ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Νολίτο

Στο μικροσκόπιο του Βασιλιά μπήκε ο Νολίτο περιμένοντας με αγωνία για το που θα αγωνίζεται μετά το τέλος των υποχρεώσεων του με την Εθνική

Νολίτο

Who is Who?

Ο Μανουέλ Αγκούντο Ντουράν η αλλιώς, όπως είναι το πλήρες όνομά του αν και οι περισσότεροι  τον γνωρίζουν ως Νολίτο, γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1986 είναι Ισπανός επαγγελματίας και παίζει στην Ισπανική Λιγκα για χάρη της Θέλτα ως αριστερός εξτρεμ.

Ο 29χρονος ξεκίνησε τη καριέρα του στη Μπαρτσελόνα , όταν και υπέγραψε στους «μπλαουγκράνα» το 2008. Ο  βραχύσωμος εξτρεμ δεν κατάφερε να καθιερωθεί στους Καταλωνούς και έπαιζε κυρίως με τους αναπληρωματικούς. Το 2011 μετακόμισε στη Πορτογαλία για χάρη της Μπενφίκα στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στη Γρανάδα και το 2013 πήγε στη Θέλτα που βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Με την Εθνικη ομάδα της πατρίδας του έκανε ντεμπούτο το 2014 και κατάφερε να είναι στη αποστολή που θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στο Euro 2016.

Στη Μπαρτσελόνα ως ”ρεζέρβα”

Στην Ανδαλουσία γεννημένος ο Νολίτο αγωνίστηκε για την Έθιχα Μπαλομπιέ ,την ομάδα της πόλης του. Στη Μπαρτσελόνα πήρε μεταγραφή όταν ήταν 22 χρονών και αγωνίστηκε κατά βάση με την  δεύτερη ομάδα των Καταλωνών στη τρίτη κατηγορία και στη δεύτερη πετυχαίνοντας συνολικά 28 γκολ σε 106 συμμετοχές.

Στις 3 Οκτωβρίου 2010 έκανε επιτέλους το ντεμπούτο του στη Λα Λίγκα με τη πρώτη ομάδα , όταν αντικατέστησε το Πέδρο στην ισοπαλία 1-1  με τη Μαγιόρκα. Ένα μήνα μετά και συγκεκριμένα στις 10 Νοεμβρίου πραγματοποίησε τη δεύτερη και τη τελευταία εμφάνιση του με τη φανέλα της Μπάρτσελόνα σκοράροντας το πέμπτο γκολ στην ευρεία νίκη με 7-1 στο “Κόπα Ντελ Ρέι” με τη Θέουτα. nolito02

Μπενφίκα, η ευκαιρία που έψαχνε

Το Μαΐο του 2011, ο Νολίτο απέρριψε το επαγγελματικό συμβόλαιο που το πρόσφερε η Μπαρτσελόνα και υπέγραψε τελικά στη Μπενφίκα, με ισχύ από 1η Ιουλίου. Ο 24χρονος τότε εξτρεμ σκόραρε στο επίσημο ντεμπούτο στη νίκη της ομάδας του με αντίπαλο τη Τραμπζονσπόρ για το ΟΥΕΦΑ . Ο Νολίτο συνέχισε να σκοράρει και στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια και έγραψε έτσι ιστορία στο σύλλογο μαζί με τον Εουσέμπιο έχοντας πετύχει γκολ στους πέντε πρώτους επίσημους αγώνες.

Συνολικά πέτυχε 12 γκολ σε 35 συμμετοχές τη πρώτη σου σεζόν στη Πορτογαλία βοηθώντας έτσι τους «αετούς» να κατακτήσουν το πρωτάθλημα .

Στις 29 Ιανουαρίου 2013, επέστρεψε στην Ισπανία για λογαριασμό της Γρανάδα με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες. Στο πρώτο του παιχνίδι εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Κριστιάνο Ροναλντο πέτυχε αυτογκόλ με τη Γρανάδα να νικάει τη Ρεάλ Μαδρίτης για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. Το ντεμπούτο ήταν τελικά πολύ γούρικο στη συνέχεια σκόραρε τρία τέρματα σε 17 συμμετοχές. hi-res-936b34ce57078036140a4d42ab185869_crop_exact Nolito-celebra-el-gol-que-supu_54372939366_54028874188_960_639

Στη Θέλτα ο ”καλύτερος” Νόλιτο 

Στη Θέλτα πήρε μεταγραφή 1η Ιουλίου 2013, υπογράφοντας για τέσσερα χρόνια βρίσκοντας εκεί ένα παλιό του γνώριμο από το πέρασμά του στη Μπαρτσελόνα τον Λούις Ένρίκε.

Στη πρώτου σεζόν βγήκε πρώτος σκόρερ της ομάδας με 14 και κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου παίχτη για το μήνα Σεπτέμβριο το 2014. Εκείνη τη περίοδο ο Ισπανός έκανε πράγματα και θαύματα με τη φανέλα του συλλόγου σκοράροντας 4 γκολ σε αυτό το διάστημα βρίσκοντας τη Θέλτα στη τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Νολίτο είχε δημιουργήσει 96 ευκαιρίες για να σκοράρει, με αποτέλεσμα να είναι πρώτος σε αυτή τη λίστα στη Λα Λίγκα και στα τέσσερα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Το Σεπτέμβριο του 2015 κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη φορά το βραβείο του πολυτιμότερου παίχτη βοηθώντας την ομάδα του με τα γκολ και της ασίστ του να παραμείνει αήττητη . Το Δεκέμβριο της ίδιας σεζόν τραυματίζεται στον αγώνα με αντίπαλο την Εσπανιόλ και μένει εκτός για δύο μήνες. Επέστρεψε στη δράση στις 20 Φεβρουαρίου το 2016 στη νίκη της ομάδας του με 3-2 την Έιμπαρ. Στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος σκόραρε μόνο μία φορά , αλλά τελικά η Θέλτα αναρριχήθηκε στην έκτη θέση τερματίζοντας κιόλας εκεί. Με την ομάδα που κατάφερε να αναδείξει ποιος είναι πραγματικά και τι μπορεί να προσφέρει αγωνίστηκε σε 103 αγώνες σκοράροντας 39 γκολ. Nolito 1398960916_extras_noticia_foton_7_1

Εθνικη Ισπανίας

Η κλήση του στην Εθνική ομάδα της πατρίδας του άργησε να έρθει , αλλά η μοίρα του επιφύλασσε το καλύτερο δώρο με τον ομοσπονδιακό προπονητή Βιθέντε ντελ Μπόσκε να τον συγκαταλέγει στην αποστολή για το φετινό Euro . Η πρώτη του επαφή ήταν το 2014 για τα προκριματικά του Euro 2016 εναντίον της Λευκορωσίας. Στη συνέχεια αγωνίστηκε σε μερικά φιλικά κατά την προετοιμασία της ομάδας για τα γήπεδα της Γαλλίας σκοράροντας κιόλας το πρώτο του γκολ με τη Βοσνία Ερζεγοβίνης.  Στο Euro μέχρι στιγμής πέτυχε και το πρώτο του γκολ σε επίσημο παιχνίδι με αντίπαλο τη Τουρκία σε μία εύκολα νίκη για τους « Φούριας Ρόχας». νολιτο σπαιν

Τι να περιμένουμε

Ο Νολίτο είναι πλέον 29 χρονών και φαίνεται πιο ώριμος από ποτέ για να κάνει εκείνο το μεγάλο βήμα στη καριέρα του που εκείνος επιθυμεί , αλλά του αξίζει κιόλας. Έχει ακουστεί πως  Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη να το κάνει δικό της. Αν στη συνέχεια της διοργάνωσης συνεχίζει να παίζει καλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα μας απασχολήσει στο φετινό καλοκαιρινό παζάρι πολύ .

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ