ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρόμα

Ο “Άγιος Στέφανο(ς)”!

Λευκή ισοπαλία μεταξύ Κιέβο και Ρόμα, για την 16η αγωνιστική της Serie A. Μαγική εμφάνιση από τον ''ήρωα'' Σορεντίνο, ο οποίος κράτησε τη Ρόμα στο μηδέν, και έδωσε έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του. Από την άλλη, αρκετά άστοχη η ομάδα του Ντι Φραντσέσκο.

Ο “Άγιος Στέφανο(ς)”!

Οι ”τζιαλορόσι” είχαν τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο ”έπεσαν” πάνω σε έναν εξαιρετικό Στέφανο Σορεντίνο, που ήταν εκεί όσες φορές δεν ήταν οι αμυντικοί του. Ένα παιχνίδι πλούσιο σε φάσεις, δίχως όμως το γκολ. 24 τελικές από τους φιλοξενούμενους, μόλις 9 η Κιέβο, με πιο ουσιαστική το δοκάρι του Ινγκλέζε.

Νωθρό ξεκίνημα στο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, με τη Ρόμα ωστόσο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών παιχνιδιού, ο Γκοναλόνς ”έπιασε” την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, χωρίς πάντως να ανησυχήσει τον Σορεντίνο. Τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους δύο λεπτά αργότερα, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και αναμπουμπούλα στην άμυνα της Ρόμα, ο Ινγκλέζε από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Άστοχο και το δυνατό σουτ του Μπίρσα, ύστερα από λάθος του Γκοναλόν.

Οι ”τζιαλορόσι” ανέκτησαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, και στο 24′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ύστερα από δυνατό σουτ του Κόλαροφ, ο Σικ άλλαξε την πορεία της μπάλας, ο Σορεντίνο αντέδρασε, και στο ”ριμπάουντ” ο Ζέρσον (από πλεονεκτική θέση) είδε τον κίπερ της Βερόνα να του λέει ”όχι”.  Ωραίο διαγώνιο σουτ του Σέρβου μπακ, η μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σορεντίνο, στο 28′.

Η λήξη του πρώτου σαρανταπενταλέπτου βρήκε τις δύο ομάδες στο μηδέν, χωρίς κάποια αξιόλογη φάση (από το 28ο λεπτό και έπειτα), παρά το γεγονός πως το παιχνίδι είχε ρυθμό.

Η τεράστια -διπλή- επέμβαση του Σορεντίνο, στη φάση του 24′.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ”φουριόζοι” στο δεύτερο ημίχρονο, και έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 51′, όταν το διαγώνιο σουτ του Κόλαροφ πέρασε μόλις αόυτ. Φάση παρόμοια με εκείνη του 28ου λεπτού. Εννέα λεπτά αργότερα, ο Σορεντίνο έδειξε για άλλη μια φορά την ικανότητά του. Ωραία συνεργασία των παικτών της Ρόμα, ο Γκοναλόν σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο 38ρης τερματοφύλακας αντέδρασε, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Ακόμη μια επέμβαση του Σορεντίνο, αυτή τη φορά σε σουτ του Κόλαροφ, στο 64′. Η Ρόμα φλέρταρε με το 1-0 δύο λεπτά αργότερα, όταν μετά από σέντρα-σουτ του Κόλαροφ, ο Τζέκο δε μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ευκαιρία και για την Κιέβο στο 74′, με το εκτός περιοχής σουτ του Μπίρσα να καταλήγει ψηλά άουτ. Όσο ο χρόνος κυλούσε, τόσο η Ρόμα ρίσκαρε. Στο 78ο λεπτό, ο Τζέκο έχασε μοναδική ευκαιρία, αφού έστειλε τη μπάλα ψηλά (όντας ολομόναχος) ύστερα από σέντρα του Ναϊνγκολάν στο δεύτερο δοκάρι.

Ο Σορεντίνο συνέχισε τα..δικά του, αποκρούοντας με το πόδι το σουτ του Σίκ στο 83΄, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπίρσα αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Η κεφαλιά του Τζέκο τέσσερα λεπτά μετά, κατέληξε την αγκαλιά του Ιταλού πορτιέρε. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν με όσες δυνάμεις είχαν απομείνει, οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν με ”νύχια και με δόντια”, με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή να δίνει από ένα βαθμό στους δύο αντιπάλους.

Εντεκάδες: 

Κιέβο: Σορεντίνο, Κατσιατόρε, Τόμοβιτς, Γκαμπερίνι, Γιαροζίνσκι, Ραντοβάνοβιτς, Ντεπαόλι (73′ Νταϊνέλι), Μπαστιέν, Μπίρσα, Ινγκλέζε, Μετζιορίνι ( 77′ Στεπίνσκι).

Ρόμα: Άλισον, Πέρες, Φάτσιο, Ζέσους, Κόλαροφ, Γκοναλόν, Ναϊνγκολάν, Στρούτμαν (80′ Ουντέρ), Ελ Σαράουι (72′ Περότι), Ζέρσον (64′ Τζέκο), Σίκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ