ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πικέ: “Παραλίγο να χεστώ πάνω μου λόγω των φωνών του Ρόι Κιν”

Μία... σκληρή ιστορία κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποκάλυψε με δηλώσεις του ο Ζεράρδ Πικέ.

Πικέ: “Παραλίγο να χεστώ πάνω μου λόγω των φωνών του Ρόι Κιν”

Ο Ζεράρδ Πικέ πλέον μπορεί να βρίσκεται στη λίστα με τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο, όμως, πριν από περίπου δέκα χρόνια τα πράγματα δεν ήταν, όπως θα τα περίμενε ο Καταλανός στόπερ.

Ο έμπειρος αμυντικός με δηλώσεις του έκανε γνωστή μία ιστορία κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που τον… στιγμάτισε. Τόσο ποδοσφαιρικά όσο και σαν άνθρωπο.

Πρωταγωνιστής ήταν ο (τρελός) Ρόι Κιν και το κινητό του νεαρού -τότε- κεντρικού αμυντικού των “κόκκινων διαβόλων”:

Αναλυτικά η ιστορία που έκανε τον Πικέ από παιδί… άντρα:

“Κοιτάω πίσω στο χρόνο και βλέπω πόσο διαφορετική ήταν η καριέρα μου πριν δέκα χρόνια. Πλέον έχω κατακτήσει τα πάντα. Παγκόσμιο Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ, ισπανικό πρωτάθλημα, Κύπελλο. Τα έχω πάρει όλα και συνέχεια το υπενθυμίζω στους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης μέσω twitter (γέλια).

Ωστόσο, πριν από δέκα χρόνια τα είχα κάνει σχεδόν σκατά. Όλη η ζωή μου θα μπορούσε να είχε πάρει άλλη τροπή αν δεν είχα γνωρίσει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Πήγα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σαν παιδί και έφυγα ως άντρας. Ήταν κάτι τρελό για εμένα τότε, γιατί ποτέ δεν είχα φύγει μακριά από το σπίτι μου.

Είχα περάσει και τα 17 πρώτα χρόνια της ζωής μου στη Βαρκελώνη και στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Ένιωθα λες και έπαιζα στη σχολική ομάδα. Τους ήξερα όλους από εκεί μέσα και εκείνοι το ίδιο.

Ήμουν δίπλα στην οικογένειά μου. Έτσι, το ποδόσφαιρο το έβλεπα πιο χαλαρά. Πιο διασκεδαστικά. Δεν καταλάβαινα την άλλη πλευρά που είχε. Που είχε να κάνει με τη δουλειά κυρίως. Όταν έφτασα στη Γιουνάιτεντ είχα πάθει ένα πολύ μεγάλο σοκ. Σοβαρά.

Ο Σερ Άλεξ ήταν απίστευτος από την πρώτη μέρα. Είχε όλα αυτά που έχουν οι κορυφαίοι προπονητές. Ακόμη και όταν δεν έπαιζε κάποιος παίκτης και ήταν δύσκολο για εκείνον ο Σερ Άλεξ ήταν πάντα δίπλα του και τον έκανε να νιώθει πως τον υπολογίζει. Ο Σερ Άλεξ είναι σαν δεύτερος πατέρας για εμένα. Με έκανε να προσπαθήσω πολύ σκληρά για να πάρω μία ευκαιρία και εν τέλει μου την έδωσε.

Ωστόσο, αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι η έκρηξη του Ρόι Κιν στ’ αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ πριν από ένα παιχνίδι. Ήμασταν όλοι στα αποδυτήρια και ετοιμαζόμασταν για το παιχνίδι. Ήμουν πολύ αγχωμένος. Φανταστείτε ένα 18χρονο παιδί να κάθεται δίπλα σε παίκτες, όπως ο Ρουντ Φαν Νίστερλοϊ, ο Ράιαν Γκιγκς και ο Ρίο Φέρδιναντ.

Ήθελα απλά να είμαι αόρατος. Σκεφτόμουν “απλά κάνε τη δουλειά σου και όλα θα πάνε καλά”. Εκείνη την ημέρα καθόμουν δίπλα στον Ρόι Κιν. Τα πόδια μας ήταν δίπλα- δίπλα. Σχεδόν ακούμπαγαν. Δεν υπήρχε καθόλου χώρος.

Υπήρχε απόλυτη ησυχία. Όμως, ξαφνικά ξεκινάει να δονείται ένα κινητό. Πολύ απαλά. Ο Ρόι ξεκίνησε να κοιτάει, ώστε να βρει από που προέρχεται αυτός ο ήχος. Τότε κατάλαβα πως ήταν το δικό μου κινητό. Το είχα αφήσει στο αθόρυβο με δόνηση και ήταν στην τσέπη του παντελονιού μου. Ακριβώς πίσω από το κεφάλι του Ρόι Κιν.

Ο Ρόι, όμως, δεν μπορούσε να το βρει και είχε φτάσει να τους κοιτάζει όλους σαν μανιακός. Τα μάτια του κόντευαν να πεταχτούν έξω. Μου θύμιζε τον Τζακ Νίκολσον από την ταινία “Η λάμψη”.

Σε μία φάση φωνάζει σε όλους: “Ποιανού είναι αυτό το κινητό;” Καμία απάντηση. Φωνάζει πάλι. Καμία απάντηση. Την τρίτη φορά ρωτάει: “Ποιανού είναι αυτό το γαμημένο κινητό;”.

Τότε μίλησα σαν μικρό παιδί που ήμουν και είπα πολύ απαλά. “Συγγνώμη. Δικό μου είναι”.  Ο Ρόι τότε έβαλε το χέρι του γύρω από το λαιμό και γέλασε και μου είπε ότι δεν πειράζει.

Προφανώς και όχι. Φυσικά και αστειεύομαι. Σιγά μην έκανε κάτι τέτοιο. Αυτό που έκανε ήταν να τρελαθεί μπροστά σε όλους. Ήταν απίστευτο θέαμα! Σχεδόν χέστηκα πάνω μου. Αλλά ήταν ένα καλό μάθημα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ