ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ολιμπίκ Μαρσέιγ

Η μεγάλη μάχη Μαρσέιγ και Λυών με φόντο τα… αστέρια! (pics&vids)

Μαρσέιγ και Λυών παλεύουν για ένα εισιτήριο που οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν και το Sportsking.gr παρουσιάζει την πορεία των δύο ομάδων, τους πρωταγωνιστές και τα δεδομένα της μεγάλης μάχης.

Η μεγάλη μάχη Μαρσέιγ και Λυών με φόντο τα… αστέρια! (pics&vids)

Μπορεί η υπόθεση τίτλος να έχει ξεκαθαρίσει στη Γαλλία, όμως γίνεται τεράστια μάχη για την έξοδο στο Champions League. Δύο “πεινασμένες” ομάδες, η Μαρσέιγ και η Λυών θα παλέψουν μέχρι τέλους για ένα εισιτήριο στα… αστέρια.

Πριν τη διακοπή των πρωταθλημάτων, η Λυών πήρε τεράστιο διπλό στη Μασσαλία (2-3) και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα. Η Μαρσέιγ όμως παραμένει δύο βαθμούς μπροστά στη βαθμολογία και έχει το προβάδισμα.

Ας δούμε όμως την πορεία των δύο ομάδων και τους μεγάλους πρωταγωνιστές της καθεμίας, αλλά και τα δεδομένα της μάχης.

Μαρσέιγ

Μέχρι στιγμής έχει μαζέψει στο σακούλι της 59 βαθμούς, ούσα στην 3η προνομιούχα θέση. Συνολικός απολογισμός 17 νίκες, 8 ισοπαλίες και 5 ήττες μετά από 30 στροφές στη Ligue 1. Διαθέτει την 4η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος έχοντας σκοράρει 61 τέρματα, ενώ έχει δεχθεί 37.

Φέτος οι ιθύνοντες της ομάδας έβαλαν το χέρι στην τσέπη, με σκοπό να διαμορφώσουν το ρόστερ που θα τους οδηγήσει στο Champions League. Ποιοι όμως είναι μέχρι τώρα οι μεγάλοι πρωταγωνιστές.

Φλοριάν Τοβάν

Αποτέλεσμα εικόνας για florian thauvin

Ο πρώτος σκόρερ των Μασσαλών σε όλες τις διοργανώσεις για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με 18 τέρματα. Ωστόσο η συνεισφορά του έχει να κάνει και με τις ασίστ.

Ο δεξιός εξτρέμ μετράει συνολικά 16 ασίστ και αποτελεί “κίνδυνο-θάνατο” για τις αντίπαλες άμυνες. Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όχι μόνο της Μαρσέιγ αλλά και γενικότερα του γαλλικού πρωταθλήματος.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στην ομάδα και φέτος επέστρεψε για τα καλά και φαίνεται ότι η Μαρσέιγ έκανε πολύ σωστά που αποφάσισε τον επαναπατρισμό του.

Δείτε τον 25χρονο άσο εν δράση:

Μοργκάν Σανσόν

Αποτέλεσμα εικόνας για morgan sanson marseille

Εντυπωσιακός ο 23χρονος μέσος, που αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της φετινής Μαρσέιγ.

Κόβει και ράβει στη μεσαία γραμμή και η προσφορά του είναι μεγάλη. Μετράει 11 γκολ και 3 ασίστ μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ συμβάλει και στον αμυντικό τομέα.

Πρόκειται για μεγάλο ταλέντο και φέτος ξεδιπλώνει την ποιότητά του βοηθώντας την ομάδα του να πετύχει τους στόχους της.

Απολαύστε τον:

Φυσικά πέρα από τον Σανσόν και τον Θοβίν, εξαιρετική σεζόν διανύει ο Ζερμέν και ο Οκάμπος με 15 και 14 γκολ αντίστοιχα σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ και ο δικός μας Κώστας Μήτρογλου δείχνει να βρίσκει τα πατήματά του.

Εκ των πρωταγωνιστών είναι βέβαια και ο Παγιέτ με 7 γκολ και 15 ασίστ στο ενεργητικό του, προσφέροντας πέρα από την ποιότητά του και την εμπειρία του.

Πρόγραμμα

Μένουν ακόμη 8 αγωνιστικές για το φινάλε και μόλις δύο βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες. Ας ρίξουμε μία ματιά στις υπόλοιπες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Μαρσέιγ στο πρωτάθλημα.

Ντιζόν – Μαρσέιγ
Μαρσέιγ – Μονπελιέ
Τρουά – Μαρσέιγ
Μαρσέιγ – Λιλ
Ανζέρ – Μαρσέιγ
Μαρσέιγ – Νις
Γκινγκάμπ – Μαρσέιγ
Μαρσέιγ – Αμιέν

Λυών

Στη Μασσαλία η Λυών πήρε παλικαρίσιο διπλό και μπήκε γερά στο κόλπο της εξόδου στο Champions League. Έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 57 βαθμούς, δύο λιγότερους από την αντίπαλό της, ωστόσο το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι έχει το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

16 νίκες, 9 ισοπαλίες και 5 ήττες είναι ο απολογισμός της σεζόν στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής για τη Λυών. Διαθέτει την 3η παραγωγικότερη επίθεση, με 62 τέρματα (1 λιγότερο από Μαρσέιγ), ενώ έχει δεχθεί 36 γκολ (1 λιγότερο από Μαρσέιγ).

Ας δούμε όμως τους πρωταγωνιστές της.

Ναμπίλ Φεκίρ

Αποτέλεσμα εικόνας για fekir

Είναι η χρονιά του φέτος και το όνομά του παίζει δυνατά για πολλές ομάδες της Ευρώπης. Ο Γάλλος επιθετικός είναι καυτός και έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του με σκοπό να την οδηγήσει στα… αστέρια.

Μετράει 21 γκολ και 6 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις (16 στο πρωτάθλημα) και δείχνει ασταμάτητος. Η έφεση του στο σκοράρισμα είναι εντυπωσιακή και είναι εκ των κορυφαίων επιθετικών της Ligue 1, δίχως καμία αμφιβολία.

https://www.youtube.com/watch?v=8EeWCfm6Z0E

Μαριάνο Ντίαζ

Αποτέλεσμα εικόνας για mariano diaz

Ακόμη ένα πολυβόλο για τη Λυών. Ο Μαριάνο Ντίαζ κινείται σε επίπεδα… Φεκίρ και δεν σταματάει να σκοράρει. 16 γκολ στο πρωτάθλημα και 19 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις για τον 24χρονο άσο, που μετράει και 7 ασίστ.

Μαζί με τον Φεκίρ και τον Τραορέ συνθέτουν μία τρομερή επιθετική τριπλέτα ικανή να διαλύσει τα αντίπαλα δίχτυα.

Πέρα των δύο προαναφερθέντων μεγάλη σεζόν κάνουν και ο Χουσέμ Αουάρ (19χρονος μέσος, 6 γκολ – 4 ασίστ), ο δεξιός εξτρέμ, Μπερτράντ Τραορέ (12 γκολ, 5 ασίστ) και φυσικά ο Μέμφις Ντεπάι με 13 γκολ και 10 ασίστ.

Πρόγραμμα

Λυών – Τουλούζ
Μετς – Λυών
Λυών – Αμιέν
Ντιζόν – Λυών
Λυών – Ναντ
Λυών – Τρουά
Στασβούργο – Λυών
Λυών – Νις

Ουσία

Κανείς δεν μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για το ποιος θα καταφέρει να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο του Champions League. Ωστόσο, παρότι η Μαρσέιγ βρίσκεται 2 βαθμούς μπροστά, η Λυών μοιάζει να ικανή να τα καταφέρει.

Έχει λίγο ευνοϊκότερο πρόγραμμα, ενώ οι Μασσαλοί έχουν υποχρεώσεις στο Europa League. Παράλληλα, υπερτερούν στην ισοβαθμία, αφού έχουν δύο νίκες τη φετινή σεζόν στη Ligue 1 έναντι των αντιπάλων τους.

Η Μαρσέιγ όμως είναι μπροστά και τα πάντα είναι στο χέρι της. Το σίγουρο είναι ότι αναμένεται μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ