ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Το κοινό παρελθόν «Βασίλισσας» και «Κυρίας»

Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους θα τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και εμείς θυμόμαστε προπονητές και παίκτες που πέρασαν και από τις δύο ομάδες.

Το κοινό παρελθόν «Βασίλισσας» και «Κυρίας»

Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους πέρασαν τα εμπόδια των Ατλέτικο και Μονακό αντίστοιχα και θα κονταροχτυπηθούν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα πραγματοποιηθεί στο Κάρντιφ της Ουαλίας στις 3 Ιουνίου, με φόντο την κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα… αυτιά. Στην πρωτεύουσα της Ουαλίας, οι «μερέγχες» θα διεκδικήσουν το δωδέκατό τους τρόπαιο ενώ από την άλλη μεριά η «Μεγάλη Κυρία» θα παλέψει για την τρίτη της μόλις κατάκτηση.

Εκτός όμως από το πολυπόθητο τρόπαιο της 3ης Ιουνίου που τους χωρίζει, οι δύο ομάδες έχουν πολλά περισσότερα πράγματα που τους ενώνουν και ειδικότερα παίκτες και προπονητές του παρελθόντος, οι οποίοι έχουν περάσει τόσο από τη Μαδρίτη όσο και από το Τορίνο κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ»

Λουί ντελ Σολ
Ρεάλ Μαδρίτης 1960-62, Γιουβέντους 1962-1970

Ο πρώτος ποδοσφαιριστής χρονικά που «μοιράστηκαν» οι δύο φιναλίστ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Γεννηθείς το 1935 στην Ισπανία, ο Ντελ Σολ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μπέτις, από όπου και τον ξεχώρισε η Ρεάλ Μαδρίτης και τον έκανε δικό της.

Στους «μερέγχες», ο Ντελ Σολ έμεινε μόλις δύο χρόνια αλλά πρόλαβε σε 55 συμμετοχές του να κατακτήσει με τη φανέλα της Ρεάλ δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, ένα Κύπελλο Ισπανίας, ένα διηπειρωτικό και ένα Κύπελλο Ευρώπης, συμβάλλοντας εξαιρετικά στα τρόπαια αυτά της ομάδας του, σκοράροντας συνολικά 22 τέρματα.

Οι εμφανίσεις του με την ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας, εξασφάλισαν τη μεταγραφή του στη Γιουβέντους, που έμελλε να γίνει η ομάδα που θα τον αναδείκνυε ως ποδοσφαιριστή. Στο Τορίνο, ο Ντελ Σολ παρέμεινε οκτώ ολόκληρα χρόνια, μετρώντας 228 παρουσίες και 20 γκολ.

Στη «Βέκια Σινιόρα», ο Ντελ Σολ «έχτισε» την αγωνιστική του προσωπικότητα, με τους τέσσερις προπονητές που πέρασαν στο διάστημα αυτό από τον πάγκο της «Γιούβε» να τον χρησιμοποιούν σε ρόλο «πασπαρτού» στο παιχνίδι τους και να του δίνουν ηγετικές θέσεις στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας.

Μάικλ Λάουντρουπ
Γιουβέντους 1985-89, Ρεάλ Μαδρίτης 1994-96

Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της γενιάς του και ένας από τους κορυφαίους της ιστορίας, ο Μάικλ Λάουντρουπ μισήθηκε αλλά και λατρεύτηκε για το ταλέντο και τον μαγικό τρόπο παιχνιδιού του. Πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη γενέτειρά του, Δανία, με τη φανέλα της Κοπενχάγκεν Μπόλντκλουμπ, πριν γίνει κάτοικος Ιταλίας για λογαριασμό της Λάτσιο και μετέπειτα της Γιουβέντους.

Με τη «Μεγάλη Κυρία», ο Λάουντρουπ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με τις εμφανίσεις του να αποτελούν εγγύηση για τη μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα. Στους «μπλαουγκράνα» ο Δανός αστέρας «έχτισε» το μύθο του, έχοντας στο πλάι του τον έτερο θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Γιόχαν Κρόιφ, με τον οποίο οδήγησαν τους Καταλανούς στην κατάκτηση εννέα τροπαίων μέσα σε πέντε χρόνια.

Ο κύκλος του Λάουντρουπ στη Μπαρτσελόνα όμως είχε κλείσει, με τον ίδιο να καλείται να βρει τον επόμενο σταθμό της λαμπρής του καριέρας. Και δεν άργησε ιδιαίτερα αφού βρήκε σχετικά γρήγορα στέγη στην «αιώνια» αντίπαλο της «Μπάρτσα», Ρεάλ Μαδρίτης.

Στη «Βασίλισσα», ο Λάουντρουπ παρέμεινε μόλις δύο χρόνια, κατά τα οποία πρόλαβε να κατακτήσει μόλις ένα πρωτάθλημα, σε μία φτωχή συγκομιδή συγκριτικά με τα όσα είχε καταφέρει όντας «μπλαουγκράνα».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ