ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Γκρανίτ Τζάκα

Γκρανίτ Τζάκα το νέο γρανάζι των «κανονιέρηδων» δεν θα μπορούσε να μην μπει στο μικροσκόπιο του Βασιλιά.

Γκρανίτ Τζάκα

Who is Who?

Ο Γκρανίτ Τζάκα είναι άλλος ένας ποδοσφαιριστής που κατάγεται από την Αλβανία ,αλλά έχει πάρει την Ελβετική καταγωγή όπως άλλοι πολλοί. Ο 23χρονος μέσος γεννήθηκε στις 27 Σεπτέμβρη του 1992 και πρόσφατα πήρε μεταγραφή στην Άρσεναλ. Ο Τζάκα ξεκίνησε τη καριέρα του στη Βασιλεία και στη συνέχεια μετακόμισε στη Γερμανία για χάρη της Μπορούσια  Μενχενγκλάντμπαχ. O Ελβετός μέσος από το 2011 έχει μια πλήρη διεθνή παρουσία σε εθνικό επίπεδο και  στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 ήταν στο ρόστερ της ομάδας. Ο νεαρός είναι αδερφός του Ταουλάντ Τζάκα ο οποίος είναι και αυτός ποδοσφαιριστής της Βασιλείας.

Το ξεκίνημα 

Ο Τζάκα άρχισε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο από τις μικρότερες κατηγορίες της ομάδας της πόλης την Βασιλεία. Το 2008 ήταν μέλος της U-21 συνολικά τα δύο επόμενα χρόνια αγωνίστηκε 37 παιχνίδια πετυχαίνοντας έντεκα γκολ. Τη σεζόν 2010-11 έπαιξε στη πρώτη ομάδα , κάνοντας το ντεμπούτο του στο τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Ντεμπρέτσενι ΒΣΚ. Ο Ελβετός στο συγκεκριμένο παιχνίδι σκόραρε το δεύτερο γκολ της ομάδας του στη νίκη με 2-0. Ο Τζάκα στο τέλος της σεζόν με τη Βασιλεία έκαναν το νταμπλ κερδίζοντας το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελβετίας. Basel-v-Manchester-United-Granit-Xhaka-Ryan-G_2688023

Μεταγραφή σε γερμανικό σύλλογο 

Η Βασιλεία στις 18 Μαΐου ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα τους, πώς ο Τζάκα είχε συμφωνήσει με τον Λουσιάν Φαβρ της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ. Στα 19 του χρόνια πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά της γερμανικής ομάδας και το «deal» έκλεισε στα 8.500.000 εκατομμύρια ευρώ.

Το ντεπούτο του με τους Γερμανούς το έκανε στο πρώτο γύρο του Κυπέλλου ενάντια στην Αλεμάνια Άαχεν .Εκείνες τις ημέρες έκανε και το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ στην ήττα από τη Ντιναμό Κιέβου με 1-3 . Στις 25 Αυγούστου ο Ελβετός , έκανε και το ντεμπούτο το στη Μπουντεσλίγκα στον εναρκτήριο αγώνα με τη Χοφενχαϊμ στη νίκη με 2-1. Στο παιχνίδι με την Νυρεμβέργη άνοιξε το σκορ στην ήττα με 3-2 .

Η δεύτερη του σεζόν στο σύλλογο δεν ήταν μέτρια με τον Τζάκα να αγωνίζεται βασικός σε 29 παιχνίδια. Το 2014-15 ανέβασε τις συμμετοχές του στο αρχικό σχήμα σε 34 και ήταν η χρονιά που έκλεψε τις εντυπώσεις η Μπορούσια τερματίζοντας στη τρίτη θέση. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2015, ο νεαρός μέσος φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και έδειξε από νωρίς της ηγετικές ικανότητες που τον διακατέχουν. Συνολικά ο Γκρανίτ Τζάκα στη Γερμανία έκανε 108 συμμετοχές και πέτυχε 6 γκολ με το σύλλογο της Γκλάντμπαχ.tzaka

Και τώρα Άρσεναλ

Εδώ και μήνες ακουγόταν και γραφόταν πως η Άρσεναλ ήταν μία από τις ομάδες που ενδιαφερόντουσαν για τον νεαρό μέσο της Γκλάντμπαχ. Άλλωστε αυτό είχε παραδεχτεί και με δηλώσεις του ο τεχνικός των “κανονιέρηδων”, Αρσέν Βενγκέρ, λίγο πριν γίνει ο Ελβετός κάτοικος Λονδίνου κάτι που συνέβη στις 25 Μαΐου 2016 , οταν και η Άρσεναλ ανακοίνωσε τον Τζάκα από τη Μπορούσια  Μενχενγκλάντμπαχ με τη μεταγραφή να κοστίζει στους «κανονιέρηδες» 30-35.000.000 εκατομμύρια ευρώ. jhaka

Εθνική Ελβετίας

Ο 23χρονος έχει αγωνιστεί με την Ελβετική ομάδα των νέων σε επίπεδο U-17. Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω-17 το 2009 στη Νιγηρία με τους Ελβετούς να κερδίζουν το τρόπαιο. Το 2010 έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με τη Εθνική U19 μπαίνοντας ως αλλαγή στο παιχνίδι ενάντια στην Αυστρία. Στη συνέχεια προβιβάστηκε στη U21 κάνοντας ντεμπούτο στις 3 Σεπτεμβρίου 2010 ενάντια στη Ιρλανδία. Με την εθνική αγωνίστηκε στο Τελικό του Ευρωπαϊκου πρωταθλήματος U21 χάνοντας όμως από τη αντίστοιχη Εθνική Ισπανίας με 2-0.

Πριν κάνει όμως το διεθνές ντεμπούτο του για την Ελβετία, ο Τζάκα δεν είχε αποφασίσει ακόμα αν θα αγωνιστεί για τη χώρα γέννησης του ή την Άλβανία. Το ντεμπούτο του με την Έλβετία το έκανε στο ”Γουέμπλεϊ” κατά της Αγγλίας. Ο νεαρός μέσος επιλέχθηκε και για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 από το προπονητή Ότμαρ Χίτσφέλντ.  Επίσης στα γήπεδα της Γαλλίας για το Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα 2016 δεν θα μπορούσε να μην είναι στις επιλογές του προπονητή του. mesi tzaka

Τι να περιμένουμε

Το όνειρο του το έκανε πραγματικότητα καταφέρνοντας να πάρει μεταγραφή σε Αγγλικό σύλλογο. Από τον Τζάκα έχουμε να περιμένουμε πάρα πολλά και στην Αγγλία λόγω του σκληροτράχηλου χαρακτήρα του θα κάνει σπουδαίες εμφανίσεις . Ήρθε η στιγμή να αποδείξει σε όλους όσους έχουν πει τα καλύτερα για εκείνον ότι δεν προέβλεψαν λάθος.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ