ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Τα 6 μεγαλύτερα σερί νικών στην Πρέμιερ Λιγκ! (pics)

Η Μάντσεστερ Σίτι δίνει το σημαντικότερο τεστ της στο Ολντ Τράφορντ, με φόντο ένα φοβερό ρεκόρ και εμείς σας παρουσιάζουμε τα μεγαλύτερα σερί νικών στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τα 6 μεγαλύτερα σερί νικών στην Πρέμιερ Λιγκ! (pics)

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι σήμερα (10/12 18:30) αντιμέτωπη με την ιστορία της και με το μεγαλύτερο τεστ της σεζόν. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αντιμετωπίζει στο Ολντ Τράφορντ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι της πόλης, με την έκβαση του αποτελέσματος να κρίνει πολλά για τον τίτλο.

Ωστόσο, οι “Πολίτες” πρέπει να έχουν και κάτι άλλο στο μυαλό τους. Αυτή τη στιγμή μετρούν 13 σερί νίκες, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που έχουν πετύχει Τσέλσι και Άρσεναλ. Ενάντια στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν άλμα τίτλου και παράλληλα, να μείνουν στην ιστορία καταγράφοντας το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί που έχει γίνει σε μία σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι “Κόκκινοι Διάβολοι” φιλοδοξούν να τους βάλουν φρένο στα όνειρα, να τους σπάσουν το σερί και να μειώσουν από τη βαθμολογική απόσταση της κορυφής, σε ένα από τα σπουδαιότερα ραντεβού της σεζόν.

Αξίζει όμως να καταγραφεί ποιες είναι οι οι ομάδες που έχουν κάνει ανάλογα εντυπωσιακά σερί νικών στην Πρέμιερ Λιγκ. Εμείς συγκεντρώσαμε την κορυφαία 6αδα και σας την παρουσιάζουμε. Πρέπει να σημειωθεί, ότι τα συγκεκριμένα σερί, αφορούν νίκες που έχουν γίνει μέσα σε μία μόνο αγωνιστική σεζόν και δεν έχουν συνεχιστεί στην επόμενη.

6. Λίβερπουλ 11 νίκες 2013-14

Πρώτη νίκη: 5-1 ενάντια στην Άρσεναλ 8 Φεβρουαρίου 2014
Τελευταία νίκη: 3-2 ενάντια στη Νόργουιτς 20 Απριλίου 2014

Η Λίβερπουλ βρέθηκε μία ανάσα από την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν 2013-14, με τον Λουίς Σουάρες να κάνει… όργια και να έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του με σκοπό να την οδηγήσει στην κορυφή. Οι “Κόκκινοι” ήταν πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του τίτλου, μετά από 24 χρόνια (1990 τελευταίο πρωτάθλημα). Ο Ουρουγουανός επιθετικός πέτυχε 31 γκολ και μοίρασε 21 ασίστ κάνοντας ότι περνούσε από το χέρι του.

Ωστόσο, δεν ήταν αρκετό, το σερί των 11 νικών σταμάτησε στο Άνφιλντ, ενάντια στην Τσέλσι, με τον αρχηγό και θρύλο της ομάδας Στίβεν Τζέραρντ να γίνεται μοιραίος με το περιβόητο γλίστρημα. Οι “Μπλε” πέρασαν με 2-0 από το Άνφιλντ και τα πάντα χάθηκαν, όταν η Λίβερπουλ δεν τα κατάφερε ούτε κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας. Τελικά η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το πρωτάθλημα.

5. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 11 νίκες 2008-09

Πρώτη νίκη: 1-0 ενάντια στη Στόουκ 26 Δεκεμβρίου 2008
Τελευταία νίκη: 2-1 ενάντια στην Νιούκαστλ 4 Μαρτίου 2009

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο ρόστερ της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν το κάτι άλλο, ο Πορτογάλος έκανε απίστευτες εμφανίσεις σημειώνοντας εκείνη τη χρονιά 18 γκολ και μοίρασε 7 ασίστ. Οι “Κόκκινοι Διάβολοι ήταν ήδη αήττητοι από τον Νοέμβριο και πήγαιναν… τρένο για ακόμη έναν τίτλο.

Το τρομερό σερί έληξε από τη Λίβερπουλ, η οποία ήταν καταιγιστική στο Όλντ Τράφορντ και σάρωσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-1. Μάλιστα η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχασε και το επόμενο παιχνίδι, ωστόσο κέρδισε τα 8 από τα τελευταία 9 παιχνίδια και κέρδισε τον τίτλο.

4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 11 νίκες 1999-00

Πρώτη νίκη: 3-1 ενάντια στην Ντέρμπι 11 Μαρτίου του 2000
Τελευταία νίκη: 1-0 ενάντια στην Άστον Βίλα 14 Μαΐου 2000

Το σερί αυτό έληξε πολύ άδοξα, καθώς τελείωσε η σεζόν και έτσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεν δεν μπόρεσε να το διευρύνει. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά, οι “Κόκκινοι Διάβολοι”, είχαν γράψει ιστορία, αφού είχαν σπάσει ρεκόρ επίτευξης γκολ και συγκέντρωσης βαθμών στο πρωτάθλημα.

Ο Πολ Σκόουλς ήταν εντυπωσιακός εκείνη τη σεζόν, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ κόντρα στη Μπράντφορντ, ενώ σημείωσε και χατ τρικ ενάντια στην Γουέστ Χαμ (7-1).

3. Μάντσεστερ Σίτι 13 νίκες 2017-18

Πρώτη νίκη: 2-1 ενάντια στην Μπόρνμουθ 26 Αυγούστου 2017
Τελευταία νίκη: 2-1 ενάντια στη Γουέστ Χαμ 3 Δεκεμβρίου 2017 (το βρίσκεται σε εξέλιξη)

Κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ φιλοδοξεί να γράψει ιστορία και συνάμα να κάνει ένα τεράστιο άλμα τίτλου και με την εικόνα που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να είναι ο εγκέφαλος της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα και τον Ραχίμ Στέρλινγκ να σκοράρει καθοριστικά… buzzer beater, έχει διατηρηθεί αυτό το φοβερό σερί των 13 νικών. Οι “Πολίτες” είναι αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερή τους πρόκληση μέχρι στιγμής και μένει να φανεί εάν μπορούν να τα καταφέρουν.

2.  Τσέλσι 13 νίκες 2016-17

Πρώτη νίκη: 2-0 ενάντια στη Χαλ 1 Οκτωβρίου 2016
Τελευταία νίκη: 4-2 ενάντια στη Στόουκ 31 Δεκεμβρίου 2016

Το περιβόητο 3-4-3 του Αντόνιο Κόντε και η τρελή φόρμα που βρέθηκαν οι Ντιέγκο Κόστα (20 γκολ, 8 ασίστ) και Αζάρ (16 γκολ, 5 ασίστ) έδωσαν το τίτλο στην Τσέλσι. Το σερί των 13 νικών δημιούργησε μια μεγάλη διαφορά που δεν μπορούσε να καλυφθεί σε καμία περίπτωση από τους διώκτες της και έτσι στο τέλος της σεζόν πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, για την Τσέλσι τα πράγματα δεν είχαν ξεκινήσει καθόλου ιδανικά, καθώς είχε συντριβεί από την Άρσεναλ στην αρχή της σεζόν και έπειτα ο Ιταλός τεχνικός των “Μπλε” αποφάσισε να τα αλλάξει όλα και τελικά αποδείχθηκε ότι έπραξε σωστά. Το τρελό σερί έληξε από την Τότεναμ, η οποία την κέρδισε με 2-0, με τον Ντέλε Άλι να βάζει δύο γκολ και να τερματίζει το σερί της Τσέλσι.

1.  Άρσεναλ 13 νίκες 2001-02

Πρώτη νίκη: 1-0 ενάντια στην Έβερτον 10 Φεβρουαρίου 2002
Τελευταία νίκη: 4-3 ενάντια στην Έβερτον 11 Μαΐου 2002

Όπως συνέβη και με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Άρσεναλ “έχασε” το σερί της μόνο και μόνο επειδή τελείωσε η σεζόν και δεν μπόρεσε να το διευρύνει. Το νικηφόρο σερί άνοιξε και έκλεισε ενάντια στην Έβερτον.

Η χρονιά ανήκει στους “Κανονιέρηδες”, οι οποίοι κατέκτησαν και την Πρέμιερ Λιγκ αλλά και το FA Cup εκείνη τη σεζόν. Μεγάλος πρωταγωνιστής και ηγέτης στην Άρσεναλ ήταν ο Τιερί Ανρί, ο οποίος κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα 24 φορές σε 33 ματς, οδηγώντας την ομάδα του στην κορυφή της Αγγλίας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ