ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Ευρωπαίοι “πολίτες”

H Mάντσετσερ Σίτι έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την έξοδό της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ μετά την άνετη εντός έδρας επικράτηση με 5-0 επί της Κρίσταλ Πάλας.

Ευρωπαίοι “πολίτες”

Στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχτηκε στο “Έτιχαντ” την Κρίσταλ Πάλας. Οι “πολίτες” επωφελήθηκαν του γρήγορου γκολ που σημείωσαν και μετά από μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους τη φετινή σεζόν επικράτησαν των προβληματικών αμυντικά “αετών” με 5-0. Αυτή η νίκη έφερε τη Σίτι στη 3η θέση ισόβαθμη με τη Λίβερπουλ με το σύνολο του Πεπ Γκουαρντιόλα να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Οι “πολίτες” αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους καθώς μόλις στο 2ο λεπτό βρέθηκαν μπροστά στο σκορ σημειώνοντας το πιο γρήγορο φετινό γκολ στην έδρα τους. Ειδικότερα, σε μία φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Σίλβα, ο Ισπανός μέσος εκμεταλλεύτηκε την τραγική απομάκρυνση του Κέλι και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-0.

Η Κρίσταλ Πάλας παρά το γκολ που δέχτηκε αμυνόταν στο δικό της μισό κάτι το οποίο ευνοούσε τη Σίτι που διέθετε το προβάδισμα. Ωστόσο, από το 25ο λεπτό και και ύστερα οι “αετοί” άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και να επιτίθενται κυρίως από την πλευρά του Φερναντίνιο με τον Γουίλφριντ Ζαχά να βάζει τεράστια προβλήματα στον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή.

Αυτή η πίεση ψηλά, βέβαια, βοηθούσε τους γηπεδούχους να βρουν κενούς χώρους και να δημιουργήσουν ευκαιρίες μέσω αντεπιθέσεων, οι οποίες δεν κατέληξαν στα δίχτυα καθώς τα σουτ των Στέρλινγκ και Σανέ μπλοκαρίστηκαν στο 32ο και το 35ο λεπτό αντίστοιχα.

Η Κρίσταλ Πάλας δημιούργησε την καλύτερη ευκαιρία της τελικά στο 36ο λεπτό με τον Μπεντέκε να παίρνει την κεφαλιά ύστερα από τη σέντρα του Τάουνσεντ αλλά να αντικρίζει τον Καμπαγιέρο να εκτινάσσεται στην αριστερή του γωνία λειτουργώντας σωτήρια.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι “σίτιζενς” ήταν καταιγιστικοί με τον Κομπανί να σκοράρει το δεύτερο του τέρμα στη σεζόν στο 49ο λεπτό μετά το γύρισμα του Ντε Μπρούιν. Οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπιζαν τεράστια προβλήματα στην άμυνα τους και η ανοιχτή μορφή που είχε λάβει το παιχνίδι δε διευκόλυνε την κατάσταση.

Έτσι, παρά τις χαμένες ευκαιρίες του Ντε Μπρούιν και Σανέ, η Μάντσεστερ Σίτι κλείδωσε τη νίκη στο 59ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Γκάμπριελ Ζεσούς λίγο έξω από την περιοχή έστρωσε την μπάλα για τον Ντε Μπρούιν και ο Βέλγος μεσοεπιθετικός με άψογο πλασέ σημείωσε το 3-0 και το πρώτο του γκολ μετά την 1η Φεβρουαρίου.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλαν στο 82ο και στο 93ολεπτό ο Στέρλινγκ και ο Οταμέντι με υπέροχο γυριστό και κεφαλιά αντίστοιχα διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 σε μία αναμέτρηση που από πλευράς Πάλας μόνο ο Ζαχά δημιούργησε κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ