ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
Γκολ τίτλου για την Ίντερ, με τον Ατσέρμπι να «καρφώνει» τη Μίλαν! (vid)
Αστεράτη Μπολόνια, ξέρανε τη Ρόμα μες στο «Ολίμπικο»!
Αποκαλύφθηκε ο διάλογος των διαιτητών για τη μεγάλη φάση της Μπαρτσελόνα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

Μίτσι Μπατσουαγί: Ο “Μπάτμαν” της Ντόρτμουντ

Ο Μίτσι Μπατσουαγί έχει ήδη εξελιχθεί σε μεγάλο κεφάλαιο για την Ντόρτμουντ και το Sportsking.gr παρουσιάζει τον Μπάτμαν των Βεστφαλών.

Μίτσι Μπατσουαγί: Ο “Μπάτμαν” της Ντόρτμουντ

Λένε ότι όταν χάσεις κάποιον καταλαβαίνεις την πραγματική του αξία. Η συγκεκριμένη φράση ταιριάζει… γάντι στην Τσέλσι, που αποφάσισε να παραχωρήσει δανεικό τον Μίτσι Μπατσουαγί και να αγοράσει τον Ολιβιέ Ζιρού.

Ο 24χρονος Βέλγος επιθετικός μετακόμισε με τη μορφή δανεισμού στην Ντόρτμουντ και δεν σταματάει να σκοράρει. Αντίθετα, στην Τσέλσι υπάρχει εμφανής έλλειψη επιθετικού, καθώς η παρουσία του Ζιρού δεν έχει βοηθήσει καθόλου τους “Μπλε”.

Η απουσία του Μπατσουαγί έχει επηρεάσει τη γραμμή κρούσης των Λονδρέζων, οι οποίοι βλέπουν τον παίκτη τους να μεγαλουργεί στη Βεστφαλία.

Το Sportsking.gr παρουσιάζει τον “Μπατμαν” της Μπορούσια Ντόρτμουντ

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα στη Σταντάρ Λιέγης

Αποτέλεσμα εικόνας για batshuayi standard liege

Ο Μίτσι Μπατσουαγί γεννήθηκε στις Βρυξέλλες και όταν ήταν πιτσιρικάς πέρασε από πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Άντερλεχτ, ωστόσο στέριωσε στη Σταντάρ Λιέγης.

Εκεί ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα και φρόντισε από την αρχή να δείξει το πλούσιο ταλέντο του και τη δεινή ικανότητά του στο σκοράρισμα. Το ντεμπούτο του έκανε στις 20 Φεβρουαρίου του 2011, στην ήττα της ομάδας του με 4-1 από την Γκενκ, περνώντας ως αλλαγή στα τελευταία 7 λεπτά του αγώνα.

Χρειάστηκε να περάσει περίπου ένας χρόνος για να σημειώσει το πρώτο του γκολ, αλλά τι γκολ ήταν αυτό. Για τη φάση των ομίλων του Europa League, σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ενάντια στην Κοπεγχάγη στη Δανία και έστειλε την ομάδα του στη φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Στην πρώτη του σεζόν κατάφερε να πετύχει συνολικά 9 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις και έκτοτε κάθε χρονιά ήταν καλύτερη.

Τη σεζόν 2012/13 σημείωσε 12 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει. Την επόμενη χρονιά όμως έκανε το “μπαμ”, αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος και το ενδιαφέρον από τις μεγάλες ομάδες δεν άργησε να έρθει.

23 γκολ και 7 ασίστ ήταν ο απολογισμός μίας εκπληκτικής αγωνιστικής περιόδου, στην οποία κατάφερε να σημειώσει το πρώτο του χατ τρικ, ενάντια στην Οστάνδη στις 15 Σεπτεμβρίου.

Τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν και δεν σταματούσαν, η Άρσεναλ παρουσιαζόταν πολύ κοντά στην απόκτηση του, αλλά τελικά την υπογραφή του κέρδισε η Μαρσέιγ.

Ποδοσφαιρική ωρίμανση στη Μαρσέιγ

Αποτέλεσμα εικόνας για batshuayi marseille

Στις 8 Αυγούστου του 2014 ξεκίνησε μία νέα περιπέτεια για τον Μπατσουαγί, αυτή τη φορά στη Μασαλία. Η Μαρσέιγ έβγαλε από τα ταμεία της 5 εκατομμύρια ευρώ και έτσι τον πήρε από τη Σταντάρ Λιέγης.

Την αμέσως επόμενη ημέρα από την ανακοίνωσή του έκανε και το ντεμπούτο του, περνώντας στη θέση του Παγέτ. Το πρώτο του τέρμα το σημείωσε στις 29 Οκτωβρίου, ενάντια στη Ρεν για το Κύπελλο Γαλλίας.

Ωστόσο, ο Μαρσέλο Μπιέλσα δεν του έδινε αρκετό χρόνο συμμετοχής για να μπορέσει να ξεδιπλώσει το ταλέντο και να δείξει την ποιότητά του. Παρόλα αυτά, εκείνος κατάφερε να τελειώσει τη σεζόν έχοντας 9 γκολ σε μόλις 1100 λεπτά αγωνιστικού χρόνου.

Η επόμενη χρονιά δεν είχε καμία σχέση με την προηγούμενη, έπαιζε περισσότερο και έτσι έδειξε σε όλους τι είναι ικανός να κάνει. Στο πρωτάθλημα παρά τη μέτρια πορεία της ομάδας του εκείνος στα μισά της σεζόν βρισκόταν στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ, πίσω μόνο από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου τον βρήκε έχοντας στο ενεργητικό του 23 γκολ και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και πλέον οι προτάσεις έπεφταν βροχή για τον Μπατσουαγί, όπως αποκάλυψε και ο πρόεδρος της Μάρσέιγ.

“Δεν υπάρχει ομάδα από τις καλύτερες 15 του κόσμου που δεν θέλει τον Μίτσι Μπατσουαγί. Είναι ένας από τους παίκτες που ζητούνται περισσότερο στην αγορά. Υπήρχαν πολλές προτάσεις για εκείνον αυτό το καλοκαίρι, αλλά δεν ήθελε να φύγει. Αποδεικνύει πόσο καλός είναι μέσα στο γήπεδο και εάν κάποιος θέλει να τον αποκτήσει θα πρέπει να δώσει περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ”, ήταν τα λόγια του Βινσέντ Λεμπρούν.

Το άλμα στην Τσέλσι, η αμφισβήτηση και η Ντόρτμουντ

Αποτέλεσμα εικόνας για batshuayi chelsea

Ο Μίτσι Μπατσουαγί στα 22 του χρόνια είχε πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον μεγάλο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ταχύτητα, δύναμη, ήξερε που να κινηθεί στον αγωνιστικό χώρο με ή χωρίς την μπάλα και πως να ξεπετάγεται μέσα στην περιοχή για να απειλήσει, όπως πρέπει να κάνει κάθε καλός επιθετικός.

Για πάρτη του κονταροχτυπήθηκαν πολλές ομάδες. Η Γουέστ Χαμ και η Κρίσταλ Πάλας έδιναν μάχη, στο κόλπο είχε μπει και η Γιουβέντους, ωστόσο, η Πάλας φαινόταν ότι θα ήταν κερδισμένη, αφού η προσφορά των 38 εκατομμυρίων είχε γίνει αποδεκτή από τη Μαρσέιγ. Ο ίδιος όμως αρνήθηκε να πάει και εκεί έκανε το μπάσιμο της η Τσέλσι.

Ο Αντόνιο Κόντε μόλις είχε αναλάβει τα ηνία του συλλόγου με σκοπό να τον επαναφέρει στην κορυφή της Premier League και να τον οδηγήσει ξανά στο Champions League. Στον Μπατσουαγί άρεσε πολύ αυτή η προοπτική και εκτιμούσε τον Ιταλό τεχνικό.

Χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα δέχθηκε την πρόταση των “Μπλε”, μετακόμισε στο Λονδίνο, υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο και η Μαρσέιγ καρπώθηκε 40 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Κόντε ήταν η πρώτη του επιλογή από την ώρα που έκατσε στον πάγκο της Τσέλσι, ενδεικτικό το πόσο σημαντική προσθήκη τον θεωρούσε.

Το ντεμπούτο του ήταν άκρως ενθαρρυντικό, αφού πέρασε ως αλλαγή στο ματς ενάντια στη Γουέστ Χαμ και σέρβιρε το νικητήριο γκολ στον Ντιέγκο Κόστα. Μόλις 5 μέρες μετά σημείωσε και το πρώτο του γκολ, κόντρα στη Γουότφορντ για το πρωτάθλημα.

Σιγά σιγά κέρδιζε όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του προπονητή του και την αγάπη της εξέδρας. Άρχισε να παίρνει τις ευκαιρίες του στη βασική ενδεκάδα και να αποδίδει. Μία εκπληκτική χρονιά για την Τσέλσι τελείωσε με την κατάκτηση της Premier League και τον Μπατσουαγί να τελειώνει την πρώτη του σεζόν με 11 γκολ και 3 ασίστ σε λιγότερο από 800 αγωνιστικά λεπτά.

Φτάσαμε λοιπόν στη φετινή χρονιά.

Οι “Μπλε” δεν τα πάνε καλά, υπάρχει γκρίνια στο Λονδίνο και ειδικά για την επιθετική γραμμή. Ο Ντιέγκο Κόστα έφυγε, ο Μοράτα δεν μπορεί να προσφέρει καθώς είναι τραυματίας και έτσι το βάρος έπεσε τον Μπατσουαγί.

Παρότι δεν ήταν η βασική επιλογή του Κόντε, κατάφερνε να σκοράρει αρκετά συχνά και στα μισά της σεζόν πέτυχε 12 γκολ. Ωστόσο, για έναν πολύ παράξενο λόγο η Τσέλσι αποφάσισε ότι πρέπει να τον παραχωρήσει δανεικό και προχώρησε στην απόκτηση του Ολιβιέ Ζιρού, μία κίνηση που σίγουρα αποδείχθηκε εντελώς λανθασμένη.

Ο Γάλλος στράικερ δεν έχει καταφέρει να αποδώσει μέχρι στιγμής, την ώρα που ο Μπατσουαγί, πιο… πεινασμένος από ποτέ, βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και σκοράρει κατά ριπάς με τη φανέλα Ντόρτμουντ. Αποτέλεσμα εικόνας για batshuayi dortmund

Ο ίδιος με αρκετή δόση τρέλας που τον διακατέχει όταν ρωτήθηκε γιατί πήγε στους Βεστφαλούς είπε ότι του άρεσαν πάρα πολύ τα χρώματα της ομάδας. Αγαπώ την Ντόρτμουντ. Το μαύρο και το κίτρινο είναι τα αγαπημένα μου χρώματα επειδή αγαπώ τους Μπάτμαν και Μπομπ Σφουγγαράκη”, ήταν τα λόγια του.

Το ντεμπούτο του ενάντια στην Κολωνία ήταν ονειρικό. Πέτυχε δύο γκολ, ενώ του ακυρώθηκε τρίτο για να σημειώσει χατ τρικ. Ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος, που βρήκε μία ομάδα που τον εμπιστεύτηκε εξ’ αρχής και του έδωσε φανέλα βασικού.

“Στόχος μου είναι η Ντόρτμουντ να συνεχίσει τις νίκες προκειμένου να τερματίσουμε όσο ψηλότερο γίνεται. Τις τελευταίες δύο ημέρες προσπάθησα να επικεντρωθώ στο σημερινό παιχνίδι. Πήγα καλά, αλλά πάντα θέλω να τα πηγαίνω καλύτερα. Θα μπορούσα να πετύχω περισσότερα γκολ σήμερα”, είπε μετά το ντεμπούτο του.

Για εκείνον μόνο εύκολο δεν ήταν να αναπληρώσει το κενό που άφησε ο Ομπαμεγιάνγκ φεύγοντας για την Άρσεναλ. Μέχρι στιγμής πάντως τα πάει περίφημα. Σε λιγότερο από 2 μήνες έχει καταφέρει να πετύχει 8 γκολ και να δώσει 1 ασίστ.

Η Ντόρτμουντ τρίβει τα χέρια της και θα κάνει ο,τι περνάει από το χέρι της για να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή, την ώρα που η Τσέλσι “τραβάει τα μαλλιά” της με την απόφασή της να τον παραχωρήσει δανεικό.

Ο 24χρονος ξαναβρήκε την αυτοπεποίθησή του και το ένστικτο του… δολοφόνου που διακατέχει έναν κορυφαίο επιθετικό. Είναι ευτυχισμένος μέχρι στιγμής με την παρουσία του στη Γερμανία και σκοπεύει να μεγαλουργήσει, σε μία ομάδα που θα πιστέψει στις ικανότητές του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ