ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ισπανία

Οδηγός: Πως να ξοδέψεις 222 εκ. ευρώ

«Λεφτά υπάρχουν» πλέον στην Μπαρτσελόνα και σε περίπτωση που δεν ξέρει τι να τα κάνει μπορούμε να της προτείνουμε μερικές λύσεις...

Οδηγός: Πως να ξοδέψεις 222 εκ. ευρώ

Ήταν το μεγάλο σίριαλ του καλοκαιριού και λέμε μεγάλο όχι μόνο γιατί κόστισε 222 εκ. ευρώ αλλά και γιατί κράτησε σχεδόν πάνω από ένα μήνα μέχρι να έχουμε μία τελική κατάληξη. Ο Νεϊμάρ έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου υπερδιπλασιάζοντας το ποσό της περσινής πιο ακριβής μεταγραφής (στην ιστορία του ποδοσφαίρου), αυτής του Πολ Πογκμπά.

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε λένε, άσχετο βέβαια αν αυτού του είδους τα ρεκόρ κάνουν καλό ή όχι στο ποδόσφαιρο. Εμείς δεν θα το κρίνουμε αυτό αλλά η ιστορία. Σημασία έχει πως από χθες η Μπατσελόνα έχει πολύ ρευστό στα ταμεία της, τόσο πολύ που τα ξένα ειδησεογραφικά σάιτς έκαναν λόγο για το απόλυτο χρυσάφι. Λεφτά με τα οποία μπορεί να αγοράσει όποιον θέλει και όποτε εκείνη θέλει.

Πάμε να προτείνουμε μερικούς τρόπους που η Μπαρτσελόνα μπορεί να ξοδέψει αυτό το υπέρογκο ποσό:

Με μία μεγάλη μεταγραφή, βλέπε Μπαμπέ

Μιας και η τριάδα MSN πλέον άλλαξε και το «Ν» έφυγε, δεν ξέρω αν θα ταίριαζε το MSM. Η αλήθεια είναι πως ο Νεϊμάρ είναι υπερπαίχτης με τεράστια φυσικά προσόντα και με τέλεια τεχνική κατάρτιση. Βοήθησε τα μέγιστα αυτά τα 3 χρόνια τους Καταλανούς να πετύχουν τους στόχους τους, αλλά νομίζω πως αυτό που χτύπησε περισσότερο την Μπαρτσελόνα ήταν σε θέμα κύρους. Ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης άφησε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου για να πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι Μπλαουγκράνα δεν θα μείνουν άπραγοι. Θα μπορούσαν να κινηθούν για την περίπτωση του Μπαμπέ, άλλωστε η Μονακό το είχε καταλάβει και πριν λίγες μέρες αύξησε την τιμή του Γάλλου στα 190 εκ. ευρώ.  Ο Μπαμπέ θα ανακτήσει την χαμένη αίγλη της «μαγικής τριάδας» και εκτός από αυτό μπορεί άνετα να παίξει και το κλασικό 4-3-3 της Μπαρτσελόνα, άλλωστε και στην Μονακό αυτό έπαιζε.

Ο ίδιος δήλωσε πως θέλει να φύγει και κακά τα ψέματα ελάχιστες ομάδες μπορούν να πληρώσουν τη ρήτρα του (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Σίτι), πόσο μάλλον η Μπαρτσελόνα που έχει έτοιμο το ποσό πλέον σε «μετρητά».

Άλλωστε δεν υπάρχει μεγαλύτερη επικοινωνιακή νίκη από το να αποκτάς το «next big thing» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου μέσα από τα χέρια των άμεσων ανταγωνιστών σου.  Για τον Εμπαμπέ θα ήταν «ευλογία» να μαθητεύσει δίπλα σε Νεϊμάρ και Σουάρες και για εμάς να τον απολαμβάνουμε σε ποδόσφαιρο παγκοσμίου επιπέδου.

Ένα ντιλ με την Ντόρτμουντ

Η εναλλακτική του να αγοράσεις ένα παίκτη είναι να αγοράσεις πολλούς σε διαφορετικές θέσεις και η Μπαρτσελόνα έχει ανάγκη παίκτες σε διαφορετικές θέσεις. Ένα σωστό ντιλ με την Ντόρτμουντ θα της «έλυνε» τα χέρια. Το εργοστάσιο παραγωγής ταλέντων που εδρεύει στο Βεστφάλεν έχει την λύση, Ομπαμεγιάνγκ, Ντεμπελέ, Νταχούντ.

Ξεκινάμε με Ομπαμεγιάνγκ που και αυτός θα ταίριαζε γάντι στην επιθετική τριπλέτα, ενώ είχε ακουστεί το όνομά του για πολλές Ευρωπαϊκές ομάδες λίγες εβδομάδες πριν. Με 80 εκ. ευρώ ο Πιέρ θα γινόταν Καταλανός ενώ με τα υπόλοιπα λεφτά θα μπορούσε να αποκτηθεί ο Νταχούντ (εξαιρετικός μέσος που αποκτήθηκε φέτος από τους Γερμανούς).

Όσον αφορά τον Νταχούντ θα μπορούσε να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού μένοντας άλλον ένα χρόνο στο Βεστφάλεν. Βέβαια υπάρχει και ο Ουσμάν Ντεμπελε. Για τον τελευταίο δεν χρειάζονται συστάσεις είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην ηλικία του (20 ετών) στην Μπουντεσλίγκα.

Εάν κάτσουμε και τα υπολογίσουμε αυτές είναι και οι 3 θέσεις που «πονάει» η Μαρτσελόνα και η Ντόρτμουντ έχει την λύση. Η πιθανότητα να γίνουν και οι 3 μεταγραφές φέτος είναι μικρή αλλά με 222 εκ. ευρώ μπορείς να αυξήσεις αυτές τις πιθανότητες.

Η Γαλλική αποικία 

Εάν η λύση Ντεμπελέ για το δεξί άκρο της επίθεσης θεωρείται σίγουρη (αν όχι για φέτος σίγουρα του χρόνου) τότε θα πρέπει να γίνει κάτι και με την δεξιά πλευρά, μία ανανέωση.

Ένας Άντονι Μαρσιάλ θα μπορούσε να δώσει λύσεις, έτσι και αλλιώς ο Μουρίνιο δεν τον θεωρεί βασικό στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεν και με 60 εκ. ευρώ θα μπορούσε να αποτελέσει παρελθόν. Εάν συνυπολογίσουμε και τον μεγάλο πόθο του Μουρίνιο που ακούει στο όνομα Πέρισιτς, τότε ο Μαρσιάλ θα φανεί περιττός.

Με τα υπόλοιπα 150 εκ. ευρώ θα μπορούσε να κινηθεί σε πιο εξεζητημένες λύσεις και πάλι από Γαλλία μιας και ως χώρα έχει μερικά από τα καλύτερα ταλέντα αυτή τη στιγμή. Ο Ζαν Μισέλ Σερί είναι ένας ιδιοφυείς «playmaker» που την περσινή σεζόν έκανε εκπληκτικά πράγματα με τη Νις και όσο και ακούγεται παράξενο τον προλογίζουν ως τον επόμενο Τσάβι. Μόνο και μόνο από το προσωνύμιο θα πρέπει να τον αποκτήσει, μπορεί να πασάρει με ακρίβεια, να ντριπλάρει να κάνει σωστά τάκλιν και είναι περίπου στο μπάτζετ του Βεράτι.

Τρίτος στη λίστα και πάλι Γάλλος, (αλήθεια γιατί η Μπαρτσελόνα δεν εμπιστευόταν ποτέ τους Γάλλους;)  είναι ο Μαλάνγκ Σαρ κεντρικό αμυντικός που αγωνίζεται και αυτός στην Νις. Εάν εξαιρέσεις τον Ουμτιτί τον Πικέ και τον Μάρλον Σάντος (;) ο μόνος που μπορεί να καλύψει τα νότα της Μπαρτσελόνα είναι ο Μασεράνο. Ναι ο Μασεράνο, οπότε είναι επιτακτική ανάγκη η απόκτηση ενός στόπερ που θα δώσει βάθος στο ρόστερ, θα μπορεί να παίξει με τριάδα στην άμυνα (όπως αρέσει στον Βαλβέρδε) και θα θωρακίσει αμυντικά το μέλλον της ομάδας.

Ο Κουτίνιο 

Είναι γνωστό πως η Μπαρτσελόνα θέλει τον Κουτίνιο και πως ο Κουτίνιο θέλει την Μπαρτσελόνα, αλλά ο Κλοπ δεν θα αφήσει το Κουτίνιο και κάπως έτσι θα περάσει όλος ο μεταγραφικός Αύγουστος του 2017. Ο Κουτίνιο είναι πολύ πιθανόν να καταλήξει στην Καταλονία αν όχι αυτό σίγουρα το επόμενο καλοκαίρι και είναι φυσικό να θέλει γιατί η Λίβερπουλ ακόμα χτίζεται σαν ομάδα, αλλά πως μπορείς να χτίσεις κάτι χωρίς κολώνες; Ο Κλοπ θέλει να τον κρατήσει η διοίκηση αποστασιοποιείται αλλά όταν μιλάνε τα λεφτά οι δυσκολίες κάμπτονται και όπως είπαμε η Μπαρτσελόνα  έχει τα λεφτά.

Με την φυγή Νεϊμάρ οι Καταλανοί χρειάζονται ένα μεγάλο όνομα και αν αυτό του Μπαμπέ φαντάζει ακόμα «άγουρο» αυτό του Κουτίνιο θα ταίριαζε γάντι.  Κάτι σαν τη περίπτωση Σουάρες δοκιμασμένος στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου, αυτό της Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να δώσει το πρεστίζ που οι Παριζιάνοι έκλεψαν από την ομάδα του Βαλβέρδε. Θα μπορεί να παίξει στη αριστερή πλευρά, αυτή του Νεϊμάρ με τόση άνεση όσο θα μπορούσε να παίξει και στο κέντρο ως αντι-Ινιέστα. Στη Λίβεπρουλ το έχει αποδείξει πάμπολλες φορές ότι κατέχει και τις δύο θέσεις. Η ντρίμπα του, η πάσα του και η οπτική που έχει στο παιχνίδι είναι το εισιτήριο που θέλει η Μπαρτσελόνα για την επιτυχία.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ