ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ράφα Μπενίτεθ

Έχει καταφέρει να προπονήσει κορυφαίες ομάδες του κόσμου και να κατακτήσει σημαντικούς τίτλους. Ωστόσο, ο Ράφα Μπενίτεθ ποτέ δεν μπήκε στη λίστα με τους καλύτερους προπονητές.

Ράφα Μπενίτεθ

Για άλλους αποτελεί μία από τις πιο σταθερές επιλογές για την τεχνική ηγεσία ομάδας. Για κάποιους άλλους πάλι είναι περίπτωση που δεν αξίζει να ασχολείσαι. Το όνομα αυτού Ράφα Μπενίτεθ. Ο Ισπανός έκανε ένα μικρό πέρασμα από το Μπερναμπέου και το Sportsking αναλύει τα πάντα για τον Ισπανό από την αρχή της καριέρας του μέχρι και την πρόσφατη αποδέσμευσή του από τον πάγκο της «βασίλισσας».

Who is who

Γεννημένος τον Απρίλιο του 1960 στην Μαδρίτη ο Ράφαελ Μπενίτεθ δεν έχει να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο από την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής. Ωστόσο από την στιγμή που ξεκίνησε να ασχολείται με τον χώρο της προπονητικής κατάφερε να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του και να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο «βαριά» χαρτιά του χώρου παγκοσμίως.

Τα πρώτα βήματα

Έχοντας… έφεση στις ισπανικές ομάδες ο Μπενίτεθ ξεκίνησε από την μικρή ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης και από εκεί ακολούθησαν περάσματα από την Βαγιαδολίδ, την Οσασούνα, την Τενερίφη και την Εξτρεμαδούρα με μόνες διακρίσεις τις ανόδους από την Segunda στην Primera Division με τις δύο τελευταίες.

Η καταξίωση

Ο, μέχρι τότε βρισκόμενος στην αφάνεια, Ράφα Μπενίτεθ δεν άργησε να ξεχωρίσει και στην τριετία παραμονής του στην Βαλένθια κατάφερε να κατακτήσει δύο φορές το πρωτάθλημα και μία το, τότε, Κύπελλο Ουέφα.

Το όνομά του πλέον ακουγόταν στους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους με την Λίβερπουλ να τον πολιορκεί και τον Μπενίτεθ να παραμένει στο “Άνφιλντ” για έξι χρόνια. Στους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ, ο Μπενίτεθ κατάφερε να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, το Σούπερ Καπ Ευρώπης, το FA Cup και το Community Shield. Παρά την έλλειψη τροπαίων, η Λίβερπουλ επί εποχής Μπενίτεθ κατάφερε να εδραιωθεί στην τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

Επόμενος σταθμός του Ισπανού η Ιταλία και πιο συγκεκριμένα η Ίντερ, με την οποία περιορίστηκε σε ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας και ένα Παγκόσμιο Διασυλλογικό Κύπελλο.

Οι μέρες του, όμως, στο νησί δεν είχαν τελειώσει και μετά από μία διετία αποχής επέστρεψε στην Αγγλία αυτή τη φορά για λογαριασμό της Τσέλσι. Με τους «μπλε» ο Μπενίτεθ κατάφερε να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ, μένοντας μόλις στην τρίτη θέση στις εγχώριες υποχρεώσεις της ομάδας. Μετά την περιπέτειά του στην Τσέλσι, ο Μπενίτεθ στράφηκε και πάλι στην Ιταλία με τη Νάπολι να του παραδίδει τα ηνία της τεχνικής της ηγεσίας.

Στα δύο χρόνια παραμονής του στους «παρτενοπέι» ο Ισπανός κατόρθωσε να την καθιερώσει στην «ευρωπαϊκή» τριάδα, κατακτώντας, μάλιστα, το Κόπα Ιτάλια και το Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Το κεφάλαιο Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Μπενίτεθ επέστρεψε στην γενέτειρά του, την Μαδρίτη, προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της Ρεάλ Μαδρίτης σε μία εποχή αρκετά ταραγμένη με τους οπαδούς της «βασίλισσας» να είναι δυσαρεστημένοι από την εικόνα της ομάδας ακόμα και επί διαχείρισης Αντσελότι. Ο Ισπανός ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο από την διοίκηση των «μερέγχες» με την πλειοψηφία των φίλων της Ρεάλ να μην εμπιστεύεται τις ικανότητες του.

Ο Μπενίτεθ κατάφερε να τους διαψεύσει πραγματοποιώντας μία εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη και διατηρώντας το αήττητο εντός συνόρων για δέκα αγωνιστικές. Ωστόσο, μία ήττα από την Σεβίλλη, η «τεσσάρα» από την Μπαρτσελόνα στο «κλάσικο» και το στραπάτσο με τον Τσερίσεφ στο Copa Del Rey ήταν αρκετά για να «γιγαντώσουν» το αρνητικό κλίμα εναντίον του και να οδηγήσουν στη λύση της συνεργασίας του με την ομάδα της Μαδρίτης.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ