ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Τζο Άλλεν

Είναι ο αγαπημένος της εξέδρας. Αλλά για "κράξιμο". Ωστόσο, ο Τζο Άλλεν δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τη Λίβερπουλ, όπως έκανε με το γκολ του κόντρα στην Άρσεναλ.

Τζο Άλλεν

Σίγουρα δεν πρόκειται για έναν από τους διασημότερους ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Ωστόσο, ο Τζο Άλλεν έχει καταφέρει στα 25 του χρόνια να αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για λογαριασμό της Λίβερπουλ και να την «ξελασπώνει», όπως στο πρόσφατο ντέρμπι των «κόκκινων» με την Άρσεναλ.

Από ασχημόπαπο… κύκνος

Ο Άλλεν γεννήθηκε το Μάρτιο του 1990 στο Καρμάρτεν της Ουαλίας και ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο σε πολύ μικρή ηλικία από την τοπική ομάδα Τένμπι. Μόλις στα εννέα του χρόνια έγινε «μέλος» της… οικογένειας της Σουόνσι, όπου και αγωνιζόταν μέχρι τα 17 του, όταν και πήρε «προαγωγή» για την επαγγελματική ομάδα του συλλόγου.

Ο Άλλεν ήταν αποφασισμένος να διακριθεί και εκμεταλλευόμενος όλες τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις με την φανέλα των «κύκνων», κάτι που του επέφερε την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι και το 2010.

Ωστόσο, το 2008 ο 18χρονος τότε Άλλεν δεν έβρισκε θέση στην ενδεκάδα και δόθηκε δανεικός στην Ρέξαμ όπου αγωνίστηκε σε μόλις δύο αγώνες σκοράροντας, μάλιστα, με εντυπωσιακό τρόπο στο ντεμπούτο του. Οι συνεχείς μεστές του εμφανίσεις τον εδραίωσαν με τον καιρό στην βασική ενδεκάδα και τον ανέδειξαν και στα μάτια του, τότε προπονητή της Σουόνσι, Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος έπεισε την διοίκηση της ομάδας να ανανεώσει το νεαρό άσο μέχρι το 2015.

Το κεφάλαιο «Ρότζερς» και η ευκαιρία της Λίβερπουλ

Στις 10 Αυγούστου του 2012 και αφότου πέρασε τα απαραίτητα ιατρικά τεστ, ο Τζο Άλλεν υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την Λίβερπουλ, η οποία πλήρωσε 15 εκατομμύρια λίρες για να τον κάνει δικό της.

Εγγυητής για τον 22χρονο Άλλεν μπήκε ο παλιός του προπονητής, Μπρένταν Ρότζερς. Όπως ήταν φυσικό, λοιπόν, ο Άλλεν έχοντας την εμπιστοσύνη του προπονητή του, φόρεσε την φανέλα του βασικού σε 37 αγώνες, πρωταγωνιστόντας, μάλιστα, για την ομάδα του σε πολλούς από αυτούς. Τον Μάρτη του 2013, όμως, ο Άλλεν χτύπησε σοβαρά στον ώμο και χρειάστηκε να χειρουργηθεί και να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για την υπόλοιπη σεζόν.

Την περίοδο 2014-15 κατακρίθηκε αρκετά από τους φίλους της Λίβερπουλ, οι οποίοι ισχυρίζονταν πως χρησιμοποιούσε τις… πλάτες του Ρότζερς και δεν προσπαθούσε αρκετά στον αγωνιστικό χώρο. Τότε, μάλιστα, ήρθε και νέος τραυματισμός που τον κράτησε κάποιο καιρό εκτός γηπέδων, μακριά από τα σχόλια των φιλάθλων.

Ο Ουαλός, όμως, επέστρεψε δριμύτερος, θέλοντας να αποδείξει την αξία του στον κόσμο της Λίβερπουλ, κάτι που πέτυχε με τις συνεχείς καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο υπόλοιπο διάστημα της σεζόν.

Ουαλός ή Άγγλος;

Οι πολλά υποσχόμενες εμφανίσεις του με την φανέλα της Σουόνσι εντυπωσίασαν τους υπεύθυνους της Εθνικής Ουαλίας, οι οποίοι έσπευσαν να τον καλέσουν στην Εθνική ομάδα U17, όταν ο ίδιος ήταν μόλις 15 ετών. Ο Άλλεν φόρεσε την φανέλα με το εθνόσημο της Ουαλίας και ως παίκτης της U19, της U21 αλλά και της ανδρικής ομάδας μέχρι και το 2012 όταν ο ίδιος ο παίκτης επέλεξε να συμπεριληφθεί στην Εθνική ομάδα της Αγγλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ