ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ουσμάν Ντεμπελέ

Το παιδί-θαύμα του γαλλικού ποδοσφαίρου, Ουσμάν Ντεμπελέ, κάνει... θραύση και με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, επιβεβαιώνοντας περίτρανα πως δεν έχει ποδοσφαιρικό ταβάνι.

Ουσμάν Ντεμπελέ

Ο καθοριστικός ρόλος του Σιλβέστρ

Η Ρεν αποφάσισε για πρώτη φορά μετά από 20 και πλέον χρόνια να μην προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο σε κανέναν από τους παίκτες των ακαδημιών. Αυτή η απόφαση επηρέασε κυρίως τους παίκτες, που είναι γεννημένοι το 1995, όμως παραλίγο να στοιχίσει και το μεγαλύτερο ταλέντο που έχουν δει στη Βρετάνη, κατ’ ομολογία των ιδίων, τα τελευταία χρόνια. Ο Φιλίπ Μοντανιέ αποφάσισε να καλέσει τον Ντεμπελέ στην προετοιμασία, όμως ο πιτσιρικάς πήρε την απόφαση να κάνει την… επανάστασή του. Ξεκαθάρισε ότι χωρίς επαγγελματικό συμβόλαιο, δεν υπήρχε λόγος να μείνει στον σύλλογο.

“Καταλαβαίνω ότι είναι απογοητευμένος, που δεν προπονείται με την πρώτη ομάδα, όμως είναι ακόμα μόλις 17 ετών. Γνωρίζουμε ότι πολλές φορές οι νεαροί παίκτες είναι ανυπόμονοι”, είχε σχολιάσει ο Μοντανιέ. “Η πολιτική του συλλόγου μοιάζει να έχει αλλάξει και η προσοχή είναι στις μεταγραφές. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους παίκτες από τις ακαδημίες”, απάντησε ένας από τους ατζέντηδές του στο FootU21. “Ποτέ δεν ζήτησε επαγγελματικό συμβόλαιο. Δεν είναι ούτε στόχος, ούτε αυτοσκοπός. Το πρόβλημα είναι αγωνιστικό. Αξίζει να προπονείται με τους επαγγελματίες. Το απέδειξε”.

Όλα έδειχναν ότι η Ρεν θα έχανε μέσα από τα χέρια της ένα τεράστιο ταλέντο. Λόγω… ξεροκεφαλιάς. Ο Ντεμπελέ μάλλον μπέρδεψε την ταχύτητά του με ανυπομονησία και οι “ρενέ” δεν ήθελαν να ρίξουν τον εγωισμό τους. Τελικά, όλα λύθηκαν όταν ο πρόεδρος Ρενέ Ρουέγιο αποφάσισε να προσλάβει τον Μικαέλ Σιλβέστρ. Ο πρώην Γάλλος διεθνής θα είχε ρόλο σε όλους τους τομείς του συλλόγου και θα ήταν το δεξί του χέρι. Όπως και έγινε.

Η πρώτη πρόταση έφτασε γρήγορα, όμως ο Ντεμπελέ την απέρριψε. «Χρειάζομαι 100% εμπιστοσύνη. Η πρόταση άργησε πολύ να έρθει», είχε πει στην “Equipe”. Το πρέσινγκ συνεχίστηκε και τελικά ο Σιλβέστρ τον έπεισε. Τον περασμένο Οκτώβριο ο 18χρονος μέσος υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στην καριέρα του για τα επόμενα 3 χρόνια.

Το επαγγελματικό ξεκίνημα 

Χρειάστηκε μόλις 35′, για να συστηθεί στον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Τέτοια εποχή πέρυσι, ο Ουσμάν Ντεμπελέ είχε κάνει το ντεμπούτο του με την Ρεν στο εκτός έδρας ματς με την Ανζέρ, μπαίνοντας αλλαγή στα τελευταία λεπτά και στο επόμενο με την Μπορντό ξεκίνησε βασικός, σκοράροντας μάλιστα.

Από τότε, η πρώτη σεζόν του 18χρονου Γάλλου έμοιαζε βγαλμένη από όνειρο. Έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση από κάθε άλλον έφηβο τα τελευταία χρόνια. Σε 26 συμμετοχές  σκόραρε 12 (!) φορές, τις περισσότερες για παίκτες U20 στα 5 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, δίνοντας μάλιστα και 5 ασίστ!

Ο Ντεμπελέ με το τέρμα του στο “Βελοντρόμ” στη μεγάλη νίκη με 5-2 επί της Μαρσέιγ, κατάφερε να γίνει ο νεότερος που φτάνει τα 10 γκολ στην Ligue 1 τα τελευταία 25 χρόνια σε ηλικία 18 ετών και 10 μηνών. Αποτέλεσμα εικόνας για usman dembele rennes

Τον ήθελαν πολλοί, επέλεξε Μπορούσια

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ δικαιολογημένα κατάφερε να στρέψει το ενδιαφέρον πολλών κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ. Τελικά επέλεξε τη Ντόρτμουντ, με τους Βεστφαλούς να δαπανούν περί τα 15 εκατ. ευρώ για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ας δούμε τους λόγους που την επέλεξε:

“Είχα πολλές προτάσεις, αλλά κατέστησα εξ’ αρχής σαφές ότι μοναδική επιθυμία μου ήταν να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ντόρτμουντ. Ήταν το μόνο που ήθελα. Ο τρόπος που έδειξαν το ενδιαφέρον τους μου έδωσε την αίσθηση ότι με ήθελαν πραγματικά και αυτό με έπεισε να πάω σε αυτούς”

Συναντήθηκα αρκετές φορές με τον Τόμας Τούχελ όταν έγιναν οι πρώτες επαφές, κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι ο σωστός προπονητής, αυτός που θα με βοηθήσει να βελτιωθώ, να αναπτυχθώ σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος.

Σχετική εικόνα

Η Ντόρτμουντ είναι το τέλειο κλαμπ για τους νέους παίκτες, όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν. Δεν μπορώ να περιμένω να παίξω το πρώτο μου παιχνίδι μπροστά στους οπαδούς μας στο Signal Iduna Park”.

Αυτά είχε δηλώσει το καλοκαίρι στην “Bild”, με τον τον Τόμας Τούχελ να τον έχει καθιερώσει στο βασικό σχήμα, με τον θαυματουργό πιτσιρικά να έχει ήδη 11 συμμετοχές στο ενεργητικό του, έχοντας σκοράρει και δυο τέρματα, με την απόδοση του όλο και να ανεβαίνει και την πρώτη του κλήση στην εθνική Γαλλίας, να είναι πλέον γεγονός. Κι έπεται συνέχεια…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ