Τόσα θα έβγαζε η Μαν.Γιουνάϊτεντ με την ονοματοδοσία του «Ολντ Τράφορντ» | Sportsking.gr

Τόσα θα έβγαζε η Μαν.Γιουνάϊτεντ με την ονοματοδοσία του «Ολντ Τράφορντ»

Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ απολαμβάνει τεράστια έσοδα κάθε χρόνο, ωστόσο θα μπορούσε να τα δει να αυξάνονται σημαντικά, εφόσον ήταν πρόθυμη να πουλήσει το όνομα του γηπέδου της!

Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ και δη η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, είναι εταιρείες με πολλά έξοδα αλλά και πολλές πηγές εσόδων. Και μόνο τα τηλεοπτικά συμβόλαια, εξασφαλίζουν στις ομάδες τεράστια ποσά, χώρια όλες οι υπόλοιπες εμπορικές δραστηριότητες.

Αυτό όμως, δεν εμποδίζει τις ομάδες να ψάξουν και για άλλους τρόπους άντλησης χρημάτων. Ένας από αυτούς, σύμφωνα με τον πρώην CEO της Τσέλσι Τρέβορ Μπιρτς, είναι η ονοματοδοσία των γηπέδων.

Ήδη, κάποιοι σύλλογοι έχουν πουλήσει τα δικαιώματα των ονομάτων, αντί σημαντικών χρηματικών ποσών. Η Άρσεναλ και η Σίτι είναι τα βασικά παραδείγματα. Ενδεικτικά, οι «Πολίτες» εισπράττουν 19,1εκ. λίρες κάθε χρόνο από την Έτιχαντ!

Εφόσον η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ δραστηριοποιηθεί σε αυτόν τον τομέα, θα μπορούσε να βάζει στα ταμεία της κάθε χρόνο 26,2εκ. λίρες! Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση, τόσο από τους «Μπέμπηδες», όσο και από άλλες εμπορικές ομάδες, όπως η Λίβερπουλ και η Τσέλσι.

 
Σχόλια και τοποθετήσεις με υβριστικό περιεχόμενο, κατά των αρθρογράφων της ιστοσελίδας και κατά προσώπων, θα διαγράφονται. Όλα τα σχόλια περνούν από έλεγχο και οι συντάκτες του sportsking.gr, μπορούν να τροποποιήσουν ένα σχόλιο προκειμένου να εμφανιστεί στη παρούσα σελίδα.