ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Η Τότεναμ οπλοφορεί και δε συγχωρεί (vid)

Η Τότεναμ δε συγχώρεσε τις αμυντικές αδυναμίες της Λίβερπουλ και πάτησε πάνω σε αυτές για να επιβληθεί εντός έδρας των "κόκκινων" με 4-1.

Η Τότεναμ οπλοφορεί και δε συγχωρεί (vid)

Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ η Τότεναμ φιλοξένησε στο “Γουέμπλεϊ” την Λίβερπουλ. Οι “πετεινοί” πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση έχοντας όλα τα επιθετικά τους όπλα σε πολύ καλή ημέρα, με αποτέλεσμα να έρθει εύλογα η νίκη με 4-1 απέναντι σε μία Λίβερπουλ που ανέδειξε για μία ακόμη φορά τα γνωστά αμυντικά της προβλήματα. Έτσι τα “σπιρούνια” παρέμειναν στο -5 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι ενώ έφτασαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Τα “σπιρουνια” μπήκαν αφηνιασμένα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ειδικότερα, μετά το κάθετο γέμισμα του Τρίπερ, ο Κέιν εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία ανάμεσα στον Λόβρεν και τον Μινιολέ και αφού “άδειασε” τον γκολκίπερ της Λίβερπουλ έγραψε το 1-0.

Ο Λόβρεν έμοιαζε έξω από τα νερά του και στο 12ο λεπτό υπέπεσε σε ένα ακόμη σφάλμα που οδήγησε σε δεύτερο γκολ των “πετεινών”. Συγκεκριμένα, ο Κροάτης αμυντικός δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας στην προσπάθειά του να πάρει την κεφαλιά μετά το βολέ του Γιορίς, με αποτέλεσμα ο Κέιν να γυρίσει για τον Σόν, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι χτυπούσαν στη αδυναμία των “κόκκινων” στο κέντρο της άμυνας αλλά ο Σον δε μπόρεσε να αξιοποιήσει τη κάθετη πάσα του Έρικσεν, καθώς την προσπάθειά του σταμάτησε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μινιολέ. Η κακή εμφάνιση του Λόβρεν ανάγκασε τον Κλοπ στο 31ο λεπτό να τον αντικαταστήσει βάζοντας τον Τσαμπερλέιν.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως, η ομάδα του Κλοπ κατάφερε να μειώσει στο 24΄. Μετά την πίεση του Φιρμίνο στον Κέιν, ο Χέντερσον τροφοδότησε κάθετα τον Σαλάχ, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 2-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Τότεναμ έχασε την ευκαιρία να επεκτείνει το προβάδισμά της, καθώς ο Μινιολέ νίκησε τον Σον, ο οποίος είχε παραλάβει την κάθετη πάσα του Ντέλε Άλι.

Οι φιλοξενούμενοι επιχειρούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα αλλά αναγκάζονταν να παίζουν πολύ από τις πτέρυγες, καθώς δεν υπήρχαν ανοιχτοί διάδρομοι από τον άξονα. Παράλληλα, η προσπάθεια του Φιρμίνο να παίζει έξω από την αντίπαλη περιοχή, έκανε πιο εύκολο το έργο της αμυντικής τριάδας της Τότεναμ.

Εκεί, λοιπόν, που όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα πάνε στο ημίχρονο με το υπέρ τους 2-1, μία στημένη φάση τους έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων. Ειδικότερα, μετά την εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν, ο Ματίπ απομάκρυνε με κεφαλιά τον κίνδυνο αλλά ο Άλι πήρε την δεύτερη μπάλα και με σκαστό σουτ στην κίνηση ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1.

Το δεύτερο 45λεπτο απώλεσε γρήγορα τη σημασία του, καθώς στο 56ο λεπτό ο Χάρι Κέιν κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του με κοντινό πλασέ μετά από φάση διαρκείας. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε, βέβαια, μία κακή έξοδος του Μινιολέ μετά από στατική φάση.

Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, η Λίβερπουλ έμοιαζε να έχει αποδεχτεί τη μοίρα της και σε αυτό σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν δύο σπουδαίες αποκρούσεις του Γιορίς που έκοψαν τα φτερά των παικτών του Κλοπ. Αρχικά στο 67ο λεπτό σε σουτ του Κουτίνιο και στη συνέχεια στο 77΄σε συρτό σουτ του Σαλάχ, ο Γάλλος γκολκίπερ σταμάτησε με τα ακροδάχτυλα και τα πόδια αντίστοιχα τις προσπάθειες των δύο άσων της Λίβερπουλ, με συνέπεια αυτό το 4-1 να μείνει μέχρι τέλους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ