ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
Φενέρμπαχτσέ – Ολυμπιακός: 1-0 οι Τούρκοι με σουτ του Καχβετσί (vid)
Ίντερ: Ο μόνος παίκτης που μπορεί να πουληθεί το καλοκαίρι!
Τρελαμένος ο κόσμος του ΠΑΟΚ, γέμισε το γήπεδο νωρίς νωρίς! (vids)
Οι Τούρκοι προκαλούν με κάθε τρόπο τους παίκτες του Ολυμπιακού! (vid)
Η Τσέλσι «οδεύει ολοταχώς» για την αφαίρεση βαθμών!
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Οι εκλεκτοί του Λουτσέσκου (vid)
«Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις η Λίβερπουλ με τον επόμενο προπονητή της»!
Φενέρμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Με μια μεγάλη επιστροφή η «ερυθρόλευκη» ενδεκάδα! (pic)
Η περίφημη άμυνα της Άστον Βίλα δέχτηκε γκολ και τώρα… τρέχει! (vid)
Οι Άγγλοι ισχυρίζονται ότι ξέρουν από τώρα που θα είναι η επόμενη ομάδα του Τούχελ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ντιμίτρι Παγιέ

Η καταπληκτική πορεία της Γουεστ Χαμ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ έχει την υπογραφή του Ντιμίτρι Παγιέ και ο διεθνής Γάλλος περνάει από το μικροσκόπιο του βασιλιά.

Ντιμίτρι Παγιέ

Στη φετινή αλλοπρόσαλλη Πρέμιερ Λιγκ η ομάδα έκπληξη της χρονιάς είναι αδιαμφίσβήτητα η Λέστερ του Ρανιέρι, του Βάρντι και του Μαχρέζ. Ωστόσο, αν κοίτάξουμε πέρα από αυτήν θα παρατηρήσουμε μία ακόμη ομάδα που κανείς δε θα περίμενε στο ξεκίνημα της χρονιάς να διαπρέψει με τέτοια επιτυχία και συνέπεια στα αποτελέσματά της.

Αναφερόμαστε, φυσικά, στη Γουέστ Χαμ, που με τα κατορθώματα της έχει βαλθεί να τρελάνει όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Τα “σφυριά” βρίσκονται στην 6η θέση και κυνηγούν μία θέση ακόμα και για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή η εκπληκτική πορεία, όμως, δεν είναι τυχαία και έχει την υπογραφή του Ντιμίτρι Παγιέ. Ο Γάλλος με 9 ασίστ και 9 γκολ οδηγεί εκ του ασφαλούς τη Γουέστ Χαμ στο δρόμο πρός την Ευρώπη και έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας του.

Ο Παγιέ, γεννημένος στη Ρευνιόν, ένα νησί ανατολικά της Μαγαδασκάρης, είδε για πρώτη φορά το φως του ήλιου στις 29 Μαρτίου του 1987. Τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα τα πραγματοποίησε στις ακαδημίες τοπικών ομάδων, όπου οι ειδικοί μιλούσαν για ένα παίδι που ξεχώριζε από τους συνομίληκούς του.

Κάθε αρχή και δύσκολη 

Ο 29χρονος μετακόμισε το 1999 για πρώτη φορά στη Γαλλία για λογαριασμό της Χάβρης όπου πέρασε τέσσερα ταραχώδη χρόνια με τους προπονητές του να κάνουν λόγο για έλλειψη κινήτρου και για το δύσκολο χαρακτήρα του. Το 2003 επέστρεψε στην πατρίδα του για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του με την Εξέλσιορ στο τοπικό πρωτάθλημα.

Η ώρα να μάθει να κολυμπάει σε βαθιά νερά είχε φτάσει και το 2005 μετεγράφη στη Ναντ, στην οποία έκάνε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στις 19 Δεκεμρίου της ίδιας χρονιάς απέναντι στη Μπορντό. Εκεί ο Παγιέ έδειξε ψεγάδια από το αστείρευτο ταλέντο του σημειώνοντας 5 τέρματα σε 35 εμφανίσεις. Ωστόσο, το 2007 αποφάσισε να αποχωρήσει από το κλαμπ, καθώς η Ναντ υποβιβάστηκε στη Ligue 2.

Η Σεντ Ετιέν και το ξεπέταγμα

Επόμενος σταθμός στη καριέρα έμελε να είναι η Σέντ Ετιέν στην οποία θα παρέμενε για 4 χρόνια. Αν και δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί το πρώτο χρόνο τα επόμενα τρία χρόνια έδειξε σε όλους τις επιθετικές του αρετές σκοράρωντας 25 γκολ σε 148 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Ο οξύθυμος χαρακτήρας του του δημιουργούσε συχνά προβλήματα και στις 18 Μαίου του 2010 χτύπησε τον τότε συμπαίκτη του Ματουιντί σε μια λογομαχία που είχαν με αποτέλεσμα να του επιβληθούν κυρώσεις.

Η καθιέρωση στα μεγάλα σαλόνια επιτεύχθη το 2011 όταν και υπέγραψε συμβόλαιο με τη Λιλ. Ο Γάλλος έκλεισε την πρώτη του χρονιά με 6 ασίστ ενώ βρήκε ισάριθμες φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Η επόμενη χρονιά ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή, καθώς συγκαταλέχθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα της Ligue 1, αγωνίστηκε ως βασικός σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος πλην ενός, κατετάχθη πρώτος μαζί με το Βαλμπουενά στη κατηγορία για τις περισσότερες ασίστ με 12, ενώ σκόραρε και 13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ιούνιος του 2013 τον βρήκε στη Μαρσέιγ όπου παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Στους Μασσαλούς ήταν ξανά ένας από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος, αφού κατάφερε τη δεύτερη χρονιά να βρίσκεται ξανά στους κορυφαίους έντεκα της λίγκας ενώ με 17 ασίστ βρέθηκε πίσω μόνο από το Λιονέλ Μέσι στα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα.

Η Γουέστ Χαμ και η καθολική αναγνώριση

Το καλοκαίρι του 2015 ο Ντιμίτρι Παγιέ πήρε τη μεγάλη απόφαση να αγωνιστεί στο δυσκολότερο και παράλληλα ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα του κόσμου, στη Πρέμιερ Λιγκ, για λογαριασμό της Γουέστ Χαμ. Ο 29χρονος διεθνής με την εθνική Γαλλίας ντεμπούταρε κόντρα στη Άρσεναλ στο Εμιρέιτς, όπου σέρβιρε και την πρώτη του ασίστ από τις 9 συνολικά μέχρις στιγμής. Ακολούθησαν 12 γκολ ακόμη σε 32 εμφανίσεις πολλά από τα οποία ανάγκασαν τον αγγλικό τύπο να αποθεώσουν το Γάλλο.

Αν θα έπρεπε να εστιάσουμε σε τρία προτερήματα στο παιχίδι του 29χρονου διεθνή αυτά θα ήταν τα εξής: η τεχνική του κατάρτιση, η ομαδικότητά του και οι απίθανες εκτελέσεις του από στατικές φάσεις. Αρχικά, πρέπει να παίξεις σκυλιασμένη άμυνα για ανακτήσεις τη κατοχή της μπάλας από τα πόδια του Γάλλου, αφού διαθέτει την ικανότητα να την κοντρολάρει με εξαιρετικό τρόπο ενώ μπορεί να ξεφύγει πολύ εύκολα από τον αντίπαλο με μαγικές ντρίμπλες. Επιπλέον, αποτελεί το φόβο και τον τρόμο των τερματοφυλάκων όταν τον βλέπουν να στήνει τη μπάλα έξω από την περιοχή, καθώς με τα πόδια που διαθέτει μπορεί να απειλήσει από οποιαδήποτε γωνία, κάτι που τον καθιστά αυτή τη στιγμή έναν από τους καλύτερους εκτελεστές χτυπημάτων φάουλ στον κόσμο.

Τέλος, ο Παγιέ διαθέτει το χάρισμα να γνωρίζει που βρίσκονται οι συμπάικτες του στο γήπεδο πριν καν δεχτεί τη μπάλα στα πόδια του. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ικανότητα του να διασπά τις αντίπαλες άμυνες με κάθετες πάσες τον καθιστούν πολύ σημαντικό για την ομάδα του. Ο προπονητής του, Σλάβεν Μπίλιτς, ο οποίος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη φετινή καταπληκτική πορεία των “σφυριών” περιέγραψε με το καλύτερο τρόπο τη συνεισφορά του Γάλλου στο αγωνιστικό χώρο: “Δεν είναι μόνο ένας ποδοσφαιριστής που καθορίζει τα παιχνίδια, αλλά κάνει όλους τους παίκτες τριγύρω του καλύτερους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που θέλεις από έναν ποδοσφαιριστή. Να μην είναι μόνο καλή μονάδα, αλλά team player”.

Το κεφάλαιο εθνική Γαλλίας

Ο άσος της Γουέστ Χαμ αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την κάτω των 21 εθνική ομάδα της Γαλλίας το Φεβρουάριο του 2007 κόντρα στην Ελβετία. Ο Παγιέ έκανε το επίσημο ντεμπούτο με την αντρική ομάδα των “μπλε” απέναντι στη Ρουμανία για τα προκριματικά του Euro 2012. Από τότε έχει αγωνιστεί σε 16 ακόμα παιχνίδια έχοντας απολογισμό 2 γκολ και 3 ασίστ. Στην πιο πρόσφατη συμμετοχή του, στο φιλικό έναντι της Ρωσίας, σημείωσε ένα απίθανο τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, δείχνοντας ότι στο Euro του καλοκαιριού θα είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές για την εθνική του ομάδα.

Απολαύστε το Ντιμίτρι Παγιέ στο παρακάτω βίντεο:

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ