ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Έκαψαν φανέλα του Ντεμπελέ στη Βαρκελώνη! (vid)
Μπέλινγκχαμ σε Σίτι: «Σε λένε φαβορί! Ήσυχα, εμείς είμαστε η Ρεάλ…»
Μπαρτσελόνα VS Παρί, Ντόρτμουντ VS Ατλέτικο: Ιδού οι ενδεκάδες! (pics)
Champions League: Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα έκαναν Κόλαση την ατμόσφαιρα! (pics)
Υπέροχα νέα για τον Αρτέτα: Υπολογίζει κανονικά τον Όντεγκαρντ! (pic)
Δήλωση ψυχολογίας από Τούχελ: «Εμείς το φαβορί, εμείς θα περάσουμε!»
Αλλάζει τελείως η Μπάγερν Μονάχου από το καλοκαίρι: «Σκοτώνει» πρωτοκλασάτο επιθετικό της!
Γκράνιτ Τζάκα: Η εξιλέωση
Παιδάκι στην Αφρική έφτιαξε το πορτρέτο του Κριστιάνο σε κορμό δέντρου (pic)
Premier League: Ο «καυτός» Πάλμερ έπιασε στην κορυφή τον ντεφορμέ Χάαλαντ
Οι πέντε παίκτες της Μπαρτσελόνα που κινδυνεύουν να χάσουν… την Ατλέτικο
Στη λίστα της Άρσεναλ ο επιθετικός… που την σκότωσε!
Γκβάρντιολ για Μόντριτς: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, ηγέτης και εκπληκτικός άνθρωπος»
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει απόψε τεράστια χαρά στους φίλους της Ρεάλ
Τρεις παίκτες της Τσέλσι… πλακώθηκαν για το ποιος θα εκτελέσει το πεναλτι (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ν’ Γκολό Καντέ

Ο άνθρωπος που τρέχει μέχρι και στον... ύπνο του και δεν κουράζεται ποτέ (Ν’ Γκολό Καντέ) περνάει από το "μικροσκόπιο" του "Βασιλιά".

Ν’ Γκολό Καντέ

Έχοντας κλείσει μόλις πριν από κάποιες μέρες τα 25 του χρόνια ο Ν’ Γκολό Καντέ, όπως και όλοι οι παίκτες της Λέστερ διανύουν μία από τις καλύτερες σεζόν όλης τους της καριέρας.

Μία ονειρική χρονιά θα έλεγε κανείς αφού οι «αλεπούδες» βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ και οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας περιμένουν πως και πως το καλοκαίρι προκειμένου να πάρουν την αναμενόμενη μεταγραφή τους για κάποια άλλη ομάδα. Ένας από αυτούς είναι σχεδόν σαφές ότι πρόκειται να είναι και ο Καντέ. Θεμέλιος λίθος της Λέστερ και ένας από τους βασικότερους παράγοντες που οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Γεννημένος τα τέλη Μαρτίου του 1991 στο Παρίσι, ο Καντέ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην πατρίδα του και πιο συγκεκριμένα στην Σουρέν σε ηλικία μόλις δέκα ετών. Εκεί ο Καντέ έκατσε για εννιά περίπου χρόνια και το 2010 μεταπήδησε στην Μπουλόν.

Η Γαλλία και η ανάδειξη

Στην Μπουλόν το ταλέντο του Καντέ δεν άργησε να γίνει αισθητό και μόλις ένα χρόνο μετά την μετακίνησή του στο τμήμα υποδομής, ο 20χρονος τότε Καντέ πραγματοποίησε τις πρώτες του εμφανίσεις με την μεγάλη ομάδα.

Στην Μπουλόν ο Καντέ έπαιξε σε συνολικά 38 παιχνίδια πετυχαίνοντας τρία τέρματα σε διάστημα δύο ετών. Το 2013 η Καέν του χτύπησε την πόρτα και τον έκανε δικό της για την επόμενη διετία.

Ο Καντέ πήρε τις παραστάσεις που χρειαζόταν και έδειξε την αξία του, αποτελώντας, μάλιστα, αναπόσπαστο μέρος της Καέν, όντας πρώτη και βασική επιλογή του προπονητή του σε 75 αγώνες. Στα παιχνίδια αυτά ο Καντέ κατάφερε να βρει δίχτυα μόλις τέσσερις φορές αλλά αυτό λίγο ενδιέφερε την ομάδα του που είχε βρει στο πρόσωπό του μία αξιόπιστη λύση για τον άξονα.

Η Λέστερ και το όνειρο

Το 2015 έρχεται στα χέρια του 25χρονου πλέον Καντέ μία πρόταση από την Αγγλία. Η νεοφώτιστη στην κατηγορία Λέστερ θέλει να τον εντάξει στο ρόστερ της και να του προσφέρει μια ευκαιρία να αναδειχθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Ο Καντέ αρπάζει από τα μαλλιά την ευκαιρία και δικαιώνεται.

Αγωνιζόμενος σε 30 παιχνίδια μέχρι στιγμής, ο Καντέ αποτελεί μεταγραφικό στόχο μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ ενώ τεράστιες μορφές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχουν αναγνωρίσει και υποκλιθεί στο ταλέντο του.

Όλοι εντυπωσιάζονται από την εκπληκτική αντοχή και την δύναμη του, μικρόσωμου κατά τα άλλα (μόλις 1.69 στο ύψος), Καντέ που δείχνει να καταπίνει χιλιόμετρα και αντιπάλους μαζί, δένοντας όλη την ομάδα χάρη στην εξαιρετική λειτουργία του άξονα, όπου και πρωταγωνιστεί.

Πλέον, μένουν λίγες αγωνιστικές για να μάθουμε αν θα στεφθεί ή όχι πρωταθλήτρια Αγγλίας η Λέστερ. Πάντως το σίγουρο είναι πως το καλοκαίρι του Καντέ θα είναι γεμάτο από σενάρια, φήμες και πολλές προτάσεις.

Η Εθνική

Με τον τρόπο παιχνιδιού του να εντυπωσιάζει και τις επιδόσεις του να κεντρίζουν τα βλέμματα όλων δεν άργησε να έρθει και η πολυαναμενόμενη κλήση του από την Εθνική ομάδα της Γαλλίας. Ο Ντιντιέ Ντεσάν αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Καντέ να αποδείξει την αξία του και στο φιλικό των «Τρικολόρ» με την Ολλανδία, τον πέρασε ως αλλαγή του Λασανά Ντιαρά στο ημίχρονο. Τέσσερις μέρες αργότερα, ο Καντέ ξεκίνησε ως βασικός στην αναμέτρηση με την Ρωσία και πέτυχε και το παρθενικό του τέρμα με το εθνόσημο.

What to expect

Πολλοί τον έχουν παρομοιάσει με τον Μακελελέ. Άλλοι «φωνάζουν» για νέο Τσάβι. Ο ίδιος ο Τσάβι έχει δηλώσει πως ο Καντέ θα ταίριαζε στην Μπαρτσελόνα. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά κάτι. Είναι δεδομένο ότι θα του γίνουν προσφορές το καλοκαίρι. Τώρα από ποιες ομάδες και αν θα δεχτεί ο ίδιος είναι ένα ζήτημα περίεργο. Πολύ πιθανόν αν του γίνει κάποια πρόταση από την Μπαρτσελόνα (δεδομένου ότι για τα λεφτά που στοιχίζει {μόλις δέκα εκατομμύρια} αξίζει το «ρίσκο») να γίνει κάτοικος Ισπανίας.

Με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι τα πρώτα δείγματά του με την Εθνική ήταν παραπάνω από θετικά και είναι επόμενο να εδραιωθεί στην ομάδα του Ντεσάν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ