ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
Μπαρτσελόνα: Σοβαρά υποψήφιος εκ των έσω για αντι-Τσάβι!
«Παγώνει» το «Έτιχαντ» ο Ροντρίγκο, ΑΡΡΩΣΤΗ ενέργεια Μπέλινγχαμ! (vid)
Πλουτίζει κι άλλο ο Κριστιάνο, κέρδισε τη μάχη με τη Γιουβέντους!
Μπάγερν VS Άρσεναλ, Σίτι VS Ρεάλ: Οι ενδεκάδες των τιτανομαχιών! (vid)
Μπαρτσελόνα: Στα… τάρταρα τα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό από την Παρί!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Θέλει τον παίκτη που… την κάνει από τη Γιουβέντους!
Τσέλσι: Ο λόγος που ο Τζάκσον πήγε να «κλέψει» το πέναλτι από τον Πάλμερ!
Μπάγερν: Το σχόλιο του Κέιν για τον Νάγκελσμαν!
Η Ρεάλ βρήκε τον αμυντικό που έψαχνε στην Άρσεναλ!
«Ντόπαρε» τους παίκτες της Άρσεναλ ο Αρτέτα με τις δηλώσεις του!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Tζέιμι Βάρντι

Ο τυπάκος που μέχρι το 2012 έπαιζε στην πέμπτη κατηγορία της Αγγλίας, βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση των σκόρερς στην Πρέμιερ Λιγκ και εμείς σας τον παρουσιάζουμε.

Tζέιμι Βάρντι

Η ιστορία του είναι λες και την έγραψε ο πιο φαντασιόπληκτος σεναριογράφος του Χόλιγουντ. Ο Τζέιμι Βάρντι, κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να γίνει όχι απλά επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αλλά να φτάσει να βλέπει το όνομά του σε σενάρια μεταγραφής για μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε την έως τώρα καριέρα του για να καταλάβετε πως μέσα από σκληρή δουλειά και θέληση μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

Πως ξεκίνησε

Γεννήθηκε στο Σέφιλντ και αγάπησε από μικρός τη Σέφιλντ Γουέντσντεϊ. Εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, εκεί δέχτηκε τη μεγαλύτερη “σφαλιάρα” της ζωής του, όπως την χαρακτηρίζει. Η Σέφιλντ τον έδιωξε από τις ακαδημίες αφού δεν ήταν αρκετά ανεπτυγμένος σωματικά. Ο ίδιος πήρε σε ένα χρόνο 20 πόντους ύψους και πείστηκε από τον κολλητό του να συνεχίσει το ποδόσφαιρο.

Πήγε στην Στοκσμπρίτζ Παρκ Στίλς, όπου έπαιρνε 30 λίρες τη βδομάδα ως χαρτζιλίκι. Εκεί έκανε το ντεμπούτο του το 2007 και μέσα σε τρία χρόνια συμπλήρωσε 107 συμμετοχές με 66 τέρματα, όπου έκαναν πολλές ομάδες των χαμηλών κατηγοριών να τον πιστέψουν. Τελικά η Χάλιφαξ ήταν αυτή που τον έκανε δικό της, αφού πρώτα ο ίδιος κόπηκε από την Κρου και απέρριψε τη Ρόδεραμ.

Και το όνειρο ξεκινά

Στη Χάλιφαξ αγωνίστηκε μόλις μία σεζόν, αφού 38 παιχνίδια πέτυχε 26 τέρματα και την οδήγησε στην άνοδο στην Κόνφερενς, όντας πρωταθλήτρια κι ο ίδιος πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Την επόμενη σεζόν ξεκίνησε μαζί της, όμως μετά από τέσσερα παιχνίδια κι έχοντας πετύχει τρία τέρματα, έκανε τη Φλίτγουντ(ομάδα πέμπτης κατηγορίας τότε) να τον αποκτήσει για αδιευκρίνηστο ποσό.

Ωστόσο και η πέμπτη κατηγορία αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει το ταλέντο του. Πέτυχε 31 τέρματα σε 36 αναμετρήσεις και οι σκάουτερς της Λέστερ εισηγήθηκαν την απόκτησή του. Η Λέστερ έδωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της, ένα εκατομμύριο λίρες για παίκτη που αγωνιζόταν σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και ο Βάρντι είχε κάνει άλματα προόδου όχι μόνο σωματικά και παικτικά, αλλά και στα όνειρά του που σιγά-σιγά γίνονταν πραγματικότητα.

Αλεπού

Στην πρώτη του σεζόν μένει αρκετές φορές στον πάγκο, με τον ανταγωνισμό να είναι αρκετά μεγαλύτερος από ότι στις προηγούμενες ομάδες του ενώ και οι αντίπαλοι ήταν αρκετά καλύτεροι. Πέτυχε πέντε τέρματα τα οποία έκαναν τους ανθρώπους της Λέστερ να τον πιστέψουν, βλέποντας πως ο Βάρντι το ‘χει.

Η σεζόν 2013-14 ήταν καθοριστική για την καριέρα του και ο ίδιος έφερε εις πέρας όλες τις απαιτήσεις των ανθρώπων της ομάδας. Πέτυχε 16 τέρματα, η Λέστερ ανέβηκε στην Πρέμιερ Λιγκ ως πρωταθλήτρια και φυσικά δεν τον άφησε πίσω της, όντας μάλιστα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας μετά από ψηφοφορία μεταξύ των συμπαικτών του.

Διάσημος 

Ακόμα και τότε όμως, λίγοι ήταν αυτοί που τον γνώριζαν εκτός Αγγλίας. Ο Βάρντι έπρεπε να κάνει πολλά περισσότερα στην Πρέμιερ Λιγκ και το ήξερε καλά. Έγινε διάσημος μέσα σε ένα μεσημέρι. Σε ένα τρελό μεσημέρι για την ακρίβεια. Σε ένα τρελό μεσημέρι όπου ο Ντι Μαρία έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πέτυχε το πρώτο γκολ με λόμπα.

Εκείνο το μεσημέρι δεν άνηκε όμως στον Αργεντίνο που χρυσοπληρώθηκε για να ντυθεί “διάβολος” αλλά στον Τζέιμι που ήταν “διάβολος” για την άμυνα της ομάδας του Φαν Χάαλ. Έδωσε την ασίστ της ισοφάρισης, κέρδισε δύο πέναλτι και πέτυχε ένα γκολ στο απίστευτο 5-3 της Λέστερ. Όλοι τον έμαθαν τότε…Κι όσοι πήγαν να τον “ξεχάσουν”, τους ήρθε ξανά στη μνήμη με τη νέα σεζόν.

Δέκα αγωνιστικές, δέκα τέρματα! Αυτό λένε οι αριθμοί του σήμερα. Όσα γκολ έχουν πετύχει μαζί Ρονάλντο και Μέσι, τα έχει πετύχει ο ίδιος, σκοράροντας μάλιστα σε εφτά συνεχόμενες αγωνιστικές. Είναι πρώτος στη λίστα των σκόρερς, πάνω από τόσα “αστέρια”, όπως ο Αγκουέρο κι ο Ρούνεϊ. Ο Βάρντι είναι ο νέος “ήρωας” της Πρέμιερ Λιγκ, με όλες τις μεγάλες ομάδες εντός κι εκτός νησιού να τον έχουν πλέον στα μπλοκάκια τους.

Έκανε και το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Αγγλίας, έχοντας πλέον τέσσερις συμμετοχές χωρίς γκολ. Ίσως το πρώτο του το κρατάει για καλό, αφού όλες οι πιθανότητες είναι μαζί του ώστε να βρίσκεται στα γήπεδα της Γαλλίας στο προσεχές Euro.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ