες μετά όταν σκόραρε και κέρδισε το πέναλτι για τη νίκη με 3-0.

Η επόμενη σεζόν ξεκίνησε αρκετά άσχημα για τον ίδιο αφού καλούταν να υπηρετήσει τον Αιγυπτιακό στρατό. Τελικά σε συναντήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας αυτό δεν έγινε, μένοντας στο Λονδίνο. Όχι για πολύ ωστόσο αφού οι απαιτήσεις μεγάλωσαν με τον Μουρίνιο να τον πιστεύει όμως να τον χρησιμοποιεί βασικό μόνο σε παιχνίδι του Λιγκ Καπ.

Δανεικός κι ηγέτης

Ο Σαλάχ δόθηκε δανεικός στη Φιορεντίνα όντας μέρος της συμφωνίας του Κουαδράδο με τους “μπλε”. Αυτός έδωσε τη νίκη πρόκριση κόντρα στη Τότεναμ(δεύτερη φορά που αποκλείει τη Λονδρέζικη ομάδα), αυτός έδωσε τη νίκη στο “Μεάτσα” επί της Ίντερ κι αυτός έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Γιουβέντους δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του για την πρόκριση στο τελικό του Κόπα Ιτάλια.

Ο Αιγύπτιος έχει κάνει τέλεια αρχή στη Φλωρεντία έχοντας έξι γκολ σε οχτώ ματς(μόνο κόντρα στη Λάτσιο ήταν άφαντος) και η Φιορεντίνα ψάχνεται ήδη για το πως θα τον κάνει δικό της και για τη νέα χρονιά. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο 22χρονος έχει κλέψει τις εντυπώσεις κι έχει τραβήξει τα βλέμματα πάνω του, όπως ακριβώς έκανε από την αρχή της καριέρας του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ