ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Τζέσε Λίνγκαρντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνηθισμένη να παίζει με νεαρούς ποδοσφαιριστές στην αρχική ενδεκάδα και ο Τζέσε Λίνγκάρντ είναι ένας παίκτης που συνεχίζει αυτή την παράδοση.

Τζέσε Λίνγκαρντ

Who is Who

Γεννημένος στις 15 Δεκεμβρίου 1992 ο Τζέσε Έλλις Λίνγκαρντ είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αγγλικής υπηκοότητας. Ο νεαρός εξτρέμ ανήκει στο δυναμικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ . Ο 23χρονος έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του το 2012 αγωνιζόμενος , ως δανεικός στη Λέστερ , τη σεζόν 2013-14 μετακόμισε πάλι με τη μορφή δανεισμού στο Μπέρμιγχαμ και Μπράιτον, ενώ το 2015 ήταν στη Ντέρμπι. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν αφού ο Λίνγκαρντ έχει επιστρέψει στο Μάντσεστερ και τη φετινή χρονιά ήταν ένα πολύτιμο εργαλείο για τον Λουίς Φαν Χαλ που ήταν εκείνος που τον πίστεψε από την αρχή. Σε εθνικό επίπεδο ο ποδοσφαιριστής έχει εκπροσωπήσει την Εθνική Αγγλίας στους Κ17 και Κ21.

Τα πρώτα βήματα στο χώρο 

Ο Λίνγκαρντ γεννήθηκε στο Γουόρινγκτον της Άγγλίας και παρακολούθησε κοινοτικό γυμνάσιο. Στην ηλικία των επτά εντάχθηκε στις ακαδημίες των «κόκκινων διαβόλων» και προχώρησε μέχρι την ενηλικίωση του σε αυτές έχοντας και τον Πολ Πογκμπά για συμπαίκτη του σε ορισμένες από αυτές. Μαζί με τον Γάλλο ο Άγγλος ήταν μέρος της ομάδας  που κέρδισε το Κύπελλο ακαδημιών το 2010-11. Το καλοκαίρι του 2011 η διοίκηση της ομάδας τον αντάμειψε με επαγγελματικό συμβόλαιο. Την χρονιά εκείνη ο νεαρός δεν κατάφερε να κάνει το ντεμπούτο του στους αγωνιστικούς χώρους . Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον είχε συμπεριλάβει στην 18αδα , τα προημιτελικά με την Κρίσταλ Πάλας στις 30 Νοεμβρίου 2011 στο ”Θέατρο των Ονείρων” δίχως να τον χρησιμοποιήσει στη ήττα με 2-1 στη παράταση.  Ο νεαρός δεν φαινόταν να υπολογίζεται άμεσα από το προπονητικό τιμ της ομάδας και αυτό φαίνεται γιατί του ξανά έγινε κλήση για να είναι στη 18αδα μετά από δύο μήνες στις 4 Ιανουαρίου 2012 , χωρίς να του δοθεί πάλι η ευκαιρία να παίξει στην ήττα με 3-0 από τη Νιουκάστλ.

Δανεικός, δανεικός, δανεικός

Ο Λίνγκαντ μαζί με τον συμπαίκτη του Μάικλ Κιν εντάχθηκαν στις 6 Νοεμβρίου 2012 στο δυναμικό της Λέστερ για ένα μήνα. Ο 19χρονος τότε εξτρέμ πραγματοποίησε το πρώτο του αγωνιστικό ντεμπούτο αργότερα την ίδια μέρα με αντίπαλο τη Μπόλτον σ’ ένα 0-0. Το συμβόλαιο του τελικά επεκτάθηκε ως τις 2 Ιανουαρίου το 2013 κάνοντας άλλες πέντε εμφανίσεις με τις «αλεπούδες».

Ο νεαρός ήλπιζε πως θα σταματήσει ο δανεισμός του και θα επιστρέψει στο Μάντσεστερ όμως η διοίκηση είχε , άλλα πλάνα στο μυαλό της και ο νεαρός εντάχθηκε στη Μπέρμιγχαμ για ένα μήνα, στις 19 Σεπτεμβρίου τη σεζόν 2013-14. Ο Λίνγκαρντ μπήκε κατευθείαν στην αρχική ενδεκάδα και είναι αξιοσημείωτο ότι πέτυχε καρέ τερμάτων ενάντια στη Σέφιλντ στο πρώτο του παιχνίδι . Ο νεαρός έδειξε σε όλους τι είναι ικανός να πετύχει και στη Μπέρμιγχαμ έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες για να παρατείνουν το δανεισμό του. Τελικά , επέστρεψε στη Γιουνάιτεντ χωρίς να χρησιμοποιηθεί στον αγώνα με τη Σουόνσι στις 11 Ιανουαρίου. lingard 2

Οι δανεισμός συνεχίστηκε και αυτή τη φορά ο νεαρός Άγγλος μετακόμισε στη Μπράιτον, στις 27 Φεβρουαρίου 2014. Στη Μράιτον σκόραρε το πρώτο του τέρμα στις 8 Απριλίου στην πρώην ομάδα του Λέστερ. Εκεί, πραγματοποίησε 17 συμμετοχές και σκόραρε 4 γκολ.

Επιστροφή στο ”Θέατρο των Ονείρων”

Ο Λίνγκαρντ , αφού απέκτησε παραστάσεις σε μικρότερες κατηγορίες είχε έρθει η ώρα της επιστροφής στη αγαπημένη του Γιουνάιτεντ. Ο νεαρός ήθελε όσο τίποτε να κάνει ντεμπούτο με την φανέλα της ομάδας που τον ανέδειξε και τον πίστεψε από νεαρή ηλικία. Έτσι, στις 17 Νοεμβρίου 2015 ο Λίνγκαρντ άνοιξε το σκορ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη νίκη με 2-0 με τη Γουέστ Μπρόμιτς. Το 2016 ήταν η χρονιά που θα την θυμάται για πολύ καιρό , ο 23χρονος σκόραρε απέναντι στη Νιουκάστλ στην ισοπαλία με 3-3 το πρώτο του γκολ για το για τη νέα χρονιά. Δεν σταμάτησε όμως εκεί και πέτυχε και το τρίτο του γκολ στη σεζόν στις 2 Φεβρουαρίου έναντι στη Στόουκ. Το ύψιστο σημασίας και το πιο σημαντικό που θα το θυμάται και θα τον θυμούνται και οι φίλοι των «κόκκινων διαβόλων» το πέτυχε στις 21 Μαΐου 2016 στο τελικό του FA Cup με αντίπαλο τη Κρίσταλ Πάλας. Ο Λίνγκαρντ αντικατέστησε τον Χουάν Μάτα και στη παράταση πέτυχε το νικητήριο γκολ δίνοντας στη Γιουνάιτεντ το Κύπελλο μετά από 12 χρόνια . lingard

Κεφάλαιο Εθνικής

Στην Εθνική Αγγλίας ο νεαρός έχει αγωνιστεί μόνο σε σημαντικά παιχνίδια με την K-17 και K-21 των «λιονταριών».  Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ρόι Χόντσον τον είχε καλέσει για το φιλικό με τη Γαλλία στις 16 Νοεμβρίου 2015. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα έρθουν περισσότερες κλήσεις για τον 23χρονο εξτρέμ.

Τι να περιμένουμε

Ο Γιέσε Λίνγκαρντ είναι ο μόνος που κατέκτησε το ΦΑ Καπ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από εκείνη τη γενιά που είχε σηκώσει το αντίστοιχο τρόπαιο στη κατηγορία των νέων. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν πουλάει την ομάδα και το έχει αποδείξει λόγω της αγάπης του για το Μάντσεστερ αφού θα μπορούσε να είχε φύγει όπως έκαναν πολλοί λόγω των δανεισμών τους. Εκείνος , όμως πάλεψε και του δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξει τη αξίζει. Ο 23χρονος άρπαξε αυτή την ευκαιρία από τα μαλλιά και δεν ήταν λίγες οι φορές που ξελάσπωσε την ομάδα του Φαν Χαλ όταν η καρέκλα του έκαιγε. Ο Λίνγκαρντ μπορεί να προσφέρει πολλά στο Μάντσεστερ σε βάθος χρόνου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ