ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στoν «τελικό» με τον Μπαπέ (pic)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ σπρώχνει με τρόπο τον παιχταρά του στη Λίβερπουλ
Όλη η Ευρώπη στα πόδια του όμως αυτός θέλει αυτοκρατορία με Λεβερκούζεν
Η Μπάγερν Μονάχου θέλει ξανά στον πάγκο της τον Νάγκελσμαν!
Η Τσέλσι διέσυρε την Έβερτον, με ιστορική εμφάνιση από τον Κόουλ Πάλμερ! (vid)
Πλησιάζει το τέλος ενός θρύλου: Ο Μίλερ ετοιμάζεται για απόσυρση!
Τσέλσι: Ο Πάλμερ ολοκληρώνει το χατ-τρικ με ιδανικό σκάψιμο – Σκοράρει και ο Τζάκσον! (vids)
Γκολάρα του Πάλμερ, ο οποίος με «δίμπαλο» καθαρίζει την Έβερτον! (vids)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Τεν Χαγκ σκέφτεται να κάνει «πειράματα» στο Κύπελλο!
Προπονητής της Ρεάλ συνεχάρη τον Αλόνσο για το ιστορικό τρόπαιο! (pic)
Η τεχνολογία μίλησε – Ο «υπολογιστής» αποκάλυψε τον πρωταθλητή της Premier League!
Ο Τσάβι… νευρίασε: «Έλεος! Παίζουμε μια πρόκριση, μην ασχολείστε με μένα»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Forgotten Legends

Αμυντικός ογκόλιθος

Ο Φερνάντο Ιέρο μπορεί να μην είχε ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, όμως είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αμυντικός ογκόλιθος

Λόγω “κλάσικο” σκεφτήκαμε παίκτες οι οποίοι είναι “εξαφανισμένοι” ή έχουν ξεχαστεί. Ο Φερνάντο Ιέρο είναι τέτοιος αφού μετά την αποχώρησή του από τη “βασίλισσα” το 2003, έπαψε να απασχολεί το ευρύ κοινό, με την αμυντική λειτουργία της Ρεάλ να κάνει ωστόσο τους φίλους της να τον αναπωλούν αρκετές φορές. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τα κατορθώματά του.

Πως ξεκίνησε

Ο Ιέρο γεννήθηκε στη Βελέζ, περιοχή της Μάλαγα και ξεκίνησε από την ομάδα της Βελέζ την καριέρα του. Δοκιμάστηκε στη Μάλαγα, ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας είπαν…εύστοχα, πως ο νεαρός τότε Ιέρο δεν κάνει για ποδοσφαιριστής. Έτσι επέστρεψε στη Βελέζ, από όπου πήγε στη Βαγιαδολίδ στη συνέχεια.

Μετά από δύο σεζόν όπου αγωνίστηκε 58 φορές σκοράροντας τρία τέρματα, η Ρεάλ Μαδρίτης τον απέκτησε το καλοκαίρι του 1989. Εκεί ξεκίνησε να αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ και στην πρώτη του σεζόν κατάφερε να σκοράρει εφτά φορές σε 37 συμμετοχές, κατακτώντας το πρώτο του πρωτάθλημα. Η δεύτερη σεζόν του ήταν το ίδιο καλή, έχοντας τα ίδια γκολ σε δύο λιγότερες συμμετοχές, όμως δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει την κατάκτηση τίτλου.

Η έλευση του Άντιτς τον έκανε ακόμα πιο επιθετικογενή ποδοσφαιριστή, παίζοντας πολλές φορές σαν 8άρι, δίπλα στον Μανουέλ Σάντσις. Ο Ιέρο πέτυχε 21 τέρματα σε 37 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας προσωπικό ρεκόρ τερμάτων. post-17577-0-1445994291-77747

Συνέχισε το ίδιο εντυπωσιακά έχοντας 13 τέρματα σε 33 αγωνιστικές πρωταθλήματος, ενώ το 1995 βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το πρωτάθλημα με 10 τέρματα σε 34 αγώνες.

Φυσική θέση και κορυφή

Ο Ιέρο επέστρεψε στα αμυντικά του καθήκοντα και δεν άλλαξε ποτέ ξανά, εκτός από μερικές φορές που η περίσταση τον ανάγκαζε. Συνέχισε να έχει επαφή με τα δίχτυα, πετυχαίνοντας το λιγότερο πέντε τέρματα σε κάθε σεζόν και μέχρι το 2003 όπου έμεινε στους “μερένχες” πανηγύρισε άλλα τρία πρωταθλήματα(συνολικά πέντε), τρία Τσάμπιονς Λιγκ, δύο Διηπειρωτικά, ένα Κύπελλο και τέσσερα Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Ο Ιέρο ήταν ο ποδοσφαιριστής που δεν έλειπε ποτέ από την ενδεκάδα της Ρεάλ, έχοντας σε 14 σεζόν 439 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, με 102 τέρματα, ενώ αγωνίστηκε 109 φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ σκοράροντας 17 τέρματα.

Η αποχώρησή του ήταν πλήγμα για τη “βασίλισσα” αφού μέχρι το δίδυμο Πέπε-Ράμος που δεσπόζει τη τελευταία τετραετία, δεν είχε βρεθεί κανείς που να μπορεί να τον αντικαταστήσει. 4145-lsh

Το τέλος

Πήγε στο Κατάρ για κάποια τελευταία ένσημα, αλλά άντεξε μόλις μία σεζόν εκεί, επιστρέφοντας στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπόλτον όπου έμεινε μία σεζόν πριν κρεμάσει τα παπούτσια του.

Το 2011 επέστρεψε στα αθλητικά δρώμενα, όντας αθλητικός διευθυντής της Μάλαγα, ενώ πέρσι αντικατέστησε τον Ζιντάν στο επιτελείο του Κάρλο Αντσελότι, όντας βοηθός προπονητή. hierro

Εθνική

Με την εθνική Ισπανίας είχε 89 συμμετοχές με 29 τέρματα, παίρνοντας μέρος σε τέσσερα Μουντιάλ. Μάλιστα σε εκείνο του 2002, μπήκε στην καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης, ενώ η ΦΙΦΑ τον έχει επιλέξει στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς για τρία συνεχόμενα χρόνια(1996-98).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ