ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

«Έγκλημα αν δεν πάρει φέτος τη “Χρυσή Μπάλα” ο Σαλάχ»

Είσαι φίλος της Λίβερπουλ; Τι σκέφτεσαι όταν η ομάδα σου δεν τα πηγαίνει καλά; Ή όταν δέχεται κάποιο γκολ; Γι' όλα αυτά (και όχι μόνο) υπάρχει λύση και στη δίνει η σελίδα «Τμήμα ψυχολογικής ανάλυσης και υποστήριξης οπαδών της Λίβερπουλ».

«Έγκλημα αν δεν πάρει φέτος τη “Χρυσή Μπάλα” ο Σαλάχ»

Είσαι φίλος της Λίβερπουλ και κοντεύεις να τρελαθείς; Θες να πεις τον καημό σου σε κάποιο που έχει ανάλογη εμπειρία ή σε κάποιον που ξέρει πως να σου φερθεί;

Τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τη σελίδα «Τμήμα ψυχολογικής ανάλυσης και υποστήριξης οπαδών της Λίβερπουλ» που μπορεί να σου δώσει οδηγίες για να σωθείς!

Η ομάδα του “Βασιλιά” μίλησε με τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από αυτή την πρωτότυπη ιδέα και σου παραθέτει όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις για εκείνον.

Ερωτήσεις από τον Παναγιώτη Κομποθέκρα και τον Θέμη Λιουδάκη:

Ποια ήταν η ιδέα για να φτιάξεις τη σελίδα σου και ποιος είναι ο στόχος της; 

«Ο σκοπός της σελίδας είναι η κρίση των γεγονότων από μια πλευρά, σκοτεινή, ρομαντική, καλλιτεχνική ,άρρωστη και ταυτόχρονα χιουμοριστική. Δεν υπάρχει προσωπικό όφελος και αυτό είναι που σε κάποιους δεν αρέσει. Μπορεί να έχουμε 2.700 μέλη αλλά δεν είναι τυχαίο που το μέσο ποστ πλέον θα πάρει 200 reactions.Γιατί δεν είμαι εγώ, δεν είσαι εσύ, είναι η Λίβερπουλ. Απλά επειδή σε ένα ψυχιατρείο ο πιο τρελός είναι ο γιατρός συνήθως, εγώ τα γράφω. Αν με δουν στο δρόμο δεν θα με γνωρίσουν και δεν θέλω. Θέλω να τους κάνω να “εθιστούν” στη σελίδα.Να ενώσω εκείνους που “βλέπουν ” την ομάδα ακόμα και στα απλωμένα του ρούχα. Δεν πρόκειται να δείτε ποτέ το πρόσωπο μου στη σελίδα γιατί πρόσωπο δεν υπάρχει».

Υπάρχει ανταπόκριση από τους φίλους της Λίβερπουλ στην Ελλάδα;

«Υπάρχει σίγουρα μεγαλύτερη ανταπόκριση απ ο,τι περίμενα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και έχουμε και φίλους άλλων ομάδων. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Έχουμε 2.500 θαυμαστές και θέλω πολύ να ανέβει αυτό το νούμερο ακόμη περισσότερο. Αν και έχω κομπλαριστεί λίγο. Άσχετα που δεν ξέρουν ποιος είμαι».

Πως έγινες Λίβερπουλ και ποια στιγμή έχεις ξεχωρίσει;

«Λίβερπουλ έγινα στα οκτώ μου. Με έκανε ένας φίλος μου που ήταν μεγαλύτερος. Αλλά και πάλι νομίζω Λίβερπουλ θα γινόμουν. Η ομάδα μας διαλέγει. Δεν τη διαλέγουμε. Η στιγμή που έχω ξεχωρίσει είναι σίγουρα το 4-3 κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και το 3-3 με τη Μίλαν. Τι μέρες…».

Ποιος παίκτης για εσένα έχει προσφέρει τα περισσότερα;

«Ντάξει. Σίγουρα ο Στίβι. Δεν θα μπορούσα ηθικά και παικτικά να πω κάποιον άλλον».

Ο καλύτερος παίκτης και προπονητής που πέρασε από την ομάδα;

«Αγαπημένος μου προπονητής πριν έρθει ακόμη στη Λίβερπουλ ήταν ο Κλοπ. “Έκατσε” και ήρθε στην αγαπημένη μου ομάδα. Είμαι τυχερός σε αυτό. Αγαπημένος παίκτης ήταν ο Φερνάντο Τόρες. Τον λατρεύω».

Η καλύτερη ομάδα που πέρασε;

«Θα πω καλύτερες. Της σεζόν 2008-2009 και του 2013-2014. Νομίζω φάνηκε και μέσα στο γήπεδο».

Τι συμβαίνει και η Λίβερπουλ μένει εκτός τίτλου, τι πρέπει να αλλάξει;

«Δύσκολη ερώτηση. Πολλά πράγματα. Είναι αφενός ότι αν εξαιρέσεις τη σεζόν 2οο8-2009 πραγματικά καλή ομάδα για να “χτυπήσουμε” τους άλλους δεν είχα όσο παρακολουθώ εγώ. Είναι τα λάθη των διοικήσεων, οι ατυχίες και οι λάθος προπονητές. Είναι πολλά πράγματα και πολλά τα χρόνια».

Μπορεί ο Σαλάχ να συγκριθεί με Μέσι – Ρονάλντο, εάν όχι τώρα μπορεί στο μέλλον;

«Κοίτα με τη χρονιά που κάνει ο Σαλάχ θα είναι έγκλημα να μην πάρει τη “Χρυσή Μπάλα”. Τεχνικά δεν ξέρω αν θα μπορέσει να πιάσει τον Μέσι, αλλά όσο είναι τόσο παραγωγικός δεν με απασχολεί ιδιαίτερα».

Βρήκε έναν ηγέτη η Λίβερπουλ στο πρόσωπο του Αιγύπτιου;

«Ναι. 100%. Ο Σαλάχ αυτή τη στιγμή ξέρεις ότι μπορεί να σε πάρει από το χέρι και να σε ξελασπώσει. Αυτό είναι ένας ηγέτης. Όχι μόνο η κυριαρχία στ’ αποδυτήρια και οι δημόσιες σχέσεις. Όσο μένει ταπεινός και κάνει αυτά που κάνει τόσο η ομάδα μπορεί να βασιστεί πάνω του».

Για το σίριαλ Κουτίνιο;

«Ο Κουτίνιο δεν μπόρεσε να κάνει αυτό που κάνει μέχρι τώρα ο Σαλάχ. Να μείνει ταπεινός. Η δόξα του πήρε τα μυαλά και χωρίς να έχει καταφέρει κάτι τόσο σημαντικό στην καριέρα του, ενώ είχε ευκαιρίες με την ομάδα. Για εμένα καλώς έφυγε. Στο καλό και δεν θέλουμε και να μας γράφει».

Για την ατμόσφαιρα και τον κόσμο της Λίβερπουλ;

«Δεν έχω βρεθεί ποτέ στο “Άνφιλντ”, αλλά ανατριχιάζω πριν την έναρξη κάθε ματς. Ωστόσο, όπως έχει καταντήσει το ποδόσφαιρο τα τα τελευταία χρόνια με τις selfies και τον τουρισμό έχουμε πέσει πολύ σαν κόσμος. Αλλά, παραμένουμε στους τοπ. Σημεία των καιρών…».

Για τη διοίκηση της ομάδας και τις επιλογές της αυτά τα χρόνια;

«Ποτέ δε συμπαθούσα τις διοικήσεις με τους “λεφτάδες”. Εγώ κρίνω τις επιλογές τους όσον αφορά τις ομάδες. Η μόνη σωστή επιλογή για την ώρα είναι μόνο ο Κλοπ».

Για τον Κλοπ και εάν μπορεί να οδηγήσει τη Λίβερπουλ στην κορυφή;

«Πιστεύω 100% πως μπορεί να τα καταφέρει. Το έκανε με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και μπορεί και με τη Λίβερπουλ. Απλά θα του πάρει λίγο χρόνο ακόμη. Αλλά θα τα καταφέρει και εδώ. Πολύ έξυπνος άνθρωπος. Λίγο εγωιστής και εγωπαθής, αλλά πολύ μυαλό».

Εάν το πραγματικό πρόβλημα της ομάδας είναι η άμυνα;

«Πολύ καλή ερώτηση. Ωστόσο, πιστεύω πως δεν είναι. Το πραγματικό πρόβλημα της ομάδας είναι το κέντρο. Δεν υπάρχει παίκτης που να έχει γρήγορες επιστροφές στο τρανζίσιον και συνάμα να κόβει, να είναι πιο αγκρέσιβ. Έτσι, την πάτησε και στην Μπορούσια Ντόρτμουντ ο Κλοπ από τότε που έβγαλε από την 11αδα τον Μπέντερ. Το πρόβλημα στη Λίβερπουλ είναι τα χαφ και όχι η άμυνα».

Τι θυμάσαι από το γκολ του Τζέραρντ κόντρα στον Ολυμπιακό και τι από το “θαύμα της Κωνσταντινούπολης”;

«Πολύ δύσκολη ερώτηση, γιατί εκτός από τη Λίβερπουλ υποστηρίζω και τον Ολυμπιακό. Δεν μου άρεσε το γκολ του “Στίβι” κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν θα πω ψέματα. Ήταν ένα από τα γκολ που με είχε “τσούξει”. Ήμουν και πιο μικρός βέβαια. Και δεν είχα τέτοιο δέσιμο ακόμη με την ομάδα. Από το θαύμα της Πόλης θυμάμαι τα πάντα. Η απόκρουση του Ντούντεκ στο πλασέ του Σέβα μου έμεινε πιο πολύ απ’ όλα. Εκείνη τη στιγμή ήμουν σίγουρος ότι θα το παίρναμε, όπως και έγινε».

Ποια ήταν η πιο “άρρωστη” στιγμή που έχεις βιώσει ως οπαδός της Λίβερπουλ; Υπήρξε στιγμή που να σκέφτηκες “δεν ασχολούμαι άλλο με την ομάδα”;

«Ποτέ δεν είπα ότι δεν ασχολούμαι άλλο με την ομάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση να το πω αυτό. Όσο υπάρχω εγώ θα είμαι και Λίβερπουλ. Θες να αρχίσω “άρρωστες” στιγμές; Πέρυσι με την Μπόρνμουθ και το 4-3 “έριξα” πολλά “καντήλια”».

Φερνάντο Τόρες ή Λουίς Σουάρες και γιατί:

«Παικταράδες και οι δύο. Ο ένας σύγχρονος φορ για την εποχή του, ψηλός με τεχνική, με εκτόπισμα, με τελείωμα, έξυπνος. Και ο άλλος ψευτοεννιάρι στην αρχή και μετά κανονικό εννιάρι. Από τα αγαπημένα μου στυλ φορ, τσαμπουκάς και πολλή μπάλα. Αλλά έχω λατρεία στον Τόρες. Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός μαζί του.His armband proved he was a red».

Έναν παίκτη από το παρελθόν που θα ήθελες να φέρεις τώρα;

«Στην τωρινή ομάδα αν θα έφερνα κάποιον θα ήταν ο Τσάμπι Αλόνσο. Τακτικά και μόνο η επιλογή».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ