ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
Έσταξε… φαρμάκι για τη Μίλαν ο Τσαλχάνογλου: «Καλά να πάθουν!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Πρωταθλήτρια των ντέρμπι (vid)

H Λίβερπουλ απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι στα μεγάλα παιχνίδια είναι ανίκητη επικρατώντας εντός έδρας με 3-1 της Άρσεναλ.

Πρωταθλήτρια των ντέρμπι (vid)

Στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής η Λίβερπουλ υποδέχτηκε στο “Άνφιλντ” την Άρσεναλ. Οι “κόκκινοι” σε ένα ακόμη ντέρμπι παρουσίασαν εξαιρετικό πρόσωπο κόντρα σε μία αναιμική για ένα ημίχρονο Άρσεναλ με αποτέλεσμα να επικρατήσουν των “κανονιέρηδων” με 3-1. Με αυτόν τον τρόπο, η Λίβερπουλ αναρριχήθηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 52 βαθμούς ενώ η Άρσεναλ παρέμεινε στη 5η θέση και στο +1 από την έκτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Λίβερπουλ επικράτησε μέσα σε μία σεζόν της Άρσεναλ τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά το παιχνίδι αλλά οι “κόκκινοι” μετά από ένα ελεύθερο του Μινιολέ μπήκαν μπροστά στο σκορ. Ειδικότερα, η άμυνα της Άρσεναλ δε αντέδρασε σωστά και μετά το γύρισμα του Μανέ ο Φιρμίνο αφού κοντρόλαρε τη μπάλα με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Αυτό το γκολ ανάγκασε την Άρσεναλ΄να αναλάβει την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά. Έτσι, στο 28ο λεπτό οι “κόκκινοι”, που με πρωτοστάτη τον Λαλάνα πίεζαν τον αντίπαλο, βρήκαν και δεύτερο τέρμα μετά από υπέροχη συνεργασία που ξεκίνησε από την αριστερή πτέρυγα του Μίλνερ. Συγκεκριμένα, από τον Άγγλο μπακ παρέλαβε τη μπάλα ο Βαϊνάλντουμ, ο οποίος τροφοδότησε τον Φιρμίνο και ο Βραζιλιάνος με μία παράλληλη πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Μανέ με άψογο πλασέ να γράψει το 2-0. lalana

Η Λίβερπουλ ήταν αυτή που είχε αναλάβει τα ηνία του αγώνα από το 25ο λέπτό και μετά και έχασε μία ακόμη ευκαιρία με το σουτ του Κουτίνιο λίγο έξω από την περιοχή να απομακρύνει σε κόρνερ ο Τσεχ.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι “κανονιέρηδες” έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ για πρώτη φορά στον αγώνα με την κεφαλιά του Ζιρού να απομακρύνει με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ ο Μινιολέ.

Ωστόσο, η είσοδος του Αλέξις Σάντσεζ στον αγωνιστικό χώρο έδωσε περισσότερες επιθετικές επιλογές στην ομάδα του Βενγκέρ με συνέπεια στο 56ο λεπτό να γίνει το 2-1. Συγκεκριμένα, η Άρσεναλ εκδήλωσε αντεπίθεση και μετά την κάθετη πάσα του Χιλιανού στο Γουέλμπεκ, ο Άγγλος τσίμπησε τη μπάλα πάνω από το Μινιόλε βάζοντας ξανά τους “κανονιέρηδες” στη διεκδίκηση της νίκης. welbeck

Το συγκεκριμένο γκολ όμως πείσμωσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι μέσω στατικών φάσεων έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 75ο και στο 82ο λεπτό με τις κεφαλιές του Ματίπ και του Οριγκί να σταματάνε στον Τσεχ και στο δοκάρι αντίστοιχα.

Οι φιλοξενούμενοι επιχειρούσαν να απειλήσουν κυρίως από την πλευρά του Μίλνερ με σέντρες αλλά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Λίβερπουλ βρισκόταν σε καλή μέρα και εξουδετέρωσε κάθε κίνδυνο.

Έτσι, φτάσαμε στο 90ο λεπτό στο οποίο οι “κόκκινοι” εκδήλωσαν την αντεπίθεση με εκφραστή τον Λαλάνα, ο οποίος άνοιξε τη μπάλα για τον Οριγκί, το γύρισμα του οποίου μετουσίωσε ο μόνιμος σκόρερ της Λίβερπουλ στα ντέρμπι του “Άνφιλντ”, Τζίνι Βαϊνάλντουμ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ