ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

“Δεν μου αρέσει να αγωνίζομαι στα άκρα της επίθεσης”

Ο Ντάνιελ Στάριτζ διάτυπωσε την άποψη του σχετικά με τη νέα θέση στην οποία κλήθηκε να αγωνιστεί στα δύο τελευταία επίσημα παιχνίδια της Λίβερπουλ.

“Δεν μου αρέσει να αγωνίζομαι στα άκρα της επίθεσης”

Στους δύο τελευταίος αγώνες της Λίβερπουλ, κόντρα στη Μπέρνλι για το πρωτάθλημα και απέναντι στη Μπάρτον για το League Cup, ο Γιούργκεν Κλοπ επέλεξε να χρησιμοπιήσει τον Ντάνιελ Στάριτζ ως αριστερό εξτρέμ με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο και τον Ντιβόκ Οριγκί αντίστοιχα να καταλαμβάνουν τη θέση του σέντερ φορ.

Ωστόσο, η φυσική θέση του Στάριτζ είναι στην κορυφή της επίθεσης κάτι το οποίο φάνηκε και στην ήττα από την Μπέρνλι με 2-0, στην οποία δε δημιούργησε αλλά ούτε επιχείρησε σουτ έστω και μία φορά. Μπορεί, βέβαια, με την Μπαρτον να σκόραρε δύο τέρματα αλλά η δυναμικότητα της ομάδας δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα.
tweets for rooney

Ο Άγγλος διεθνής, πάντως με δηλώσεις τους στην Daily Mail στάθηκε στην ευθύνη που έχει να ανταποκρίνεται σε όποιο ρόλο του ζητείται: “Πρέπει να κάνω κάποια δουλειά για την ομάδα. Αυτό δε σημαίνει ότι είμαι χαρούμενος να την κάνω. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δουλέψω για την ομάδα. Είναι ομαδικό παιχνίδι. Εάν τοποθετούμαι σε αυτήν τη θέση, πρέπει να αγωνίζομαι εκεί”.

Ο 26χρονος στράικερ, μάλιστα, πρόσθεσε ότι αν και δεν του έχουν εξηγήσει πολλά για τη νέα του θέση, ο ίδιος δεν εξέφρασε κάποιο παράπονο.

Μετά την αναμέτρηση με την Μπάρτον ο πρώην ποδοσφαιριστής της Τσέλσι αναφέρθηκε ξανά για το νέο του ρόλο: “Φυσικά, είναι πιο δύσκολο για μένα να παίζω στα άκρα. Είμαι κεντρικός επιθετικός. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όμως, πρέπει να προσπαθείς να είσαι ευέλικτος. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν σε ποια θέση αποδίδω καλύτερα και μου αρέσει να παίζω περισσότερο. Πρέπει απλώς να κάνω τη δουλειά για την ομάδα. Είμαι ένας παίκτης που αγωνίζεται με ένστικτο και στο κέντρο της επίθεση έχω διαύγεια κινήσεων. Βρίσκομαι στον αυτόματο πιλότο σε αυτή τη θέση. Συχνά κάνεις πράγματα επειδή είσαι συνηθισμένος να τα κάνεις. Όταν όμως παίζεις στα πλάγια πρέπει να ανησυχείς για διάφορα πράγματα. Είναι κάτι διαφορετικό”.

Να σημειωθεί ότι ένας από τους λόγους που ο Στάριτζ είχε αποχωρήσει από τους “μπλε” ήταν και η συχνή τοποθέτησή του στα άκρα της επίθεσης.
origi

Κατά τη γνώμη μας, πάντως, ο Στάριτζ είναι ένας από τους αποτελεσματικότερους στράικερ στην Ευρώπη όταν είναι υγιής και γι΄αυτό πρέπει να αποτελεί τη βασική επιλογή για την κορυφή της επίθεσης. Φυσικά, ο Ντιβόκ Οριγκί αποτελεί μία λύσης πολυτελείας για τον πάγκο και είναι βέβαιο ότι ο Κλοπ θα βρει έναν τρόπο να τον αξιοποιήσει. Παράλληλα, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο κατά την άποψη μας αποδίδει καλύτερα αγωνιζόμενος πίσω από τον επιθετικό, καθώς συχνά όταν τοποθετείται ως ψευτοεννιάρι οπισθοχωρεί με αποτέλεσμα η αντίπαλη περιοχή να μοιάζει άδεια.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ