ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ριγιάντ Μαχρέζ

Ο Αλγερινός έχει τρελάνει την Πρέμιερ Λιγκ και εμείς σας παρουσιάζουμε την ιστορία του.

Ριγιάντ Μαχρέζ

Μαζί με τον Βάρντι έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στην Πρέμιερ Λιγκ και οδηγούν τη Λέστερ στη διεκδίκηση του τίτλου. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε την έως τώρα ιστορία του και σας την παρουσιάζουμε.

Πως ξεκίνησε

Ο Μαχρέζ γεννήθηκε στη Γαλλία, από Αλγερινό πατέρα και Μαροκινή μητέρα, περνώντας τις διακοπές του στη γενέτειρα του πατέρα του. Το 2009 μπήκε στις ακαδημίες της Γκιμπέρ, μιας γαλλικής ερασιτεχνικής ομάδας και σε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα είχε δύο γκολ.

Οι εμφανίσεις του έπεισαν τη Χάβρη να τον πάρει για τη δεύτερη ομάδα, όπου σε τρία χρόνια έκανε 60 εμφανίσεις πετυχαίνοντας 24 τέρματα, κερδίζοντας έτσι μια θέση στην πρώτη ομάδα που αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της χώρας.

Εκεί έμεινε μέχρι το 2014 αφού οι 60 εμφανίσεις του και τα έξι τέρματά του, έκαναν τη Λέστερ που παρακολουθούσε ταλέντα στη Γαλλία, να τον “αρπάξει”, δίνοντάς του συμβόλαιο τριών χρόνων.

Αλεπού

Ο Μαχρέζ φάνηκε πως είναι “αλεπού” αφού μπήκε γρήγορα στο κλίμα της ομάδας και τη βοήθησε αμέσως να ανέβει κατηγορία έχοντας 19 εμφανίσεις και τρία γκολ. Πέρσι στην παρθενική του σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ και γενικά σε κορυφαία κατηγορία, ο Μαχρέζ ήταν από τους κορυφαίους της Λέστερ συμμετέχοντας σε 30 από τις 38 αγωνιστικές, πετυχαίνοντας δύο τέρματα και βοηθώντας έτσι την ομάδα του να σωθεί.

Στην κορυφή

Φέτος τα πράγματα ξέφυγαν με τον Μαχρέζ να πραγματοποιεί όλο και καλύτερες εμφανίσεις και μαζί με τον Βάρντι να συνθέτουν ένα δίδυμο που είναι πλέον περιζήτητο από όλες τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη. Ο Αλγερινός απέχει μόλις δύο τέρματα από το προσωπικό του ρεκόρ, αφού σε 15 αγώνες πρωταθλήματος έχει σκοράρει 11 φορές, ενώ το double-double δε φαίνεται να είναι μακριά έχοντας ήδη δώσει έξι ασίστ.

Χαρακτηριστικό των αλμάτων προόδου που έχει κάνει, είναι η μεταγραφική του αξία, όπου πλέον βρίσκεται στα 7.70 εκατομμύρια λίρες σύμφωνα με το transfermarkt, τη στιγμή που πέρσι τέτοιο καιρό ήταν στο 2 εκατ. λίρες, ενώ όταν αποκτήθηκε από τις “αλεπούδες” ήταν 875 χιλιάδες λίρες.

Εθνική

Ο Μαχρέζ είχε την επιλογή να διαλέξει ανάμεσα σε Αλγερία και Γαλλία, διαλέγοντας την πρώτη και κάνοντας το ντεμπούτο του στις 31 Μαΐου του 2014. Πλέον έχει 22 συμμετοχές έχοντας σκοράρει τέσσερις φορές. Βρισκόταν στην αποστολή για το Μουντιάλ του 2014, όμως δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ