ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Bundesliga

Ευρώπη και κορυφή για Ομπαμεγιάνγκ

Ο Ομπαμεγιάνγκ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 88', έστειλε τη Ντόρτμουντ απευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ και πέρασε τον Λεβαντόφσκι. Μπαράζ για Βόλφσμπουργκ, Ευρώπη για Κολωνία.

Ευρώπη και κορυφή για Ομπαμεγιάνγκ

Μπορούσια Ντόρτμουντ και Βέρντερ Βρέμης μας πρόσφεραν ένα από τα παιχνίδια της χρονιάς στη τελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Η Βέρντερ προηγήθηκε με 0-1 και 2-3, όμως η ομάδα του Τούχελ διαλέγοντας το δύσκολο δρόμο, ανέτρεψε το σκορ φτάνοντας στο τελικό 4-3 με εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι των Ρόις(76′) και Ομπαμεγιάνγκ(88′).

Έτσι, η Ντόρτμουντ θα πάει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ όντας τρίτη στη βαθμολογία αφήνοντας πίσω της τη Χόφενχαϊμ, που έτσι κι αλλιώς ήρθε ισόπαλη με 0-0 στην έδρα της με την Άουγκσμπουργκ.

Στο σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας, Αμβούργο και Βόλφσμπουργκ έπαιζαν για το ποιος θα πάει να παίξει τη σωτηρία του στα μπαράζ. Οι “λύκοι” ήθελαν δύο αποτελέσματα όμως, παρά το γεγονός πως προηγήθηκαν, δεν μπόρεσαν να πάρουν κανένα, με το Αμβούργο να κάνει απίθανη ανατροπή στο 88′ με τον Γουάλσμιντ.

Η πρωταθλήτρια Μπάγερν, γιόρτασε το τίτλο και αποχαιρέτησε τους Λαμ, Τσάμπι Αλόνσο, νικώντας όχι όσο εύκολα δείχνει το τελικό 4-1 τη Φράιμπουργκ, αφού τα δύο τελευταία της τέρματα μπήκαν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Αυτός που δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει διπλά είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα, δεν μπόρεσε να σκοράρει, βλέποντας τον Ομπαμεγιάνγκ να τον περνά στη λίστα των σκόρερ.

Κι αφού η Φράιμπουργκ ηττήθηκε, η Κολωνία βρήκε την ευκαιρία και την προσπέρασε, φτάνοντας στη πέμπτη θέση και κλείνοντας έτσι εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν, νικώντας με 2-0 τη Μάιντς, ενώ η άλλη ομάδα που θα ακολουθήσει είναι η Χέρτα παρά το γεγονός πως διασύρθηκε με 6-2 στην έδρα της από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Η δεύτερη βαθμολογικά Λειψία, μετά το στραπάτσο από τη Μπάγερν την προηγούμενη αγωνιστική, δέχτηκε άλλο ένα από την Άιντραχτ, αυτή τη φορά ωστόσο χωρίς να νιώσει τον ίδιο πόνο. Προηγήθηκε με 0-2, ωστόσο η ομάδα της Φρανκφούρτης μπόρεσε να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση με γκολ στο 83′ και το 90′.

Τέλος, στα δύο αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια της αγωνιστικής είχαμε ισάριθμες ισοπαλίες, αφού η Γκλάντμπαχ ήρθε 2-2 στην έδρα της με την καταδικασμένη εδώ και καιρό Ντάρμσταντ, ενώ η έτερη ομάδα που αποχαιρετά το πρωτάθλημα, Ίγκολσταντ, ήρθε ισόπαλη με 1-1 με τη Σάλκε.

Η τελική βαθμολογία

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ