ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής! (pics)

Σας παρουσιάζουμε τους παίκτες που πέταγαν… φωτιές αυτή την αγωνιστική στην Ευρώπη αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, αφού δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει έξω ο Ρονάλντο.

Η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής! (pics)

Ακόμη μία αγωνιστική έφτασε στο τέλος της στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα και από πρωταγωνιστές άλλο τίποτα. Από που να πρωτοξεκινήσει κανείς. Μάλλον από τον τεράστιο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αρχικά έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του κόντρα στην Αλ Τζαζίρα και στη συνέχεια το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλόγγων στη Ρεάλ.

Γίνεται να μείνει εκτός ο Φιμπόγκασον; Όχι είναι η απάντηση. Μπορεί να σκεφτεί κανείς κάποιο προπονητή πέρα του Πεπ Γκουαρδιόλα για τον πάγκο της αγωνιστικής; Η απάντηση είναι η ίδια.

Πάμε όμως να τους δούμε έναν-έναν και να συνθέσουμε την κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής.

Προπονητής: Πεπ Γκουαρδιόλα (Σίτι)

Με τη συγκεκριμένη επιλογή αδικούμε πολλούς, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Για την θέση έπαιζαν πολλοί προπονητές που έστησαν μαεστρικά την ομάδα τους και πήραν μεγάλα αποτελέσματα (βλέπε Βερόνα, Ουντινέζε κλπ.). Ωστόσο δεν γίνεται να δοθεί αλλού ο «τίτλος» του προπονητή της αγωνιστικής. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει βαλθεί να μας τρελάνει. Σπάει όλα τα ρεκόρ, η ομάδα του παίζει μακράν το πιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, τη στιγμή που είναι άκρως αποτελεσματική. Έχει 16 συνεχόμενες νίκες, θέλει να τις κάνει 20 για να γράψει ιστορία και όλα δείχνουν ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Τερματοφύλακας: Ούρλαιχ (Μπάγερν)

Όχι δεν έπιασε τα άπιαστα και υπήρχαν κάποιοι που έκαναν πιο ολοκληρωμένες εμφανίσεις από εκείνον. Πώς να το κάνουμε όμως, έπιασε πέναλτι στο 95′ έσωσε την ομάδα του, της έδωσε αέρα 11 βαθμών στο πρωτάθλημα και ουσιαστικά της εξασφάλισε τον τίτλο.

Αριστερό μπακ: Μάρκος Αλόνσο (Τσέλσι)

Έπαιξε σχεδόν μόνος για τη συγκεκριμένη θέση. Εκτός απ’ ότι ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι του, σκόραρε το μοναδικό γκολ απέναντι στη Σαουθάμπτον. Η Τσέλσι, ζορίστηκε απέναντι στους «Άγιους», για την ακρίβεια τα βρήκε πολύ σκούρα και δεν θα έφτανε στο γκολ εάν δεν ήταν εκείνος. Με μία μαγική εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι των Λονδρέζων.

Κεντρικός αμυντικός: Νάλντο (Σάλκε)

Σκόραρε στο 95′ με τρόπο που θα ζήλευε και ο καλύτερος επιθετικός. Έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα του στρώθηκε, εκείνος δεν το σκέφτηκε την έστειλε στη γωνία του Χραντέτσκι διαμορφώνοντας το Άιντραχτ-Σάλκε 2-2. Παράλληλα ήταν καλός στο παιχνίδι του έχοντας 77,8% στις μεταβιβάσεις ενώ κέρδισε και 4 φάουλ.

Κεντρικός αμυντικός: Καρασιόλο (Βερόνα)

Ήταν απλά απίστευτος. Έκανε τα πάντα κόντρα στη Μίλαν στη νίκη της ομάδας του με 3-0. Άνοιξε το σκορ στο 24′, ενώ στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν άριστος. Έκοψε 5 σουτ των φιλοξενούμενων την ώρα που είχε και 70% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις και ήταν ο «ογκόλιθος» για τα μετόπισθεν της ομάδας του σταματώντας τις πολλές επιθέσεις που πραγματοποιούσαν οι «Ροσονέρι».

Δεξί μπακ: Σέρτζι Ρομπέρτο (Μπαρτσελόνα)

Μπορεί οι «Μπλαουγκράνα» να μην έπαιζαν με κάποιο μεγάλο αντίπαλο (Λα Κουρίνια) αλλά ήταν εντυπωσιακοί. Άφησαν πίσω τους τον κυνικό τους εαυτό που τους διακατείχε εδώ και καιρό και ήταν καταιγιστικοί. Ο δεξιός μπακ των Καταλανών ήταν εξαιρετικός τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Έδωσε την ασίστ στον Λουίς Σουάρεζ και το 3-0, μία πάσα καταπληκτική, με… μοιρογνωμόνιο. Παράλληλα, είχε 90% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις.

Μεσαία γραμμή

Παουλίνιο (Μπαρτσελόνα)

Πολλά αρνητικά σχόλια συγκέντρωσε η μετακόμισή του στη Βαρκελώνη το περασμένο καλοκαίρι. Λίγο καιρό μετά όμως, οι φίλοι των «Μπλαουγκράνα» πίνουν νερό στο όνομά του. Στο ματς κόντρα στη Λα Κορούνια έκανε αυτό που λέμε τη «βρώμικη» δουλειά μέσα στο γήπεδο. Μάρκαρε, έτρεχε διαρκώς και φυσικά σκόραρε δις, χάρη στην ικανότητά του να βρίσκεται στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή. Παράλληλα, είχε 94% ευστοχία στις μεταβιβάσεις.

Πιάνιτς (Γιουβέντους)

Ή αλλιώς ο «μαέστρος» της αγωνιστικής. Η «Βέκια Σινιόρα» είχε εύκολο έργο κόντρα στην Μπολόνια, ή μάλλον ο Πιάνιτς το έκανε να φαίνεται εύκολο. Ο Βόσνιος άσος άνοιξε το σκορ με μία τηλεκατευθυνόμενη εκτέλεση φάουλ και έπειτα έδωσε μία μαγική ασίστ στον Μάντζουκιτς καθαρίζοντας το παιχνίδι για την ομάδα του.

Κουτίνιο (Λίβερπουλ)

Είναι «καυτός» ο Βραζιλιάνος και το απέδειξε κόντρα στην Μπόρνμουθ. Άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια έδωσε και ασίστ στον Φιρμίνιο, ενώ ήταν τεράστιος μπελάς για την άμυνα των γηπεδούχων και μας θύμισε για ακόμη μία φορά πόσο παιχταράς είναι.

Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν)

Από τον ένα Βραζιλιάνο πάμε στον άλλο. Ο 25χρονος άσος δεν έχει κανένα πρόβλημα να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα βρεθεί στο διάβα του, κάτι που έκανε κόντρα στη Ρεν. Πέτυχε δύο γκολ, έδωσε δύο ασίστ και με αυτόν τον τρόπο ήταν μέρος και των τεσσάρων γκολ που πέτυχαν οι Παριζιάνοι.

Φινμπόγκασον (Άουγκσμπουργκ)

Μπορεί στην Ελλάδα να μην μας έκανε αλλά στη Γερμανία τρίβουν τα χέρια τους. Η Άουγκσμπουργκ έχει στα χέρια της ένα «φονικό όπλο» το όποιο την οδηγεί. Ο Ισλανδός επιθετικός παρότι άνοιξε το σκορ στο 1′, είδε την ομάδα του να χάνει με 3-1 από την Φράιμπουργκ. Έτσι ανέλαβε εκ νέου και πέτυχε 2 ακόμη γκολ στις καθυστερήσεις για να διαμορφώσει το τελικό 3-3!

Ρονάλντο (Ρεάλ)

Τι άλλο να κάνει πια; Η «Βασίλισσα» παρότι δημιούργησε ένα σωρό ευκαιρίες κόντρα στην Αλ Τζαζίρα δεν μπορούσε με ΤΙΠΟΤΑ να βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Εκεί εμφανίστηκε ο Ρονάλντο, ισοφάρισε και έδωσε το σύνθημα της ανατροπής. Στον τελικό κόντρα στην Γκρέμιο, το χαβά του ο Πορτογάλος, με μία απίστευτη γκολάρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε το τρόπαιο στη Ρέαλ και την ανέβασε στην κορυφή του κόσμου.

[team1]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ