ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Την σκόρπισε στους (5) ανέμους

Η Μάντσεστερ Σίτι διέσυρε την προβληματική Λίβερπουλ νικώντας την με 5-0, ρεκόρ που κρατάει από το 1937!

Την σκόρπισε στους (5) ανέμους

Στο παιχνίδι που άνοιξε την 4η αγωνιστική για την Πρέμιερ Λιγκ η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχθηκε την Λίβερπουλ στο «Έτιχαντ». Ένα παιχνίδι που φανέρωσε το βάθος πάγκου των «πολιτών», την αμυντική δυσλειτουργία των «κόκκινων» και στιγματίστηκε από την κόκκινη του Μανέ και τον σοβαρό τραυματισμό του Έντερσον.

Οι στατιστικές ήταν υπέρ τις Σίτι καθώς ο Αγκουέρο έκανε το 6 στα 6 σκοράροντας σε αυτό όπως και στα προηγούμενα 5 παιχνίδια της ομάδας του μέσα στο Έτιχαντ απέναντι στην Λίβερπουλ. Ενώ οι δύο αντίπαλοι ήταν ισόβαθμοι και αήττητοι (2-1-0) στη δεύτερη θέση. Από 7 βαθμούς, με την πρωτοπόρο Μαν. Γιουνάιτεντ να βρίσκεται στους 9.

Ο αγώνας

Στο πρώτο 10λεπτο η Σίτι είχε τον έλεγχο του αγώνα, πίεζε και είχε την κατοχή της μπάλας. Η προτίμηση του Αλεξάντερ Άρνολντ στα δεξιά της άμυνας των «κόκκινων» άφησε αρκετά κενά για τον Ντε Μπράινε που άλλαζε συνεχώς μεριές για να μπορέσει να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του.

Και πάνω που η Λίβερπουλ είχε ισορροπήσει το παιχνίδι η Σίτι με κίνηση «ματ» άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό μετά από τρομερή κάθετη μπαλιά του Ντε Μπράινε στον Κουν Αγκουέρο που περνά στο τετ-α-τετ τον Μινιολέ και ανοίγει το σκορ. Η Λίβερπουλ προσπάθησε να ανασυγκροτηθεί στην συνέχεια με τον Σαλάχ να βγαίνει μόνος απέναντι στον Έντερσον- μετά από εξαιρετική κάθετη του Μανέ- χωρίς να μπορεί να τον νικήσει.

To παιχνίδι κύλαγε με φάσεις εκατέρωθεν ώσπου στο 37ο λεπτό έγινε η φάση που «κλείδωσε» το παιχνίδι και στιγμάτισε τον αγώνα. Ο Μανέ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα όταν από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Σίτι, βγαίνει ο Έντερσον και ο Μανέ που προσπαθεί να τσιμπήσει στην μπάλα, τον κλωτσά άθελά του στο κεφάλι σηκώνοντας πολύ ψηλά το πόδι! Μία φάση στην οποία αν και ο Έντερσον τραυματίστηκε όπως φάνηκε σοβαρά θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως υπερβολική μιας και ο Μανέ δεν είχε πρόθεση.

O σοβαρός τραυματισμός του Έντερσον

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με 8 λεπτά καθυστέρηση με την Λίβερπουλ να παραμένει «παγωμένη» και με παίκτη λιγότερο στην ήδη προβληματική της άμυνα. Γεγονός το οποίο εκμεταλεύτηκε  η Σίτι με τον Ντε Μπράινε να δημιουργεί και πάλι, αυτή τη φορά με σέντρα από αριστερά. Ο Γκαμπριέλ Ζεζούς πετάγεται με κεφαλιά από κοντά και σκοράρει πετυχαίνοντας το 2-0.

Στατιστικά ημιχρόνου:  Σουτ: 7-7,  Ακρίβεια πάσας: 84%-74%,  Ευκαιρίες: 6-4,  Κατοχή: 57%-43%

η φάση του αγώνα

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ ξεκίνησε με μία αλλαγή βάζοντας τον Τσάμπερλεϊν αλλαγή στη θέση του Σαλάχ, πρώτη συμμετοχή του νεαρού εξτρέμ με τα χρώματα της Λίβερπουλ. Οι αλλαγές όμως δεν βοήθησαν τον Κλοπ καθώς οι αλχημείες με τον Τσαν ως στόπερ δεν πέτυχαν και Σίτι πέτυχε και τρίτο γκολ στο 53ο λεπτό πάλι με υπέροχη πάσα του Ντε Μπράινε.  Ο Αγκουέρο βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μινιολέ αλλά προτιμά να δώσει δίπλα στου στον Γκαμπριέλ Ζεζούς που σε κενή εστία σκοράρει. Ο Βραζιλιάνος έχει 10 γκολ σε 19 σουτ προς την εστία.

Το υπόλοιπο του αγώνα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να πραγματοποιούν αλλαγές ενόψει της 1ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λίβερπουλ στην ουσία με το που δέχτηκε το δεύτερο γκολ παραιτήθηκε του παιχνιδιού καθώς ο Σίτι έκανε ότι ήθελε με την «ανύπαρκτη» άμυνα των «κόκκινων».

Οι “πολίτες” έλεγχαν  απόλυτα το ρυθμό του αγώνα, κυκλοφορούσαν την μπάλα και έψάχναν κενούς χώρους προς την αντίπαλη εστία προκειμένου να ανεβάσουν κι άλλο το δείκτη του σκορ και το κατάφεραν όταν ο Μεντί συνεργάστηκε με τον Σανέ, ο οποίος έκανε το πλασέ στην κίνηση και νίκησε τον Μινιολέ για το 4-0. To κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Λερόι Σανέ με ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μινιολέ! 5-0 οι “πολίτες”!

Συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόλκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Μεντί, Ντανίλο, Φερναντίνιο, Σίλβα, Ντε Μπράινε, Γκαμπριέλ Ζεζούς, Αγκουέρο.

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Κλάβαν, Μορένο, Χέντερσον, Εμρέ Τζαν, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ, Ρομπέρτο Φιρμίνο

https://www.youtube.com/watch?v=F0mupvkaLEI

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ