ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρόμα

Η καλύτερη ενδεκάδα της φετινής Serie A

Η φετινή Serie A βρίσκεται στου δρόμου τα μισά και ο "Βασιλιάς" επέλεξε την κορυφαία ενδεκάδα για τη σεζόν 2016/2017.

Η καλύτερη ενδεκάδα της φετινής Serie A

Το φετινό ιταλικό πρωτάθλημα (2016/2017) μπορεί να διατηρεί την ίδια εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όσον αφορά την κορυφή της βαθμολογίας με τη Γιουβέντους με 42 βαθμούς να διατηρεί απόσταση τεσσάρων πόντων από τη Ρόμα αλλά είναι άκρως ενδιαφέρων, καθώς υπάρχουν τόσο ευχάριστες εκπλήξεις όσο και απογοητεύσεις.

Ειδικότερα, η Μίλαν ανήκει στην πρώτη κατηγορία καθώς παρά το γεγονός ότι διαθέτει μία ομάδα από άπειρους παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν πετύχει κάτι εντυπωσιακό στην καριέρα τους έχει καταφέρει χάρη στον αρχιτέκτονά της, τον Βιτσέντσο Μοντέλα, να βρίσκεται στην 5η θέση (με αγώνα λιγότερο) με 33 βαθμούς, στο -9 από τη Γιουβέντους.

Όσον αφορά τη “μεγάλη κυρία” ψάχνει ακόμα τα πατήματά της αφού σε καμία περίπτωση δεν εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της και στην ουσία καταφέρνει χάρη στο βάρος της φανέλας και σε κάποιες εκλάμψεις των άκρως ποιοτικών ποδοσφαιριστών της να κάνει για μία ακόμη χρονιά περίπατο στη φετινή Serie A.

Στην κατηγορία των απογοητεύσεων βρίσκεται με διαφορά από την επόμενη ομάδα η Ίντερ, η οποία ήδη έχει απολύσει έναν προπονητή της (Φρανκ Ντε Μπουρ) και παρόλο που ξόδεψε πακτωλό χρημάτων (Μπανέγα, Ζοάο Μάριο, Καντρέβα) αδυνατεί να βρει την απαραίτητη χημεία που θα της δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά μετά από πολύ καιρό στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Με το 2016 , λοιπόν, να βρίσκεται ελάχιστες ώρες πριν τη λήξη του ο “Βασιλιάς” επέλεξε να σας παρουσιάσει τη δικιά του καλύτερη ενδεκάδα για το πρώτο μισό της σεζόν 2016/2017).

Σύστημα 4-4-2

Τερματοφύλακας: Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Μίλαν)

Μπορεί να είναι ιεροσυλία η απουσία του Μπουφόν από τη συγκεκριμένη ενδεκάδα αλλά η αλήθεια είναι ότι ο συνονόματος του είναι από τους κύριους υπεύθυνους της εξαιρετικής πορείας των “ροσονέρι”. Ο 17χρονος με 6 clean sheets (ανέπαφες εστίες) βρίσκεται δεύτερος στη σχετική λίστα πίσω μόνο από τον Λούκας Σκορούπσκι της Εμπόλι (7) ενώ χάρη στις 58 αποκρούσεις του έχει κατορθώσει να εμπνέει τεράστια εμπιστοσύνη στους αμυντικούς του.

Αριστερός οπισθοφύλακας: Άλεξ Σάντρο (Γιουβέντους)

Ο αριστερός οπισθοφύλακας της “μεγάλης κυρίας” παρουσιάζεται βελτιωμένος κάθε χρόνο όντας ικανός να καλύψει αποτελεσματικά ολόκληρη την αριστερή πλευρά της Γιουβέντους. Ο Βραζιλιάνος οπισθοφύλακας έχει κερδίσει 55 φορές τη μπάλα όντας 10ος στη σχετική λίστα ενώ προσφέρει πολύτιμες λύσεις στην επίθεση μετρώντας ήδη 1 γκολ και 3 ασίστ σε 17 εμφανίσεις ενώ έχει επιχειρήσει 98 σέντρες (3ος στη σχετική λίστα)

Κεντρικοί αμυντικοί: Καλιντού Κουλιμπαλί (Νάπολι), Τζόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους)

Ο Σενεγαλέζος στόπερ το καλοκαίρι απέρριψε την πρόταση του Αντόνιο Κόντε και παρέμεινε στους Ναπολιτάνους αποτελώντας για μία ακόμη χρονιά τον ηγέτη της άμυνας με τα στατιστικά του να εντυπωσιάζουν σε κάθε τομέα της ανασταλτικής λειτουργίας. Ειδικότερα, με 32 αναχαιτίσεις, 27 block και 33 τάκλιν αποδεικνύει ότι σε κάθε αγώνα καταθέτει και τη ψυχή του προκειμένου να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του Πέπε Ρέινα. chiellini

Όσον αφορά τον Ιταλό κεντρικό αμυντικό των “μπιανκονέρι” αν και έχει δεν έχει καταφέρει να παραστεί σε 5 αγώνες της Serie Α λόγω τραυματισμών αποτελεί σταθερή αξία στην αμυντική τριάδα της “Γιούβε”. Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής σε 12 συμμετοχές έχει βοηθήσει την ομάδα του να διατηρήσει 6 φορές ανέπαφη την εστία της, με τη “μεγάλη κυρία να έχει δεχτεί 14 γκολ, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Επιπλέον, ο Κιελίνι είναι αξιόπιστος στην οργάνωση του παιχνιδιού από πίσω ενώ έχει συμβάλει και στην επιθετικό κομμάτι με 2 γκολ και ισάριθμες ασίστ στο Καμπιονάτο.

Δεξιός οπισθοφύλάκας: Ιγκνάσιο Αμπάτε (Μίλαν)

Ένα από τους ελάχιστους παίκτες της παλιάς καλής Μίλαν που έχουν παραμείνει στο σύλλογο είναι ο Ιγκνάσιο Αμπάτε, ο οποίος χάρη στην εμπειρία του προσφέρει ασφάλεια από τη δεξιά πλευρά των “ροσονέρι”. Ο πολύπειρος 30χρονος ποδοσφαιριστής μετράει 2 ασίστ σε 14 εμφανίσεις και παράλληλα επιτελεί ρόλο μέντορα στα αποδυτήρια της ομάδας του Μιλάνου.

Αμυντικοί μέσοι: Mάρεκ Χάμσικ (Νάπολι), Τζιακόμο Μποναβεντούρα (Μίλαν)

Ο Σλοβάκος μέσος των “παρτενοπέι” έχει αγωνιστεί και στις 18 αναμετρήσεις της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και αποτελεί χωρίς δεύτερη σκέψη τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της Νάπολι. Από τα πόδια του περνάει όλο το παιχνίδι της ομάδας του Μαουρίσιο Σάρι με τον 29χρονο άσο να έχει συμμετάσχει σε 12 γκολ της ομάδας του έχοντας σκοράρει 5 τέρματα και μοιράζοντας 7 ασίστ.

Ο 27χρονος μέσος των “ροσονέρι” ισορροπεί άψογα το παιχνίδι της Μίλαν αφήνοντας τον Λοκατέλι να κάνει τη βρώμικη δουλειά και αναλαμβάνοντας περισσότερο το οργανωτικό κομμάτι για την ομάδα του Βιτσέντσο Μοντέλα. Έχει αγωνιστεί σε 15 παιχνίδια και έχει πετύχει 2 τέρματα και 7 ασίστ συνεισφέροντας σημαντικά στην επιτυχία της φετινής Μίλαν.

Αριστερός εξτρέμ: Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Ο Βέλγος ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση τη φετινή σεζόν και έχει αναλάβει μεγάλο βάρος της επίθεσης των Ναπολιτάνων μετρώντας σε 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα 11 γκολ και 3 ασίστ. Ο 29χρονος διανύει την πιο ώριμη χρονιά του στη Νάπολι και είναι εξαιρετικά εύστοχος καθώς από τα 59 σουτ που έχει επιχειρήσει τα 27 έχουν καταλήξει εντός εστίας.

Δεξιό εξτρέμ: Μοχάμεντ Σαλάχ (Ρόμα)

Ο Αιγύπτιος αποτελεί έναν από τους πιο γρήγορους ποδοσφαιριστές στη Serie A και τη φετινή χρονιά έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα χαρίσματά του χτυπώντας στην κόντρα επίθεση. Ειδικότερα, ο 24χρονος εξτρέμ έχει αγωνιστεί και στα 18 παιχνίδια της φετινής σεζόν και έχει κατορθώσει να σκοράρει 8 τέρματα ενώ αξιοποιεί στο έπακρο την εκτελεστική δεινότητα του Έντιν Τζέκο, καθώς έχει ήδη μοιράσει 5 ασίστ.

Σέντερ φορ: Μάουρο Ικάρντι (Ίντερ), Έντιν Τζέκο (Ρόμα)

Αποτελεί έναν εκ των ελάχιστων διακριθέντων τη φετινή χρονιά στους “νερατζούρι”, καθώς χάρη στα δικά του γκολ η Ίντερ βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η Ίντερ έχει σκοράρει 28 τέρματα από τα οποία τα μισά ανήκουν στον Αργεντίνιο στράικερ, ο οποίος έχει σουτάρει εντός εστίας τις 22 από τις 65 προσπάθειες που έχει επιχειρήσει. Ο 23χρονος φορ έχει δημιουργήσει 5 ακόμα τέρματα αλλά θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια από τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς για να οδηγήσει τους “νερατζούρι” στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς.

Όσον αφορά το Βόσνιο φορ, η φετινή του απόδοση αποτελεί τη μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την περσινή, καθώς ήδη σε 18 εμφανίσεις έχει προλάβει να συμμετάσχει σε 17 γκολ της ομάδας του (13 γκολ, 4 ασίστ). Εξάλλου, αυτός ήταν ο λόγος που ανάγκασε τον Τζιανλούιτζι Μπουφόν πριν λίγες μέρες να τον ονομάσει ως τον πιο επικίνδυνο φορ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Ο 30χρονος στράικερ βρίσκεται μέσα στις φάσεις τη φετινή χρονιά και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός θα είχε ξεπεράσει τα 15 τέρματα πριν φύγει το 2016.

Πάγκος: Μπουφόν (Γιουβέντους), Μιράντα (Ίντερ), Μπονούτσι (Γιουβέντους) Λοκατέλι (Μίλαν), Σούσο (Μίλαν), Καγιεχόν (Νάπολι) Ιγκουαΐν (Γιουβέντους).

H καλύτερη ενδεκάδα της φετινής Serie A σύμφωνα με τον “Βασιλιά”:

[team1]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ