ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Μίλησε η εμπειρία

Η έμπειρη Πόρτο σκόρπισε την Μονακό (5-2) και πήρε την πρόκριση για τους "16" στέλνοντας την πρωτάρα Λειψία στο Γιουρόπα Λιγκ. Ρεκόρ βαθμών για τη Μπεσίκτας με το διπλό στη Γερμανία (2-1).

Μίλησε η εμπειρία

H Πόρτο έχοντας μεγάλο κίνητρο για τη νίκη μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 9ο λεπτό με τον Αμπουμπακάρ.

Στη συνέχεια η Μονακό προσπάθησε να ξεπεράσει το σοκ του γρήγορου γκολ αλλά πάνω που άρχισε να κρατάει λίγο μπάλα, δέχτηκε και δεύτερο τέρμα. Μετά από ωραία προσωπική ενέργεια και ιδανικό πλασέ, ο Αμπουμπακάρ διπλασίασε τα τέρμα της ομάδας του.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Φελίπε είχε μια αψιμαχία με τον Γκεζάλ και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε και στους δυο παίκτες την κόκκινη κάρτα.

Παρά το σαφές προβάδισμα τους, οι “δράκοι” συνέχιζαν να ψάχνουν ένα ακόμη γκολ και κατάφεραν να το πετύχουν λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο σκόρερ των δυο τερμάτων έγινε δημιουργός και με ωραία λόμπα έβγαλε τον Μπραμίχι σε τετ α τετ και εκείνος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο δεύτερο μέρος η Μονακό είχε τις ευκαιρίες της και με τη συμπλήρωση μιας ώρας στο παιχνίδι κατάφερε να μειώσει με πέναλτι του Γκλικ. Η απάντηση της Πόρτο ήταν άμεση με τον Άλεξ Τεγές να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 4-1.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας μείωσαν σε 4-2 με τον Ραδαμέλ Φαλκάο να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του.  Το τελικό 5-2 διαμορφώθηκε λίγο πριν τον φινάλε με τον Τοκίνιο να χρίζεται σκόρερ.

Με το τελευταίο σφύριγμα η Πόρτο πανηγύρισε την πρόκριση της στις “16” καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Πρωτιά και ρεκόρ για τους “αετούς”

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ στραβά για την Λειψία που μόλις στο δέκατο λεπτό βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν ο Άλβαρο Νεγρέδο ευστόχησε από την άσπρη βούλα βάζοντας μπροστά την Μπεσίκτας. Την ίδια ώρα η Πόρτο έκανε… πάρτι και η πρόκριση είχε κάνει φτερά.

Παρόλα αυτά οι “ταύροι” δεν έδειξαν διατεθειμένοι να αποχαιρετίσουν την διοργάνωση με ήττα και έψαξαν λυσσαλέα το γκολ της ισοφάρισης.

Οι γηπεδούχου είχαν πολλές καλές στιγμές αλλά ο Ζεγκνίν έμοιαζε ανίκητος καθώς κράτησε όρθια την ομάδα του όσες φορές χρειάστηκε.

Τελικά η Λειψία έφερε το ματς στα ίσα με τον Ναμπί Κεϊτά στο 87ο λεπτό αλλά η χαρά κράτησε μόλις τρία λεπτά και αυτό γιατί ο Ταλίσκα έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους “αετούς”.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Τουρκική ομάδα πήρε την πρώτη θέση διατειρωντας το αήττητο σερί της στην διοργάνωση. Από την άλλη πλευρά η “σταχτοπούτα” θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ