ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Άμυνα 275 εκατομμυρίων με στόχο την κορυφή! (vids)

Λεφτά... υπάρχουν για την Μάντσεστερ Σίτι και αποφασίζει να τα ξοδέψει για να θωρακίσει τα μετόπισθεν. Ο Βασιλιάς σας παρουσιάζει την άμυνα των "Πολιτών".

Άμυνα 275 εκατομμυρίων με στόχο την κορυφή! (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν αστειεύεται. Ξόδεψε ακόμη 65 εκατομμύρια ευρώ, για τι άλλο, μα φυσικά για να ενισχύσει την αμυντική της γραμμή.

Ο Λαπόρτ είναι το τελευταίο μεταγραφικό χτύπημα των “Πολιτών”, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να έχει καταλάβει, ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι η θωράκιση στα μετόπισθεν.

Ο Καταλανός κόουτς ζήτησε από τη διοίκηση της Σίτι να αποκτηθεί ο 23χρονος αμυντικός και εκείνη δεν του χάλασε το χατήρι. “Έσπασε” τη ρήτρα που του είχε τοποθετήσει η Αθλέτικ Μπιλμπάο και τον έντυσε στα μπλε.

Ας δούμε όμως τις μεταγραφές της Σίτι στην άμυνα με το συνολικό ποσό που έχουν δαπανήσει να εκτοξεύεται στα 275 εκατομμύρια ευρώ. Όπως φαίνεται πάντως, ο Γκουαρδιόλα δικαιώνεται με τις επιλογές του, αφού η μεταμόρφωση των “Πολιτών” στην άμυνα είναι και ο βασικός παράγοντας της εκπληκτικής πορείας της ομάδας φέτος.

Κάιλ Γουόκερ 

Αποτέλεσμα εικόνας για walker city

Ο 27χρονος δεξιός μπακ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Τότεναμ έναντι 57 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Γουόκερ ήθελε να πάει σε μία ομάδα που θα κερδίσει τίτλους και για αυτό επέλεξε να φύγει από το Λονδίνο.

Στα “Σπιρούνια” είχε καταφέρει να πετύχει 4 γκολ και να μοιράσει 21 ασίστ μετά από 229 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Στην Μάντσεστερ Σίτι έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο κάτω από τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα και είναι σίγουρα ο καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος δεξιός μπακ στην Premier League. Σε 33 συμμετοχές τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις (2585 αγωνιστικά λεπτά) μετράει 6 ασίστ.

https://www.youtube.com/watch?v=Is1YylKqt_k

Μπέντζαμιν Μεντί

Αποτέλεσμα εικόνας για mendy

Ο μεγάλος άτυχος της φετινής Μάντσεστερ Σίτι, καθώς παρότι ξεκίνησε με εξαιρετικές εμφανίσεις, υπέστη ρήξη χιαστού και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι “Πολίτες” είχαν μείνει εντυπωσιασμένοι από το ταλέντο και την ποιότητα του 23χρονου αριστερού μπακ της Μονακό. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον ζήτησε και οι ιθύνοντες της Σίτι δεν του χάλασαν το χατήρι. Έβγαλαν από τα ταμεία τους 60 εκατομμύρια ευρώ και τον έκαναν δικό τους.

Η περσινή σεζόν του στη Μονακό ήταν άκρως εντυπωσιακή, καθώς σε 39 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις κατάφερε να πετύχει 1 γκολ και να μοιράσει 11 ασίστ.

Τη φετινή σεζόν πρόλαβε να αγωνιστεί ελάχιστα, αφού κατέγραψε μόλις 5 συμμετοχές και μοίρασε 1 ασίστ.

Τζον Στόουνς

Αποτέλεσμα εικόνας για john stones city

Μετά από μία τριετία στην Έβερτον στην οποία ήταν εξαιρετικός, ο Γκουαρδιόλα είχε εντοπίσει το πλούσιο ταλέντο του και μόλις πήγε στην Μάντσεστερ Σίτι τον είχε στις πρώτες του επιλογές.

Το 2016 μετακόμισε στο Μάντσεστερ και έγινε “Πολίτης”, έναντι 54 εκατομμυρίων ευρώ. Στα “Ζαχαρωτά” αγωνίστηκε σε 95 αναμετρήσει (7690 αγωνιστικά λεπτά) και κατάφερε να πετύχει 1 γκολ και να δώσει μία ασίστ.

Στα 23 του χρόνια είναι το μέλλον της Σίτι και της εθνικής Αγγλίας στην άμυνα. Με τη φανέλα των μπλε του Μάντσεστερ έχει σημειώσει 65 συμμετοχές (5052 αγωνιστικά λεπτά) και 5 γκολ.

Εμερίκ Λαπόρτ

Η πιο πρόσφατη μεταγραφή της Σίτι. Όπως αναφέρθηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν σταματάει πουθενά, εάν δεν φτιάξει την πιο δυνατή άμυνα επενδύοντας ταυτόχρονα και στο μέλλον.

Μετά από 6 χρόνια στην Αθλέτικ Μπιλμπάο ο Λαπόρτ έγινε και εκείνος “Πολίτης” υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2023. Η Σίτι κατέβαλε τη ρήτρα των 65 εκατομμυρίων ευρώ στους Βάσκους για να τον κάνει την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου.

Στην Μπιλμπάο τράβαγε όλα τα βλέμματα πάνω του με τις εμφανίσεις του. Αγωνίστηκε συνολικά σε 222 παιχνίδια (19308 αγωνιστικά λεπτά) και πέτυχε 6 γκολ, ενώ μοίρασε και 6 ασίστ.

Έντερσον Μοράες

Αποτέλεσμα εικόνας για ederson city

Το παζλ ολοκληρώνεται με τον Έντερσον Μοράες. Ο κόουτς της Σίτι είναι πολύ… παράξενος αναφορικά με τη θέση του τερματοφύλακα. Βλέποντας τον Κλαούντιο Μπράβο να κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη, εισηγήθηκε την απόκτηση του 24χρονου Βραζιλιάνου.

Ο Έντερσον μετά από 2 χρόνια στην Μπενφίκα στην οποία ήταν πολύ καλός, μετακόμισε στη Σίτι, που πλήρωσε στους Πορτογάλους 39 εκατομμύρια ευρώ. Μεγάλο του προνόμιο ότι είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια, ενώ τα ρεφλέξ του είναι εντυπωσιακά.

Ο Γκουαρδιόλα έχει βρει την ηρεμία και την ασφάλεια που ήθελε κάτω από τα γκολπόστ.

https://www.youtube.com/watch?v=CDQMP6H-wo4

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ