ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Λέον Γκορέτσκα

Ο Λέον Γκορέτσκα αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της Ευρώπης και το sportsking.gr σας παρουσιάζει την μέχρι τώρα πορεία του χαφ της Σάλκε.

Λέον Γκορέτσκα

Τα τελευταία χρόνια οι Γερμανοί δείχνουν να είναι πολύ μπροστά στο επίπεδο των ακαδημιών. Πέρα από τις ομάδες της Μπουντεσλίγκα υπάρχει αρκετό ταλέντο και στη δεύτερη κατηγορία.

Μια καλή σεζόν στην Τσβάιντε Λίγκα είναι αρκετή να δώσει μεταγραφή σε ομάδα πρώτης κατηγορία και από και μετά είναι όλα πιο εύκολα.

Κάπως έτσι ξεκίνησε την καριέρα του και ο Λέον Γκορέτσκα και αυτή τη στιγμή είναι ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει το Γερμανικό ποδόσφαιρο.

Η Μπόχουμ και η… εκτόξευση

Στις 6 Φεβρουαρίου του 1995 είδε για πρώτη φορά το φως της ημέρας στο Μπόχουμ και σε ηλικία μόλις πέντε ετών έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας.

Σε ηληκία 17 ετών ήταν ήδη βασικός στη Μπόχουμ στην δεύτερη κατηγορία. Η σωματοδομή του αλλά και η ευκολία που είχε στο κράτημα της μπάλας έκανε τους συμπατριώτες του να τον χαρακτηρίσουν «νέο Μπάλακ». Από νωρίς αρκετές μεγάλες ομάδες άρχισαν να παρακολουθούν την εξέλιξη του.

Ο τότε προπονητής του στην Μπόχουμ, Πέτερ Νόιρερερ, δεν είχε διστάσει να μιλήσει για «το μεγαλύτερο ταλέντο των τελευταίων 50 ετών στην Γερμανία».

Μόλις ένα χρόνο μετά το επαγγελματικό του ντεμπούτο ήρθε η ώρα για το βήμα παραπάνω για λογαριασμό της Σάλκε. Οι «Βασιλικοί» μπλε έβγαλαν από τα ταμεία τους περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ και ο νεαρός Γκορέτσκα δεν δίστασε να πάρει τη φανέλα με το νούμερο «8» που μέχρι τότε φορούσε ο τέως αρχηγός Κιπριάν Μαρικά.

Την πρώτη του χρονιά στο Γκιζελκίρχεν παρά τις αλλαγές προπονητών κατάφερε να είναι βασικός στα περισσότερα παιχνίδια κλείνοντας τη σεζόν με 32 εμφανίσεις και πέντε τέρματα. Ακολούθησαν άλλες δυο καλές σεζόν μέχρι να γίνει το μεγάλο «μπαμ».

Την περσινή χρονιά ο Γκορέτσκα πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του ένα χρόνο πριν ολοκληρωθεί το πενταετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει το 2013.

Ο Γερμανός χαφ πραγματοποίησε 41 συμμετοχές και πέτυχε 8 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις με αποτέλεσμα να κληθεί και στην Εθνική ομάδα. Αρχικά ο Γιόακιμ Λεβ τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον Κοφεντερέισον και στη συνέχεια τον μονιμοποίησε στις κλήσεις των «πάντσερ».

Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 22 ετών, ο Γκορέτσκα δείχνει τρομερή ωριμότητα στο παιχνίδι του και είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως είναι έτοιμος για το βήμα παραπάνω.

Το συμβόλαιο του τελειώνει το φετινό καλοκαίρι με αποτέλεσμα να έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών ομάδων αλλά εκείνος δεν δείχνει να βιάζεται.

Ο διεθνής χαφ γνωρίζει πως θα έχει την ευκαιρία να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να αυξήσει ακόμα περισσότερο τις μετοχές του. Μετά το τέλος του Μουντιάλ θα κληθεί να πάρει την απόφαση του και ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν και η Άρσεναλ θα περιμένουν με αγωνία την απόφαση του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ