ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ντιέγκο Σιμεόνε

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε μπορεί σαν ποδοσφαιριστής να μην έκανε τρελή καριέρα ,αλλά σαν προπονητής διανύει μέρες που θα ζήλευαν πολλοί!

Ντιέγκο Σιμεόνε

Στην Λα Λίγκα περιμένεις στραβοπάτημα της Μπαρτσελόνα για να σηκώσεις την κούπα μετά από το ντεμαράζ των δέκα βαθμών που υπήρχε πριν λίγες αγωνιστικές, στις 28 Μαϊου στο “Σαν Σίρο”, του Μιλανου στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα δώσεις το “παρών” για να διεκδικήσεις μαζί με την μισητή αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης το πολυπόθητο τρόπαιο με λίγα λόγια η χρονιά είναι πετυχημένη και αυτή η ομάδα λέγεται Ατλέτικο Μαδρίτης με καπετάνιο τον Τσόλο Σιμεόνε.

Οι Μαδριλένοι με τον Αργεντινό στο τιμόνι τους, έχουν γίνει μια συμπαγής ομάδα που για να καταφέρεις να σκοράρεις εις βάρος της θα πρέπει να σκυλιάσεις και πάλι όμως κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα βρεις το δρόμο προς τα δίχτυα. Η Ατλέτικο στο ισπανικό πρωτάθλημα έχει δεχτεί μόνο 18 γκολ παθητικό στατιστικό που αποδεικνύει το πόσο καλή δουλειά κάνει στις προπονήσεις ο Σιμεόνε.

Λίγα λόγια για εκείνον

Γεννημένος στις 28 Απριλίου του 1970, με ιταλικές ρίζες ξεκίνησε τη ποδοσφαιρική του καριέρα από τη Βελέζ Σαρσφίλντ και το 1990 μετακόμισε στη Πίζα. Το παρατσούκλι “Τσόλο” το απέκτησε όταν ήταν στη Βελέζ επειδή έμοιαζε στο τότε προπονητή του  με έναν άλλο ποδοσφαιριστή με το συγκεκριμένο όνομα. Δύο χρόνια μετά μετακόμισε σε ευρωπαϊκά σαλόνια για χάρη της Σεβίλλη. Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του η αγαπημένη του Ατλέτικο Μαδρίτης. Στη Μαδρίτη έγινε βασικό στέλεχος των «ροχιμπλάνκος» και αρχηγός του συλλόγου που κατέκτησε το νταμπλ το 1996. ch08

Πέρασμα από την Ιταλία και η καθίζηση  

Ένας σκληροτράχηλος χαρακτήρας δεν θα μπορούσε να μην φανερώσει  έναν τέτοιο δυναμικό παίκτη ως αμυντικό χαφ στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τσόλο Σιμεόνε δεν θα μπορούσε να μην δοκιμάσει την τύχη του στο Ιταλικό πρωτάθλημα και έτσι το 1997 άφησε την μεγάλη του αγάπη για λογαριασμό της Ίντερ. Δύο χρόνια στο Μιλάνο ήταν αρκετά για να κατακτήσει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1998 και στη συνέχεια να μετακομίσει στη Λάτσιο. Στη Ρώμη έμεινε για τέσσερα χρόνια κατακτώντας μεταξύ άλλων το ντάμπλ τη σεζόν 1999-2000. Επιστροφή στη αγαπημένη του Ατλέτικο και δύο χρόνια μετά γύρισε στην Αργεντινή για λογαριασμό της Ρασίνγκ με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε μέχρι το 2006 και αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. simeone-2_45

To ξεκίνημα μιας λαμπρής προπονητικής καριέρας

Μόλις αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Σιμεόνε ξεκίνησε τη προπονητική του καριέρα από εκεί που σταμάτησε ως ποδοσφαιριστής τη Ρασίνγκ. Εκεί δεν κατάφερε να παραμείνει για αρκετό διάστημα και ακολούθησαν επιτυχημένα περάσματα από την Εστουντιάντες και Ρίβερ Πλέιτ. Επόμενο σκαλοπάτι στη προπονητική του καριέρα η Ευρώπη όπως ακριβώς έκανε και ως ποδοσφαιριστής. Τον Ιανουάριο του 2011 ανέλαβε την Ιταλική Κατάνια με την ομάδα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις όταν την πήγε ,όμως με σκληρή δουλειά κατάφερε να τερματίσει στη μέση της βαθμολογίας. Τον ίδιο χρόνο και συγκεκριμένα τον Ιούνιο επέστρεψε στη Ρασίνγκ και την ανέβασε στη δεύτερη θέση.

Back to home

Στις 23 Δεκεμβρίου η Ατλέτικο Μαδρίτης αλλάζει σελίδα στην Ιστορία της μετά την πρόσληψη ως προπονητή τον «Τσόλο» Σιμεόνε. Ο 46χρονος τεχνικός έμελε να είναι αυτός που θα επανέφερε τους Μαδριλένους στο δρόμο των επιτυχιών.Οι «ροχιμπλάνκος» με τον Σιμεόνε προπονητή έχουν βρει την γαλήνη τους και μέσα σε 4 χρόνια έχουν καταφέρει να τοποθετήσουν στη τροπαιοθήκη τους πολλά αξιόλογα τρόπαια. Τη σεζόν 2011-12 κατέκτησαν το Κύπελλο Ισπανίας μέσα στην έδρα της Ρεάλ αλλά και το Γιουρόπα Λιγκ . Στη συνέχεια ακολούθησε η κατάκτηση του Σούπερ Καπ τον Αύγουστο του 2012 με τη νίκη επί της Τσέλσι με 4-1. Στις 17 Μαΐου 2013 πανηγύρισε το Κόπα Ντελ Ρέι καθώς η Ατλέτικο επικράτησε της μισητούς αντιπάλου με 2-1 και στις 18 Μαΐου του 2014 η Ατλέτικο του “Τσόλο” σήκωσε και το δέκατο πρωτάθλημα της σε ένα αγώνα που θα μείνει στη ιστορία με αντίπαλο τη Μπάρτσελόνα τη τελευταία αγωνιστική.

What to expect

Φαίνεται να είναι το λιμάνι του. Εκτός και εάν οι “Σειρήνες” από την εθνική της χώρας του, τον μαγέψουν για ένα ακόμη δρομολόγιο Μπουένος Άιρες-Μαδρίτη και το αντίστροφο. Ο “Τσόλο” θέλει το πολυπόθητο και βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ , οπότε αν δεν τα καταφέρει φέτος το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον ιδιότροπο χαρακτήρα που διακατέχει θα το ξανά δούμε σε τελικό μέχρι να φύγει με το τρόπαιο στα χέρια. Έχει να δώσει πολλά ακόμα σαν προπονητής και όλα δείχνουν συνέχεια στη λαμπρή καριέρα που έχει καταφέρει να δημιουργήσει .

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ