ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στα social media οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γερμανία

Έδειξε ποιος ήταν το… Bosz

Μπορεί ο προπονητής της Ντόρτμουντ να είχε το όνομα (Peter Bosz), αλλά ο Κάρλος Αντσελότι ήταν το πραγματικό «αφεντικό» του σούπερ καπ Γερμανίας.

Έδειξε ποιος ήταν το… Bosz

Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε τον 6 τίτλο του σούπερ καπ Γερμανίας στην ιστορία της νικώντας την Μπορούσια Ντόρτμουντ στα πέναλτι με 4-5.

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση μέσω του σούπερ καπ Γερμανίας για τους δύο μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, την Μπάγερν Μονάχου και την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Οι δύο ομάδες φάνηκαν ανέτοιμες ενόψει του νέου πρωταθλήματος που ξεκινά σε δύο εβδομάδες αλλά αντιθέτως η ατμόσφαιρα στο «Signal Iduna Park» ήταν πολύ ζεστή.

Στη Γερμανία ο τελικός του σούπερ καπ συνηθίζεται να διεξάγεται στην έδρα του κυπελλούχου, άρα η Ντόρτμουν ήταν αυτή που είχε το ψυχολογικό αβαντάζ. Οι δύο πολυνίκης του θεσμού, βρέθηκαν αντιμέτωπες για 6η φορά αφού και οι δύο έχουν από 5 συνολικά κατακτήσεις του θεσμού.

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ δυνατά με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο αναζητώντας το γρήγορο γκολ. Αλλά αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ ήταν η Ντόρτμουντ μόλις στο 12ο λεπτό όταν ο Πούλισιτς βρέθηκε απέναντι στον Ούλραϊχ, εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία των αμυντικών της Μπάγερν και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Γερμανό για το 1-0. Στην ουσία οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν την πρώτη καλή τους φάση σε γκολ σε μία άριστη αντεπίθεση.

Στη συνέχεια τις πρωτοβουλίες πήρε η Μπάγερν που ανέκτησε την κατοχή και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 18ο λεπτό με γκολ του Λεβαντόφσκι όταν ο Ρούντι βρήκε υπέροχα τον Κίμιχ στα δεξιά, ο οποίος γύρισε υπέροχα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Λεβαντόβσκι με κοντινό πλασέ νίκησε τον Μπίρκι για το 1-1. Οι Βαυαροί συνέχισαν την πίεση και θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και σε δεύτερο τέρμα αν ο Μίλερ δεν πετύχαινε το δοκάρι στο 35ο λεπτό ύστερα από σέντρα του Κίμιχ. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1 με την Μπάγερν να χάνει την ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια με γκολ υπέρ της.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε περίπου όπως το πρώτο με την Ντόρτμουν να έχει τον πρώτο λόγο να πιέζει περισσότερο και να κρατάει την κατοχή παίζοντας ανά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο. Ο Αντσελότι βλέποντας ότι η ομάδα του μένει από δυνάμεις αποφασίζει να κάνει αλλαγές σε τακτική και σε πρόσωπα περνώντας στον αγώνα τον Σούλε και τον Κομάν στις θέσεις των Μίλερ και Μαρτίνεθ.

Όμως η Ντόρτμουντ ήταν και πάλι αυτή που προηγήθηκε με μία αντεπίθεση για σεμηνάριο, έτσι όπως μόνο η Ντόρτμουντ ξέρει. Ο Λεβαντόβσκι βγαίνει σε τετ-α-τετ, αντί να πλασάρει κόβει στον Κομάν που δεν προλαβαίνει και οι γηπεδούχοι βγαίνουν σφαίρα στην αντεπίθεση. Και αντί να γίνει το 1-2, ο Ομπαμεγιάνγκ βγαίνει μόνος απέναντι στον Ούλραϊχ και πλασάρει εξαιρετικά με ένα απίθανο εξωτερικό φάλτσο για το 2-1!

Το παιχνίδι όμως δεν είχε τελειώσει ακόμα και σε μια ανύποπτη φάση διαρκείας μπροστά στα καρέ της Ντόρμουντ σε στημένη μπάλα, με τον Κίμιχ τελικό αποδέχτη να βάζει το πόδι του και να την στέλνει πάνω στον Πίστσεκ και από εκεί στα δίχτυα! Το παιχνίδι έληξε 2-2 και αφού δεν υπάρχει παράταση στο θεσμό αυτό η διαδικασία πήγε στα πέναλτι. Εκεί νικήτρια αναδείχθηκε η Μπάγερν Μονάχου με 4-5.

Συνθέσεις 

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (4-3-3): Μπίρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα, Ζαγκαντού, Σαχίν, Νταούντ, Κάστρο, Ντεμπελέ, Πούλισιτς, Ομπαμεγιάνγκ.

ΜΠΑΓΕΡΝ (4-3-3): Ούλραϊχ, Κίμιχ, Μαρτίνεθ, Χούμελς, Ραφίνια, Ρούντι, Τολισό, Βιδάλ, Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόβσκι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ