ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Moύσα Ντεμπελέ

Ο 20χρονος Μούσα Ντεμπελέ αποτελεί την αποκάλυψη της σεζόν για τη Σέλτικ του Μπρένταν Ρότζερς και διαθέτει όλο το μέλλον μπροστά του για να γίνει ένας εκ των κορυφαίων.

Moύσα Ντεμπελέ

Το τρελό σερί των 10 συνεχόμενων νικών του Πεπ Γκουαρντιόλα με τη Μάντσεστερ Σίτι σταμάτησε ίσως από τον πιο απροσδόκητο αντίπαλο, καθώς η Σέλτικ στο πλαισιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ απέσπασε το βαθμό από τους “πολίτες” μετά το ισόπαλο 3-3.

Μέσα από το τρελό αυτό παιχνίδι αναδείχθηκε ένας νεαρός ταλαντούχος ποδοσφαιριστής ονόματι Μούσα Ντεμπελέ. Ο Γάλλος στράικερ σκόραρε δύο τέρματα για λογαριασμό των Κελτών (σ.σ έφτασε τα 12 τη φετινή σεζόν) δίνοντας δύο φορές το προβάδισμα στην ομάδα του, η οποία όμως δεν κατάφερε να το διαχειριστεί. dembele

Το δεύτερο γκολ, μάλιστα, του 20χρονου άσου σημειώθηκε με ανάποδο ψαλίδι αναδεικνύοντας τις πτυχές του ταλέντου του. Γι΄αυτό το λόγο το sportsking.gr αφιέρωσε λίγο χρόνο προκειμένου να ξετυλίξει την σύντομη αλλά πολλά υποσχόμενη καριέρα του Μούσα Ντεμπελέ.

Η Μεγάλη Βρετανία έγινε από νωρίς σπίτι του:

Σε ηλικία 16 ετών ο Ντεμπελέ μετακόμισε στο νησί για λογαριασμό της Φούλαμ και έπεισε κατευθείαν για το ταλέντο του κερδίζοντας θέση βασικού στην U18 ομάδα του συλλόγου με την οποία κατέκτησε την Premier Academy League. Με αυτόν τον τρόπο, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Φούλαμ τον Ιούλιο του 2013.

Η σεζόν 2013-2014 δεν κύλησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την ομάδα του, καθώς στο τέλος της χρονιάς υποβιβάστηκε. Για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, όμως, αποτέλεσε χρονιά ορόσημο καθώς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με αντίπαλο τη Σουόνσι ενώ το Μάρτιο του 2014 ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα της ομάδας. Τα πρώτα επίσημα τέρματα δεν άργησαν να έρθουν καθώς στο Λιγκ Καπ κόντρα στην Ντέρμπι τον Οκτώβριο του 2014 βρήκε δυό φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Όπως συμβαίνει με κάθε επιθετικό τα γκολ του τόνωσαν την αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα να τελειώσει τη τρίτη και τελέυταία του σεζόν (2015/2016) στο “Κρέιβεν Κότατζ” με 17 τέρματα.

Το απαραίτητο άλμα με βλέψη το μακρινό μέλλον:

Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις στη Championship έπεισαν το νέο προπονητή της Σέλτικ, Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος τον έφερε στη σκωτσέζικη ομάδα με τον Ντεμπελέ να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Ο 43χρονος τεχνικός του εμπιστεύθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη φανέλα βασικού στην κορυφή της επίθεσης και ο Γάλλος φορ τον δικαίωσε και με το παραπάνω.

Αρχικά, με τα τέρματα που σημείωσε στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Αστάνα και στην Χαποέλ Μπερ Σεβά χάρισε την πρόκριση στους κερδοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και στις εγχώριες διοργανώσεις με τον ίδιο να “ματώνει” το πλεκτό κόντρα στη Μάδεργουελ και να σημειώνει το πρώτο χατ-ρικ από το 1966 (Στιβ Τσάλμερς) σε ένα από τα διασημότερα ντέρμπι στον κόσμο με αντίπαλο τη Ρέιντζερς (Old Firm derby). dembele

Ωριμότητα και ποδοσφαιρικό θράσος:

Αυτή τη στιγμή ο Μούσα Ντεμπελέ είναι ένας από τους player to watch στην Ευρώπη καθως μέσα στο 2016, ως ημερολογιακό έτος, έχει σημειώσει 19 τέρματα κάτι που τον κατατάσσει μέσα στην 10αδα των παραγωγικότερων Γάλλων ποδοσφαιριστών. Τα στοιχεία που τον βοηθούν να πρωταγωνιστεί από τόσο μικρή ηλικία στο κορυφαίο επίπεδο πέρα από την αυτοπεποίθηση που διαθέτει είναι τα σπάνια φυσικά του προσόντα, η αξιοσημείωτη τεχνική του κατάρτιση και το έξτρα κίνητρο που διαθέτει στα μεγάλα παιχνίδια, τα οποία τον εξιτάρουν.

Αν κρίνουμε, πάντως, από τα λόγια του Μπρένταν Ρότζερς, o οποίος τον παρομοίασε με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για τον 20χρονο στράικερ: «Δεν υπάρχει αμφιβολία. Δούλεψα με τον Ντιντιέ στη Τσέλσι και νομίζω ότι ο Μούσα είναι αυτού του είδους. Ο Ντιντιέ ήρθε στα 24 του στη Τσέλσι. Αυτό το παιδί μόλις έγινε 20 χρονών. Είναι ακόμα πολύ μικρός. Αλλά είναι σκληρός. Μπορείς να δεις σε παιχνίδια όπως της Τετάρτης (28/9) ότι είναι μία μεγάλη αναφορά για την ομάδα. Ο Μούσα είναι παίκτης των μεγάλων παιχνιδιών. Ζει για αυτά. Θέλει να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου και κάνει μεγάλα βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση. Έχει βέβαια ακόμη δρόμο να διανύσει για να φτάσει στη κορυφή, καθώς πρέπει να δουλέψει στις αδυναμίες του».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ