ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Νεϊμάρ

Ο "κάτοχος" μιας "μέλλουσας" Χρυσής Μπάλας, έχει κάνει ήδη πολλά γράφοντας τη δική του ιστορία κι εμείς σας την παρουσιάζουμε.

Νεϊμάρ

Μαζί με τον Σουάρεζ έκανε την απουσία του Μέσι να μη φαίνεται. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημά του και εμείς θα σας παρουσιάσουμε την έως τώρα καριέρα του που υπόσχεται όλο και περισσότερα.

Πως ξεκίνησε

Έχοντας στο πλευρό του τον πατέρα του ο οποίος υπήρξε ποδοσφαιριστής, ο Νεϊμάρ αγάπησε από μικρός τη μπάλα, παίζοντας κυρίως futsal και street football. Το 2003 όμως η οικογένειά του μετακόμισε στο Σάο Βιθέντε και λίγο αργότερα στη Σάντος, όπου μπήκε στις ακαδημίες της ομώνυμης ομάδας. Εκεί άρχισε να κλέβει τις εντυπώσεις όλων και κατάφερε να φαίρνει τα πρώτα χρήματα στο σπίτι, αμοιβόμενος περίπου δύο χιλιάδες ευρώ το μήνα στα 15 του, ενώ ένα χρόνο αργότερα έπαιρνε ήδη πολλά περισσότερα, κάνοντας την οικογένειά του να αγοράσει το πρώτο της σπίτι στην πόλη. Στα 17 ανέβηκε στη μεγάλη ομάδα και οι χορηγοί έκαναν ουρά.

Σάντος

Το 2009 ήταν η πρώτη του σεζόν όπου αγωνίστηκε σε 48 παιχνίδια πετυχαίνοντας 14 τέρματα. Αμέσως έγινε γνωστός παγκοσμίως για τη τεχνική του και την επόμενη σεζόν έκανε εξωπραγματικά πράγματα, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει το πρωτάθλημα και το κύπελλο, έχοντας συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις 60 συμμετοχές και 42 γκολ.

Στη τρίτη του σεζόν πανηγύρισε και πάλι το πρωτάθλημα, αλλά και το πρώτο του Κόπα Λιμπερταδόρες έχοντας 24 τέρματα σε 47 παιχνίδια. Η σεζόν του 2012 ήταν και η καλύτερή του στην έως τώρα καριέρα του, αφού έφτασε τα 43 τέρματα σε 47 αγώνες κατακτώντας το Σουνταμερικάνα αλλά και το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα Βραζιλίας.

Πλέον, έχοντας σίγουρο πως θα κάνει το μεγάλο βήμα για την Ευρώπη, ο Νεϊμάρ προσπαθούσε σιγά-σιγά να γίνει πιο ουσιαστικός και το κατάφερε, με το ενδιαφέρον των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης να είναι κάτι παραπάνω από εφικτό.

Στη τελευταία του σεζόν στη Βραζιλία, έκανε μόλις 23 συμμετοχές με 13 τέρματα, αφού ξεκίνησε τις συζητήσεις για το ποια θα είναι η επόμενή του ομάδα, σε άλλη ήπειρο. Στις 24 Μαΐου, η Σάντος έκανε γνωστό πως έχει δύο προσφορές για το νεαρό επιθετικό και την επόμενη μέρα ανακοίνωσε πως ο Νεϊμάρ θα είναι ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα, χωρίς ποτέ να ανακοινώνεται το ποσό της συμφωνίας, παρά μόνο το ότι υπέγραψε συμβόλαιο πέντε χρόνων στη νέα του ομάδα.

Μπαρτσελόνα

Ο Νεϊμάρ παρουσιάστηκε στο “Καμπ Νου” μπροστά σε 55 χιλιάδες κόσμο(ρεκόρ για Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή) με τον-τότε-αντιπρόεδρο της Μπαρτσελόνα να ανακοινώνει πως η μεταγραφή κόστισε 57.1 εκατομμύρια ευρώ(15η ακριβότερη στην ιστορία του ποδοσφαίρου), με τον Νεϊμάρ να χει ρήτρα 190 εκατομμυρίων. Οι γιατροί της ομάδας συμβούλευσαν το Βραζιλιάνο να βάλει μερικά κιλά.

Φυσικά, η ιστορία με τη μεταγραφή του Νεϊμάρ και τα λεφτά που ξοδεύτηκαν έγιναν τεράστιο θέμα, φτάνοντας μέχρι τα δικαστήρια και κάνοντας τον πρώην πλέον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Ροσέλ, να παραιτηθεί.

Ο Βραζιλιάνος δεν επηρεάστηκε καθόλου από την όλη κουβέντα και κατάφερε από την πρώτη του κι όλας σεζόν να προσαρμοστεί, όντας βασικό μέλος της Μπαρτσελόνα, πετυχαίνοντας σε 41 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις 15 τέρματα, δίνοντας 12 ασίστ, χωρίς όμως να πανηγυρίσει κάποιο τρόπαιο.

Η περσινή και δεύτερη σεζόν του ωστόσο ήταν η καλύτερη από συγκομιδή τροπαίων. Ο Νεϊμάρ πανηγύρισε το “τρεμπλ” όντας αναντικατάστατο μέλος της ενδεκάδας και συνθέτοντας μαζί με Μέσι και Σουάρεζ ένα “τρίο” που έσπειρε φόβο σε κάθε αντίπαλο. Ο Βραζιλιάνος πέτυχε 39 γκολ σε 51 συμμετοχές, όντας πρώτος σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ με 10 τέρματα μαζί με Μέσι και Ρονάλντο, ενώ ένα από αυτά ήταν και στο τελικό της διοργάνωσης κόντρα στη Γιουβέντους, όταν διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στις καθυστερήσεις.

Φέτος, συνεχίζει να κάνει απίστευτα πράγματα έχοντας στο πρωτάθλημα 12 τέρματα σε 11 αγωνιστικές και 14 συνολικά σε 15 αγώνες όλων των διοργανώσεων, βάζοντας ισχυρή υποψηφιότητα για τη τριάδα της Χρυσής Μπάλας.

Εθνική

Στην εθνική Βραζιλίας έχει γίνει από πολύ μικρή ηλικία, ο ηγέτης κι ο άνθρωπος που στηρίζονται όλοι οι συμπατριώτες του, έχοντας κατακτήσει ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο αλλά και τo Confederation Cup του 2013 που διοργανώθηκε στη χώρα του.

Δυστυχώς για τον ίδιο, το μαρκάρισμα του Ζούνιγκα στη προημιτελική φάση του Μουντιάλ 2014, τον άφησε εκτός συνέχειας με τη χώρα του να μένει εκτός τελικού από τους μετέπειτα νικητές Γερμανούς.

Προσωπικά κατορθώματα

Αν και είναι μόλις 23ων ετών έχει ήδη πολλά προσωπικά βραβεία. Στη Βραζιλία, ανακυρήχθηκε καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής το 2011, αλλά και καλύτερος ποδοσφαιριστής την ίδια χρονιά. Κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι τρεις συνεχόμενες χρονιές(τα περισσότερα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις της χώρας), πήρε το βραβείο Πούσκας για το ομορφότερο γκολ της σεζόν 2011, όταν την ίδια σεζόν βγήκε καλύτερος παίκτης του Κόπα Λιμπερταδόρες όντας και πρώτος σκόρερ.

Στο Confederation Cup του 2013, ανακυρήχθηκε καλύτερος παίκτης, μπήκε στην καλύτερη ενδεκάδα και δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης. Στο Μουντιάλ της επόμενης σεζόν, ήταν τρίτος σκόρερ και μπήκε στην καλύτερη ενδεκάδα, ενώ φέτος μπήκε στην καλύτερη ενδεκάδα του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ήταν πρώτος σκόρερ μαζί με Μέσι και Ρονάλντο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ