ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Λιονέλ Μέσι : Αυτά τα ρεκόρ τον περιμένουν!

Κι όμως! Υπάρχουν ρεκόρ τα οποία ο Λιονέλ Μέσι ακόμη δεν έχει σπάσει, μερικά εκ των οποίων είναι δύσκολα να καταρριφθούν ακόμη και από εκείνον!

Λιονέλ Μέσι : Αυτά τα ρεκόρ τον περιμένουν!

Ο Λιονέλ Μέσι είναι από τους καλύτερους παίκτες. Όχι απλά της γενιάς του, αλλά και γενικότερα. Δεν είναι υπερβολή αν πει κανείς πως ο Αργεντινός φορ είναι ο καλύτερος όλων των εποχών.

Κάθε άλλο. Άλλωστε οι αριθμοί του και τα ρεκόρ που έχει καταρρίψει όλα αυτά τα χρόνια «μιλάνε» από μόνα τους. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά που ακόμη και ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα δεν τα έχει… λυγίσει.

Η μάχη του Μέσι με το παρελθόν

Πιο αναλυτικά ο ποδοσφαιριστής από το Ροζάριο θέλει να φτάσει ή να ξεπεράσει τον Ράιν Γκιγκς που είναι πρώτος στην λίστα με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Με τον παλαίμαχο Ουαλό να μετράει 36 κατακτήσεις και τον Μέσι 30, όπως και ο συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα, Πικέ, με τον Ινιέστα να τους έχει από κάτω του (32.)

Άλλο ένα σημαντικό ρεκόρ που κυνηγάει ο Αργεντινός φορ είναι αυτό με τις περισσότερες κατακτήσεις Champions League. Εκεί πρώτος και καλύτερος είναι ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάκο Χέντο, ενώ τον ακολουθούν Ντι Στέφανο, Ζοσέ Μαρία Ζαγκάρα (Ρεάλ Μαδρίτης και οι δύο) και Πάολο Μαλντίνι (Μίλαν), όλοι με πέντε. Ο Μέσι είναι κοντά, μετρώντας τέσσερις κατακτήσεις.

Επίσης, ο «Λέο» έχει μερικές… κούπες δρόμο, μέχρι να φτάσει τους Άρι Χάαν, Ντάνι Άλβες και Πάολο Μαλντίνι στις κατακτήσεις των περισσότερων ευρωπαϊκών τίτλων με τους πρωτοπόρους να έχουν εννιά, ενώ ο παίκτης της Μπαρτσελόνα, επτά.

Ωστόσο, ένα από αυτά που αναμένεται να «σπάσει» άμεσα είναι εκείνο του κορυφαίου σκόρερ συλλόγου στα μεγάλα, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Μέσι έχει 523 γκολ σε 600 παιχνίδια με τη Μπαρτσελόνα και είναι έτοιμος να ξεπεράσει τον Γκέρντ Μίλερ, ο οποίος με την Μπάγερν Μονάχου μεταξύ 1966 και 1979, σκόραρε 525 φορές σε 563 αγώνες. Παρόλα αυτά ο 30χρονος στράικερ έχει… δουλίτσα μέχρι να καταρρίψει το ευρωπαϊκό ρεκόρ που ανήκει στον Τσέχοσλοβάκο Γιόζεφ Μπίτσαν, ο οποίος μεταξύ 1937 και 1948 κατάφερε να σκοράρει 534 γκολ σε 274 παιχνίδια πρωταθλήματος με την Σλάβια Πράγας και το παγκόσμιο ρεκόρ του Πελέ, ο οποίος με την Σάντος πέτυχε 643 γκολ σε 659 αγώνες μεταξύ 1956 και 1974.

Η μάχη του Μέσι με το παρόν

Επίσης, ο Μέσι γι’ αρκετά χρόνια ακόμη θα πρέπει να παίζει σε ματς της Μπαρτσελόνα, ώστε να φτάσει τις 767 συμμετοχές του Τσάβι με τους Καταλανούς με τον Αργεντινό να μετράει 600 και τον Αντρές Ινιέστα να είναι λίγο πιο πάνω με 642.

Ακόμη ένας Ισπανός (Ίκερ Κασίγιας) είναι εκείνος που τον… μπλοκάρει από ένα ρεκόρ. Εκείνο με τις περισσότερες νίκες στο ισπανικό πρωτάθλημα με τον πρώην γκολκίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης να έχει 334 και τον «Λέο» 298.

Η μάχη του Μέσι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους, εντός γηπέδου, του Λιονέλ Μέσι είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος φορ λατρεύεται από μεγάλη μερίδα φιλάθλων ως… Θεός και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει ποτέ στα γήπεδα.

Για να καταρρίψει τα παραπάνω ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα θα πρέπει να… καταρρίψει και μερικά ρεκόρ που έχουν την σφραγίδα του παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι εκείνο που έχει να κάνει με τα περισσότερα γκολ στο Champions League.

Ο Ρονάλντο είναι πρώτος, μετρώντας 110 τέρματα στα «αστέρια» με τον Μέσι να έχει 97, ενώ στα «χρυσά παπούτσια» υπάρχει ισοπαλία μεταξύ των δυο τους, αφού έκαστος έχουν από τέσσερα.

Ωστόσο, μεγάλη κόντρα αναμένεται να υπάρξει και στις κατακτήσεις της «Χρυσής Μπάλας» με τον Λατίνο φορ να έχει μία παραπάνω (πέντε έναντι τεσσάρων), όμως, όπως όλα δείχνουν ο «CR7» θα… ισοφαρίσει τον επόμενο Ιανουάριο.

Το θετικό για τον Μέσι, στην κόντρα του με τον Κριστιάνο, είναι ότι σε σχέση με τον Πορτογάλο παίκτη, είναι δύο χρόνια νεότερος, οπότε ο χρόνος είναι μαζί του, ώστε να βάλει τ’ όνομά του σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ