ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Έχει βρει το κουμπί της (vid)

Στο πλαίσιο του Communiy Shield η Άρσεναλ κατέκτησε την πρώτη κούπα της χρονιάς επικρατώντας σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό της Τσέλσι μέσω της διαδικασίας των πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια).

Έχει βρει το κουμπί της (vid)

Στα πλαίσια του Community Shield (Σούπερ Καπ Αγγλίας) η Άρσεναλ υποδέχηκε την Τσέλσι στο στάδιο “Γούμπλει”. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην κανονική διάρκεια αλλά οι “κανονιέρηδες ήταν αυτοί που διατήρησαν στη ψυχραιμία τους και στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι με συνέπεια να κατακτήσουν το 15ο Σούπερ Καπ στην ιστορία τους. Αυτός ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος τελικός στον οποίο ο Βενγκέρ βγήκε νικητής στην κόντρα με αντίπαλο τον Αντόνιο Κόντε, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και στο προ ολίγων μηνών τελικό του FA Cup.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Οι δύο ομάδες έψαχνα τα πατήματά τους στο πρώτο τους παιχνίδι στη σεζόν με αποτέλεσμα τα αλλεπάλληλα λάθη και από τις δύο πλευρές σε φαινομενικά εύκολες προσπάθειες.

Οι “κανονιέρηδες” είχαν επιλέξει να πιέζουν ψηλά αλλά η πρώτη φορά που απείλησαν μέσα στο παιχνίδι ήταν με μία κόντρα επίθεση με τον Αλεξάντερ Λακαζέτ να αντικρίζει το τελειωμά του μέσα από την περιοχή να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

https://twitter.com/btsportfootball/status/894193041837260800?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theguardian.com%2Ffootball%2Flive%2F2017%2Faug%2F06%2Farsenal-v-chelsea-community-shield-2017-live

Αμφότερες οι ομάδες τα έβρισκαν “σκούρα” κατά τη διαδικασία ανάπτυξης από τον άξονα με τη Τσέλσι να προσπαθεί ανεπιτυχώς με κάθετες σέντρες να τροφοδοτήσουν τον Μπατσουαγί μέσω του Φάμπρεγκας.

Τελικά, οι “μπλε” κατάφεραν να γίνουν επικίνδυνοι με μία αντεπίθεση με τον Πέδρο, όμως, να σουτάρει πάνω στον ετοιμοπόλεμο, Πετρ Τσεχ. Έτσι, έληξε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να κρατούν το μηδέν στα μετόπισθεν αλλά να αντιμετωπίζουν προβλήματα στη δημιουργία φάσεων.

Ωστόσο, με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η Τσέλσι μπήκε μπροστά στο σκορ. Στο 47ο λεπτό, μετά από μία εκτέλεση κόρνερ, σε μια φάση διαρκείας, η μπάλα στρώθηκε στο ξεχασμένο Μόουζες, ο οποίος πλάσαρε τον Τσεχ για το 1-0.

Μετά την επίτευξη αυτού του τέρματος η Άρσεναλ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση με τη σέντρα σουτ του Ελνενί να απομακρύνει σε κόρνερ ο Κουρτουά. Οι Κυπελούχοι Άγγλιας πολιορκούσαν την αντίπαλη άμυνα αλλά ένα ακόμη μακρινό σουτ, αυτή τη φορά του Γκράνιτ Τζάκα, εξουδετέρωσε ο Βέλγος πορτιέρο των “μπλε”.

Η πίεση απέδωσε καρπούς για την Άρσεναλ μετά από ένα κερδισμέν φάουλ του Ελνενί από τον Πέδρο, που στοίχισε την κόκκινη κάρτα στον τελευταίο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζάκα, ο οποίος βρήκε το κεφάλι του Κολάσινατατς για να πραγματοποιηθεί η ισοφάριση στο 82ο λεπτό.

Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι εκεί όπου η Άρσεναλ ήταν πιο εύστοχη και με 4 χτυπήματα έναντι ενός του αντιπάλου της κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.

Ευστόχησαν: Τσέλσι: Κέιχιλ

Άρσεναλ: Γουόλκοτ, Μονρεάλ, Τσαμπερλέιν, Ζιρού

Αστόχησαν: Τσέλσι: Κουρτουά, Μοράτα

Άρσεναλ: –

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ