ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Αήττητο ήταν και πάει (vid)

H Λίβερπουλ έσπασε το αήττητο της Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας εντός έδρας των "πολιτών" με 4-3.

Αήττητο ήταν και πάει (vid)

Στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ η Λίβερπουλ υποδέχθηκε στο “Άνφιλντ” τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι “κόκκινοι” πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και παρά το γεγονός ότι έκαναν τα πάντα για να “χύσουν την καρδάρα με το γάλα” τελικά κατόρθωσαν και πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο χάρη στη νίκη τους με 4-3. Έτσι, οι “πολίτες” έχασαν για πρώτη φορά στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ ενώ η Λίβερπουλ αναρριχήθηκε έστω και προσωρινά στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Γκουαρντιόλα έπιασε πολύ χαμηλά στάνταρ απόδοσης, καθώς κανένας ποδοσφαιριστής δε ξεχώρισε.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Οι “κόκκινοι” κατάφεραν από νωρίς να αιφνιδιάσουν την αντίπαλο τους, καθώς προηγήθηκαν στο 10ο λεπτό. Ειδικότερα, μετά την πίεση του Φιρμίνο, ο Τσάμπερλειν διέσχισε με τη μπάλα κάποια μέτρα και με συρτό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Έντερσον για το 1-0.

Παρά το γκολ που πέτυχε η Λίβερπουλ, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνέχιζε να πιέζει σε όλο το γήπεδο, με τους “πολίτες”, βέβαια, να έχουν αναλάβει την κατοχή της μπάλας.

Η καλή αμυντική λειτουργία των “κόκκινων”, όμως, προβλημάτιζε τη Σίτι, η οποία δεν είχε σε καλή μέρα τους Στέρλινγκ, Ντε Μπρούιν και Αγκουέρο.

Ωστόσο, όπως συνήθως συμβαίνει με τους γηπεδούχους, μία στιγμή αδράνειας ήταν ικανή να φέρει το γκολ της ισοφάρισης για τους φιλοξενούμενους. Ειδικότερα, μετά την αδυναμία του Γκόμεζ να μαρκάρει στο σωστό timing τον Σανέ, ο Γερμανός εξτρέμ πάτησε περιοχή και νίκησε τον Κάριους για το 1-1, με τον γκολκίπερ της Λίβερπουλ να φέρει σημαντική ευθύνη για το γκολ.

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Σίτι να σημαδεύει το δοκάρι, μετά την κεφαλιά του Οταμέντι στο στο 50ο λεπτό. Η Λίβερπουλ απάντησε στα δοκάρια με τη σέντρα σουτ του Σαλάχ έξι λεπτά αργότερα.

Έτσι, φτάσαμε στο 59΄προκειμένου ο αγώνας να αλλάξει εντελώς μορφή. Συγκεκριμένα, μετά την κάθετη πάσα του Τσάμπερλεϊν ο Φιρμίνο εκτόπισε με το σώμα του τον Στόουνς, με αποτέλεσμα να κρεμάσει τον Έντερσον γράφοντας το 2-1.

Αυτό το γκολ οδήγησε την άμυνα της Σίτι σε μία σωρεία μαζεμένων λαθών μέσα στα επόμενα 10 λεπτά. Αρχικά, δε πλήρωσε τη λάθος πάσα του Φερναντίνιο, καθώς ο Μανέ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι. Ωστόσο, στο 62΄, ο Σαλάχ τροφοδότησε τον Μανέ μετά το λάθος του Οταμέντι και ο Σενεγαλέζος δε λάθεψε για να σημείωσει το 3-1.

Το κερασάκι στην τούρτα έγραψε στο 68΄ο Σαλάχ μετά την κακή απομάκρυνση του Έντερσον, σκοράροντας το 4-1 λίγο πιο μπροστά από το κέντρο.

Επειδή, όμως επρόκειτο για παιχνίδι της Λίβερπουλ, η ομάδα του Κλοπ φρόντισε να προκαλέσει εγκεφαλικά στους οπαδούς της. Έτσι, στο 84΄μετά από μία καραμπόλα ο Μπερνάντο Σιλβα μείωσε σε 4-2 με κοντινό πλασέ για να ακολουθήσει το 4-3 από τον Γκουντογκάν στο 90ο λεπτό, το οποίο αποτέλεσε και το τελικό σκορ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ