ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
O Φαμπρίτσιο Ρομάνο βάζει… ταφόπλακα στη συνεργασία Μίλαν – Πιόλι
Το παράπονο του Γκρίλις: «Δεν ξέρετε από ποδόσφαιρο! Είναι ενοχλητικό πλέον»
Παρί: «Διαγράφει» για πάντα τον Μπαπέ – Η υπόσχεση που δεν τήρησε!
Διέρρευσε η εμφάνιση της Άρσεναλ για τη σεζόν 2024/25 (pic)
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Δουβίκας – Σκόραρε, μοίρασε… και «χαρίζει» την παραμονή στην Θέλτα!
«Θέλω να παίξω για τον Αλόνσο σε όποια ομάδα και να πάει»
Ακραία πρόβλεψη Γιαμάλ – «Με αυτό το σκορ θα κερδίσουμε τη Ρεάλ»
«Πόλεμος» στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα – Ο Λαπόρτα θέλει Τσάβι, οι υπόλοιποι όχι
Αντσελότι: «Καλή η Σίτι, αλλά η Τσέλσι μας είχε δυσκολέψει περισσότερο…»
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Το ολικό λίφτινγκ “τσαλάκωσε” την εικόνα της (vid)

Το εκτεταμένο ροτέισον του Ερνέστο Βαλβέρδε, κόστισε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Θέλτα εκτός έδρας με 2-2.

Το ολικό λίφτινγκ “τσαλάκωσε” την εικόνα της (vid)

Στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος η Μπαρτσελόνα φιλοξενήθηκε από τη Θέλτα στο στάδιο “Μπαλαΐδος”. Οι πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα των “μπλαουγκράνα” επηρέασαν την απόδοση του καταλανικού συλλόγου, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 κόντρα στην Θέλτα, που άξιζε να πάρει τους 3 βαθμούς στο τέλος. Με αυτόν τον βαθμό, η Μπαρτσελόνα έφτασε τους 83 βαθμούς, 12 παραπάνω δηλαδή από την δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το παιχνίδι φάνηκε από το πρώτο λεπτό ότι θα είναι ανοιχτό και οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Κουτίνιο συνεργάστηκε με τον Ντένις Σουάρεθ αλλά ο Ισπανός πλάσαρε λίγο άουτ.

Η Θέλτα ισοφάρισε τις ευκαιρίες 2 λεπτά αργότερα, με τον Άσπας να γυρίζει για τον Μάξι Γκόμεζ, ο οποίος δε μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Τερ Στέγκεν.

Οι γηπεδούχοι κατόρθωναν με την πίεση τους ψηλά να βραχυκυκλώνουν την κυκλοφορία της Μπαρτσελόνα, με συνέπεια να έχουν αυτοί περισσότερη ώρα τη μπάλα. Ωστόσο, η “Μπάρτσα” ήταν αυτή που απείλησε ξανά στο 25΄, με τον Παουλίνιο να σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η Θέλτα απάντησε ξανά στην ευκαιρία, ξεδιπλώνοντας ιδανικά μία αντεπίθεση αλλά το αριστερό πλασέ του Μέντεζ σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Τερ Στέγκεν. Ο Μέντεζ ήταν πρωταγωνιστής σε μία ακόμη μεγάλη φάση της ομάδας του στο 33΄αλλά ο Γερμανός γκολκίπερ των “μπλαουγκράνα” απομάκρυνε εντυπωσιακά το πλασέ του σε κόρνερ.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, όμως, οι Καταλανοί προηγήθηκαν στο σκορ στο 36ο λεπτό εκμεταλλευόμενοι μία λανθασμένη μεταβίβαση των παικτών της Θέλτα στο αμυντικό τους μισό. Ο Πάκο Αλκάθερ έπαιξε με τη μία τη μπάλα στον Ντεμπελέ, ο οποίος με σουτ ακριβείας λίγο έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Παρ΄όλα αυτά, η Θέλτα έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε με παρόμοιο τρόπο. Ειδικότερα, το γκολ της ξεκίνησε από λάθος πάσα του Αντρέ Γκόμεζ στη μεσαία γραμμή. Ο Τζόνι Κάστρο ξεδίπλώσε την αντεπίθεση και ήταν αυτός που την ολοκλήρωσε ισοφαρίζοντας με κοντινό πλασέ σε 1-1 μετά από γύρισμα του Μάξι Γκόμεζ.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τη Θέλτα να διαθέτει την υπεροχή των κινήσεων και τον Χοθαμπέτ στο 53΄να χάνει τεράστια ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Έτσι, υπό αυτές τις συνθήκες, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναγκάστηκε να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ανέβασε επίπεδο την “Μπάρτσα”. Έτσι, στο 63΄μετά την συνεργασία του Ντεμπελέ με τον Σεμέδο, ο τελευταίος γύρισε για τον Παουλίνιο, ο οποίος έγραψε το 2-1 με κοντινό χτύπημα.

Ωστόσο, στο 70ο λεπτό, άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα, καθώς ο Άσπας κέρδισε την αποβολή του Σέρτζι Ρομπέρτο, ο οποίος τράβηξε τη φανέλα του Ισπανού επιθετικού. Αυτό, οδήγησε τη “Μπάρτσα” να οχυρωθεί στα μετόπισθέν της και τελικά να δεχθεί το γκολ της ισοφάρισης στο 82΄. Συγκεκριμένα, ο Μορ με σέντρα τροφοδότησε τον Άσπας, ο οποίος χρησιμοποίησε το χέρι του για να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2.

Η Θέλτα είχε την ευκαιρία να κατακτήσει το τρίποντο στο 89΄αλλά ο Μπογιέ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κάθετη πάσα του Άσπας και νικήθηκε από τον Τερ Στέγκεν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ