ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Η Άρσεναλ “κανονί-ζει” τα της άμυνά της

Επιτακτική ανάγκη αποτελεί για την Άρσεναλ η εύρεση μίας αξιόπιστης λύσης στο κέντρο της άμυνας προκειμένου να πλαισιώσει τον Κοσιελνί.

Η Άρσεναλ “κανονί-ζει” τα της άμυνά της

Η Άρσεναλ “πονάει” σε δύο θέσεις και αυτές δεν είναι άλλες από τη θέση του στόπερ δεδομένου και του τραυματισμού του πανύψηλου Μερτεζάκερ στο γόνατο, ο οποίος θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για λίγους μήνες αλλά και αυτή του σέντερ φορ με τον Ολιβιέ Ζιρού την προηγούμενη χρονιά να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.

Επειδή, όμως λένε ότι μία ομάδα χτίζεται πρώτα από πίσω ο Αρσέν Βενγκέρ έχει στρέψει το ενδιαφέρον του προς τον κεντρικό αμυντικό, Άσλει Γουίλιαμς, τον οποίο επιθυμούσε να αποκτήσει από την Σουόνσι και το 2013 αλλά δεν πείστηκε ότι αξίζει να πληρώσει 8,5 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του. williams

Ωστόσο, από τότε έχουν περάσει τρία χρόνια και ο εξαιρετικός στο φετινό EURO κεντρικός αμυντικός έχει αποδείξει την αξία του στην Πρέμιερ Λιγκ απέναντι σε σκληροτράχηλους επιθετικούς. Παράλληλα, ο Γουίλιαμς είναι πολύ δυνατός στις εναέριες μονομαχίες ενώ διαθέτει ηγετικές ικανότητες, ένα στοιχείο που θα λείψει ιδιαίτερα μετά τον τραυματισμό του Μερτεζάκερ.

Εξάλλου ο τεχνικός της Άρσεναλ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την σημασία της απουσίας του παγκόσμιου πρωταθλητή με την εθνική Γερμανίας ενόψει και της πρεμιέρας της Πρέμιερ Λιγκ στις 14 Αυγούστου: “Θα μας λείψει. Είναι ηγέτης εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Τον σέβονται όλοι μέσα στα αποδυτήρια και κατορθώνει να συγκεντρώσει άπαντες στο στόχο τους. Χάνουμε ένα βαρόμετρο στα αποδυτήριά μας”.

Παρολ΄αυτά, ο Αλσατός ίσως αποθαρρυνθεί να ξοδέψει ένα ποσό που θα φτάνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ για τον Άσλει Γουίλαμς λόγω της ηλικίας του (31 ετών).

Πάντως, μία έτερη αξιόπιστη επιλογή που όμως δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες απόκτησης από τους “κανονιέρηδες” είναι ο Σκοντράν Μουστάφι της Βαλένθια λόγω της υψηλής τιμής πώλησής του που φτάνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο φτάνουμε στον αμυντικό “ταίρι” του Γουίλιαμς στους “κύκνους, τον  Φεντερίκο Φερνάντεζ, o οποίος την περσινή χρονιά ήταν βασικός και αναντικατάστατος συμπληρώνοντας 2880 λεπτά (έπαιξε και τα 90 λεπτά στις 32 εμφανίσεις του). fernadez

O Αργεντίνος στόπερ όχι μόνο διαθέτει εμπειρία αλλά είναι το ίδιο άνετος με την μπάλα στην κατοχή του όσο και ο Γουίλιαμς. Παράλληλα, αν και στοιχίζει επίσης 12 εκατομμύρια ευρώ είναι στην καλύτερη ηλικία της ποδοσφαιρικής του ηλικίας (27 ετών).

Με μία ενδεχόμενη μεταγραφή του η ανασταλτική λειτουργία των “κανονιέρηδων” θα κερδίσει μεγαλύτερο βάθος με τον Αλσατό να μην χρειάζεται να βασιστεί πια στους άπειρους Ρομπ Χόλντιγκ, ο οποίος θα αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα την επόμενη σεζόν και τον Καλούμ Τσέιμπερς.

Φυσικά, οι “κύκνοι” δεν είναι διατεθειμένοι να “ξυλώσουν” εντελώς το κέντρο της άμυνας τους δεδομένου ότι ενσωμάτωσαν στο έμψυχο δυναμικό τους τον Μάικ Βαν ντε Χορν από τον Άγιαξ αλλά παραχώρησαν στη Λιντς ως δανεικό τον Κάιλ Μπάρτλει. Γι΄αυτό το λόγο, η Άρσεναλ θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει έναν εκ των δύο αμυντικών.

williams
Υπάρχει, βέβαια, το ενδεχόμενο ο Βενγκέρ να μην προχωρήσει σε κάποια μεταγραφή δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον Βραζιλιάνο Γκάμπριελ, ο οποίος τη περσινή χρονιά με 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις απέδειξε ότι πρόκειται για ένα ικανότατο παίκτη, που δε φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά. Ωστόσο, καμιά φορά η αδυναμία του να διαχειριστεί τα συναισθήματά του τον οδηγούν σε λάθος επιλογές, οι οποίες συνήθως κοστίζουν στο υψηλότερο επίπεδο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ