ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ιταλία

Super… Λάτσιο

Σε έναν αγώνα διαφήμιση για το ποδόσφαιρο η Λάτσιο σήκωσε του σούπερ καπ Ιταλίας.

Super… Λάτσιο

Στο Ολίμπικο της Ρώμης η Λάτσιο υποδέχτηκε την Γιουβέντους  ως τυπική γηπεδούχος, σε έναν αγώνα ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί από τους καλύτερους τελικούς σούπερ καπ στην ιστορία του Ιταλικού ποδοσφαίρου. Είχε γκολ, συγκινήσεις, ανατροπές, φάσεις και πάνω από όλα ήταν διαφήμιση του ποδοσφαίρου.

Ο Αλέγκρι προτίμησε το 4-2-3-1 και έβαλε τον Μπαρτσάλι δεξί μπακ (το έκανε και πέρυσι κάποιες φορές) ενώ άφησε στον πάγκο όσους έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής. Όσο για τον Ιντσάγκι, παρατάσσει την Λάτσιο με 3-5-2 και με μία μεταγραφή στην 11άδα (Λέιβα).

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μία συνεχή πολιορκία της Γιουβέντους στα καρέ της Λάτσιο αλλά όσες φορές χρειάστηκε ο Στρακόσια ήταν εκεί για να πει το όχι. Μετά το 10ο δεκάλεπτο η Λάτσιο προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και μετά το 20λεπτο το κατάφερε εν μέρει κερδίζοντας το κέντρο αλλά απειλώντας μόνο με μακρινές μπαλιές.

Μία από αυτές της μπαλιές είχε αποδέκτη τον Ιμόμπιλε που σε τετ-ατετ με τον Μπουφόν κέρδισε το πέναλτι στο 31ο λεπτό. Ψύχραιμος από τα 11 βήματα ο Ιμόμπιλε, νίκησε τον Μπουφόν, που έπεσε στη σωστή γωνία αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει την παραβίαση της εστίας του.

Το πρώτο ημίχρονο έκρυβε μία ακόμα σημαντική φάση για την Λάτσιο όταν ο  Μπάστα από κοντά νικήθηκε από τον Μπουφόν, ο οποίος απέκρουσε και το δυνατό σουτ του Λέιβα, στην εξέλιξη της φάσης, εκτός περιοχής. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες να σπεύδουν στα αποδυτήρια με το σκορ 0-1 υπέρ της Λάτσιο.

Στο δεύτερο μέρος η Γιουβέντους ανέκτησε την  κατοχή, αλλά και πάλι ήταν η Λάτσιο αυτή που άνοιξε το σκορ σχετικά νωρίς για να κάνει το 2-0 όταν ο Παρόλο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ιμόμπιλε με φανταστική φαλτσαριστή κεφαλιά αφήνει άγαλμα τον Μπουφόν για το 2-0 υπέρ των “λατσιάλι” στο 54ο λεπτό.

Αμέσως μετά ο Αλέγκρι προχώρησε σε αλλαγές με τους Ντοουγκλας Κόστα και Ντε Σίλιο να παίρνουν τις θέσεις των Κουαρντάδο και Μπενατιά αντίστοιχα. Το παιχνίδι όμως δεν άλλαξε και λίγο έλειψε στο 60′ ο Ιμόμπιλε να πετύχει το χατ-τρικ, όταν Ο Μπουφόν κυριολεκτικά του πήρε την «μπουκιά από το στόμα» απομακρύνοντας τον κίνδυνο .

Στη συνέχεια η Γιουβέντους προσπάθησε να μειώσει ελέγχοντας το παιχνίδι, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν απείλησε σημαντικά τους «Λατσιάλι». Ώσπου φτάνουμε στο 85′ που η Γιουβέντους κερδίζει φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του Στρακόσια, την εκτέλεση του οποίου την αναλαμβάνει ο Ντιμπαλά και πετυχαίνει ένα εξαιρετικό απευθείας γκολ-φάουλ θυμίζοντας Πίρλο και μειώνοντας σε 2-1.  Σαν να μην έφτανε αυτό  η Γιουβέντους θα κερδίσει και πέναλτι (υπερβολικό) στο οποίο θα ευστοχήσει ο Ντιμπαλά για το 2-2, αλλά το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει ακόμα.

Στο 93ο λεπτό ο Λουκάκου θα βρει από αριστερά τον Μούρτζια ο οποίος εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι και έδωσε πανηγυρικά την κούπα στη Λάτσιο.

https://www.youtube.com/watch?v=0TXmzFJ9a00

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ