ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα, υπό… «διάλυση» – Ο Αραχούο απάντησε στις προκλήσεις Γκουντογκάν!
Χάαλαντ «φάντασμα» – Τον μηδένισε η Ρεάλ με στατιστικά… για κλάματα! (pic)
Ο Ντάιερ γλεντάει την Άρσεναλ: «Πόσο γούσταρα που την πέταξα εκτός…» (vid)
Κάραγκερ… κράζεις: «Ρεάλ, δεν είσαι η καλύτερη! Είσαι όμως η πιο τυχερή»
H Γιουνάιτεντ στέλνει τον Γκρίνγουντ… σούμπιτο στην Ιταλία
Ρώσος δημοσιογράφος «έλιωσε» στα γέλια στην εκτέλεση πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (vid)
Έγραψε ιστορία ο Νόιερ – Περισσότερα clean sheets από κάθε άλλον στο Champions League (stats)
«Η Μπαρτσελόνα κινείται μυστικά για την απόκτηση του Ντιμπάλα»
Αντσελότι: «Μας πίεσε πολύ η Σίτι, δεν θα πεθάνει ποτέ η Ρεάλ Μαδρίτης»
H UEFA… ζει και αναπνέει για το σενάριο Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαπέ
Λίβερπουλ: Στο Λονδίνο ο παιχταράς που θα διαδεχθεί τον Σαλάχ
Τα δύο παιδικά λάθη του Σάκα στο φινάλε του Μπάγερν – Άρσεναλ (vid)
Ρόντρι: «Είδα μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, έπρεπε να περάσει η Σίτι»
Μπέλινγχαμ: «Δεν υπάρχει πίεση, ευθύνη και ευλογία να παίζεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

Karim….the dream!

Μεγάλη πρόκριση στους ''16'' του Europa League πήρε ο Ολυμπιακός, που πέρασε με 2-0 από την έδρα της Οσμανλισπόρ, με γκολ των Ανσαριφάντ (47') και Ελιουνούσι (70').

Karim….the dream!

Με μια εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την πρόκριση κόντρα στην Τουρκική Οσμανλισπόρ, την οποία και νίκησε στην Άγκυρα με 2-0, στον επαναληπτικό του 0-0 του ”Καραϊσκάκης”. Μάλιστα, οι ”ερυθρόλευκοι” αποτέλεσαν την πρώτη ομάδα που δεν δέχθηκε γκολ από τους Τούρκους (είχαν σκοράρει και στα 6 ματς των ομίλων) , ενώ ήταν και οι πρώτοι που πήραν διπλό στη συγκεκριμένη έδρα (πάντα σε Ευρωπαϊκά πλαίσια). Σε μια κρίσιμη περίοδο για τους Πειραϊώτες, η πρόκριση και συνέχεια στην Ευρώπη σίγουρα θα ηρεμήσει το κλίμα της ομάδας, και θα της δώσει ”δύναμη” για τη δύσκολη συνέχεια.

Αν και το συγκεκριμένο παιχνίδι αναμενόταν επεισοδιακό, λόγω της ”κόντρας” των δύο χωρών, οι φίλοι της Οσμανλισπόρ ουδέποτε προκάλεσαν, ενώ προέβησαν και σε μια όμορφη κίνηση, με ένα πανό υπέρ της γαλήνης μεταξύ ”γειτόνων”. Το συγκεκριμένο πανό ανέφερε : ” Θα κερδίσει η φιλία γείτονα”. πανο οσμα-οσφπ

Στα αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος, με το βολέ του Ντα Κόστα να περνά ψηλά στο 3′. Η Οσμανλισπόρ έκανε αισθητή την παρουσία της στο 7′, με μια γυριστή κεφαλιά του Μπιφουμά που πέρασε άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η κοντινή προβολή από τον φορ των γηπεδούχων (ύστερα από συρτό γύρισμα του Γουεμπό) έφυγε ελάχιστα άουτ. Οι δυνατές μονομαχίες και το παιχνίδι κέντρου κυριάρχησαν στη συνέχεια, αφού χρειάστηκαν 25 λεπτά για να προκληθεί κάποια ευκαιρία! Στο 37′ λοιπόν, η κεφαλιά του Μποτία ύστερα από κόρνερ του Φορτούνη έφυγε ψηλά, ίδια κατάληξη και με το σουτ του Γουεμπό τρία λεπτά μετά. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να φύγουν προηγούμενοι στα αποδυτήρια, καθώς το γύρισμα του Φιγκέιρας από πλάγια, κόπηκε πάνω στη γραμμή από τους αμυνόμενους, στο 42′.

Οι παίκτες του Μπέντο μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος, και ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς. Στο 47′ ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μποτία πήρε την κεφαλιά και ο απερχόμενος Ανσαριφάντ με κοντινό τελείωμα άνοιξε το σκορ στην Άγκυρα. Πλέον, με την Οσμανλι αναγκασμένη να βγει μπροστά για να σκοράρει, ο Ολυμπιακός έβρισκε πολύ ευκολότερα χώρους. Στο 51′ ο Ελιουνούσι έφυγε στην κόντρα, αλλά ο Καρτεμάρσκας έδιωξε το σουτ του Νορβηγού. Τρία λεπτά μετά, ο Λεάλι είπε ”όχι” σε σουτ του Ρεγατέν, με τον Εντιαγέ να αστοχεί σε τετ-α-τετ, στο 63′. Οι ”ερυθρόλευκοι” προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τους χώρους με αντεπιθέσεις. Στο 67′ το διαγώνιο σουτ του Σεμπά ύστερα από κάθετη του Φορτούνη πέρασε εκτός, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ελιουνούσι ”κλείδωσε” την πρόκριση για την ομάδα του. Ο Ανδρούτσος με πολύ όμορφη ενέργεια και τρίπλα, γύρισε τη μπάλα προς το πέναλτι, και ο Νορβηγός (ανήμερα των γενεθλίων του) έγραψε το 2-0 με το κεφάλι.

Το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες πάντως να ψάχνουν το γκολ, ”τιμής” και θριάμβου αντίστοιχα. Στο 79′ ο κίπερ των Τούρκων σταμάτησε την κοντινή κεφαλιά του Ανσαριφάντ, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Λεάλι στο 85′, σε τετ-α-τετ με τον Γουεμπό. Τελικά, ο θρίαμβος ήρθε για τους φιλοξενούμενους, αφού στο 86′ ο Ανσαριφάντ με κοντινή κεφαλιά ύστερα από απόκρουση σε σουτ του Σεμπά, έγραψε το 3-0, διπλασιάζοντας και τα προσωπικά του τέρματα.

Πλέον, στον Πειραιά στρέφουν το ενδιαφέρον στο ματς πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, αλλά και στην κλήρωση της επόμενης φάσης του Europa League.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ