ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

H καλύτερη ενδεκάδα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ

Το 2016 πλησιάζει στο τέλος του και ο "Βασιλιάς" επέλεξε την κορυφαία ενδεκάδα που έλαμψε στο πρώτο μισό της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2016/2017.

H καλύτερη ενδεκάδα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ

Η φετινή Πρέμιερ Λιγκ είναι σε κάθε περίπτωση πιο ανταγωνιστική από την περσινή, καθώς τουλάχιστον 6 ομάδες βρίσκονται στην διεκδίκηση του τίτλου παρά το γεγονός ότι η Τσέλσι ήδη βρίσκεται 6 βαθμούς από τη δεύτερη Λίβερπουλ και 13 βαθμούς μακριά από την 6η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Mετά τη συμπλήρωση 18 αγωνιστικών, λοιπόν, μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν περισότερο από τους υπόλοιπους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, ο “Βασιλιάς” επέλεξε να αναδείξει την κορυφαία ενδεκάδα της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2016/2017.

Τερματοφύλακας: Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Μπορεί οι περισσότεροι να θεωρούν τον Τιμπό Κουρτουά τον κορυφαίο στη θέση του στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν καθώς έχει διατηρήσει 11 φορές ανέπαφη την εστία του σε 18 παιχνίδια αλλά η συνεισφορά του Ντε Χέα είναι μεγαλύτερη και δεν αντανακλάται στα 6 clean sheets σε 18 συμμετοχές. Ο Ισπανός γκολκίπερ έχει κληθεί περισσότερες φορές από τον Βέλγο τερματοφύλακα να φανερώσει τα ρεφλέξ του με απόλυτη επιτυχία, καθώς η οπισθοφυλακή των “κόκκινων διαβόλων” επιτρέπει τη δημιουργία πολλών περισσότερων φάσεων στους αντιπάλους της σε σχέση με την άμυνα των “μπλε”. Εξάλλου, ο Ντε Χέα έχει πραγματοποιήσει μία από τις επεμβάσεις της χρονιάς στο μακρινό σουτ του Κουτίνιο στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στο “Άνφιλντ”.

 

Αριστερός οπισθοφύλακας: Ντάνι Ρόουζ (Τότεναμ)

Ο Άγγλος μπακ κάθε χρόνο παρουσιάζεται και πιο βελτιωμένος με αποτέλεσμα τη φετινή σεζόν μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στον επιθετικό τομέα έχοντας σημειώσει 3 τέρματα και έχοντας μοιράσει 2 ασίστ. Επίσης, παρόλο που κάποιες φορές προβαίνει σε απρόσεχτα μαρκαρίσματα, σπάνια ο αντίπαλος εξτρέμ δημιουργεί προβλήματα από την πλευρά του.

Κεντρικοί αμυντικοί: Νταβίντ Λουίζ (Τσέλσι), Λοράν Κοσιελνί (Άρσεναλ)

Ο Βραζιλιάνος άσος της Τσέλσι μετά την αλλαγή του συστήματος από τον Αντόνιο Κόντε σε 3-4-3 αποτελεί τον στυλοβάτη της άμυνας, καθαρίζοντας ότι κινείται στον αέρα και βγαίνοντας στη πλειοψηφία των φάσεων πρώτος στην μπάλα. Παράλληλα, η αυτοπεποίθησή του είναι τέτοια που δε διστάζει να διανύει μέτρα με τη μπάλα και να οργανώνει συχνά το παιχνίδι της Τσέλσι από πίσω.

Από την άλλη πλευρά, ο Γάλλος στόπερ της Άρσεναλ αποτελεί έναν εκ των ταχύτερων ποδοσφαιριστών στην θέση του στην Ευρώπη και η βελτίωση του τα τελευταία 5 χρόνια είναι άκρως θεαματική. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής όχι μόνο έχει βοηθήσει την ομάδα του να διατηρήσει 5 ανέπαφες εστίες σε 17 αγώνες αλλά με το πείσμα του και την αποφασιστικότητά με την οποία επιχειρεί να κάνει τάκλιν προσθέτει το απαραίτητο πάθος που λείπει ορισμένες φορές από την αμυντική γραμμή των “κανονιέρηδων” (με 50 κλεψίματα βρίσκεται στην 4η θέση).

Δεξιός οπισθοφύλάκας: Κάιλ Γουόκερ (Τότεναμ)

Ο πιο ολοκληρωμένος μπακ στο νησί είναι ο Κάιλ Γουόκερ, ο οποίος χάρη στις συχνές προωθήσεις του μετρά ήδη 4 ασίστ στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ο Άγγλος οπισθοφύλακας με 47 τάκλιν βρίσκεται έβδομος στην σχετική κατηγορία και αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι είναι εξίσου αποτελεσματικός όσον αφορά τα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Aμυντικό χαφ: Νγκολό Καντέ (Τσέλσι)

Ο πρώην άσος της Λέστερ πραγματοποιεί μία ακόμη εξαιρετική χρονιά, αποτελώντας βασικό και αναντικατάστατο γρανάζι στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Γάλλος αμυντικός μέσος όχι μόνο έχει επιχειρήσει 53 επιτυχημένα τάκλιν  (4η θέση) αλλά από τα πόδια του περνάνε σχεδόν όλες οι επιθέσεις των “μπλε”, αφού έχει πραγματοποιήσει 1090 πάσες και 1351 επαφές. Ωστόσο, η σημαντικότερη δουλειά του Καντέ έχει να κάνει με την απελευθέρωση του Εντέν Αζάρ, ο οποίος γνωρίζει ότι ο Γάλλος καλύπτει τα νώτα του σε κάθε περίπτωση. Χαρακτηριστικό στατιστικό του αντίκτυπου που έχει ο 25χρονος μέσος στο παιχνίδι κάθε ομάδας που αγωνίζεται είναι το γεγονός ότι σε 58 εμφανίσεις του στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ηττηθεί μόνο με 5 φορές.

Εσωτερικοί μέσοι: Ντε Μπρούιν (Μάντσεστερ Σίτι), Άνταμ Λαλάνα (Λίβερπουλ)

O Bέλγος μέσος των “πολιτών” που άλλοτε αγωνίζεται και στα άκρα της επίθεσης αποτελεί τον μαέστρο της ομάδας του Πεπ Γκουαρντίολα, καθώς με 9 ασίστ (2 γκολ) είναι ο κορυφαίος δημιουργός στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο πρώην άσος της Τσέλσι διαθέτει την ωριμότητα να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους ή ακόμα και να τους δημιουργήσει ενώ αποτελεί και έναν από τους καλύτερες εκτελεστές στημένων φάσεων με τις σέντρες του να είναι “φαρμάκι” για τις αντίπαλες άμυνες.

Πρόκειται για τον πιο βελτιωμένο ποδοσφαιριστή στη Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν, καθώς χάρη στην ελευθερία που του έχει δώσει ο Γιούργκεν Κλοπ πατάει όλο και πιο συχνά περιοχή με αποτέλεσμα να έχει μοιράσει ήδη 6 ασίστ και να έχει πετύχει 7 γκολ. Ο Άγγλος μέσος επιχειρεί να βλέπει γήπεδο όταν γίνεται κάτοχος της μπάλας ενώ σπάνια θα πασάρει σε αντίπαλο. Τέλος, άξια αναφοράς είναι και η συνεισφορά του στην ανασταλτική λειτουργία των κόκκινων, καθώς πιέζει ασταμάτητα κλέβοντας συνεχώς μπάλες στο χώρο του κέντρου.

Δεξιός εξτρέμ: Σάντιο Μανέ (Λίβερπουλ)

O Σενεγαλέζος άσος αποτελεί με διαφορά την καλύτερη φετινή μεταγραφής της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, καθώς ταιριάζει άψογα στο γρήγορο στυλ παιχνιδιού στο οποίο αρέσκεται να αγωνίζεται η Λίβερπουλ. Ο Μανέ με 8 γκολ και 7 ασίστ έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή στα γκολ των “κόκκινων” και χάρη στην εκρηκτικότητά και την ταχύτητά του είναι ικανός να δημιουργεί συνεχώς ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες, όπως είχε κάνε άλλωστε στην πρώτη αγωνιστική, όταν συστήθηκε στους φίλους της Λίβερπουλ με ένα γκολ που άφησε άπαντες άφωνους

Αριστερός εξτρέμ: Εντέν Αζάρ (Τσέλσι)

O Βέλγος άσος υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε επανέκτησε τη φόρμα που τον είχε αναδείξει κορυφαίο παίκτη της Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν που στέφθηκε πρωταθλητής με τη Τσέλσι, το 2015. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έχει τη δυνατότητα με μία ατομική του ενέργεια να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού και χάρη στις κούρσες του προς τη μεγάλη περιοχή μετράει ήδη 9 γκολ και 2 ασίστ προσθέτοντας το στοιχείο του απρόβλεπτου στους “μπλε”

Σέντερ φορ: Αλέξις Σάντσεζ (Άρσεναλ)

Αν και αδικούνται οι Ντιέγκο Κόστα και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που αρέσκονται να αγωνίζονται περισσότερο μέσα στο κουτί, ο Αλέξις Σάντσεζ αποτελεί χωρίς δεύτερη κουβέντα το πολυτιμότερο παίκτη της φετινής Πρέμιερ Λιγκ και ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός τον χρησιμοποιεί ως “ψευτοεννιάρι” παίρνοντας από τον Χιλιανό πολύ περισσότερα σε σχέση με το αν τον τοποθετούσε στα άκρα της επίθεσης, καθώς ο 28χρονος ποδοσφαιριστής όχι μόνο σκοράρει (12γκολ) και δημιουργεί για τους συμπαίκτες του (7 γκολ) αλλά τρέχει ασταμάτητα πιέζοντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Παράλληλα, πολύ συχνά κινείται έξω από την περιοχή με αποτέλεσμα να δίνει την ευκαιρία στους συμπαίκτες του, όπως ο Οζίλ και ο Γουόλκοτ να πατάνε στο “κουτί” και να χρίζονται σκόρερ.

Πάγκος: Τζόρνταν Πίκφορντ (Σάντερλαντ), Βίρτζιλ Βαν Ντάικ (Σαουθάμπτον), Έκτορ Μπεγερίν (Άρσεναλ), Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ), Ιντρίσα Γκεγιέ (Έβερτον), Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Μάντσεστςερ Γιουνάιτεντ), Ντιέγκο Κόστα (Τσέλσι).

 Η καλύτερη ενδεκάδα της φετινής Πρέμιερ Λιγκ:

[team1]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ