ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Ο πιο υποτιμημένος κορυφαίας κλάσης παίκτης στον κόσμο (pic)

5 στατιστικά της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου αποδεικνύουν για ποιο λόγο ο Ρομπέρτο Φιρμίνο αποτελεί έναν εκ των πιο υποτιμημένων ποδοσφαιριστών στον κόσμο.

Ο πιο υποτιμημένος κορυφαίας κλάσης παίκτης στον κόσμο (pic)

Η αδιανόητη χρονιά που πραγματοποιεί ο Μοχάμεντ Σαλάχ στη Λίβερπουλ, έχει κρύψει σε ένα βαθμό τα κατορθώματα του Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο οποίος στο παιχνίδι με την Μπόρνμουθ έφτασε τα 36 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ από την εποχή που μετακόμισε στο Μερσεϊσάιντ, το 2015.

O 26χρονος επιθετικός είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση Βραζιλιάνου, που δέχεται να μπει σε τακτικά καλούπια και να γίνει ο καλύτερος μαθητής του δασκάλου του. Στην προκειμένη περίπτωση δάσκαλός του είναι ο Γιούργκεν Κλοπ και αυτό που ζητάει από το μαθητή του είναι το άμεσο πρέσινγκ μετά την απώλεια της μπάλας. Έτσι, ο πρώην επιθετικός της Χοφενχάιμ έχει αναδειχθεί στον πιο πιστό στρατιώτη του προπονητή του και μαζί με τον Σάντιο Μανέ και τον Μοχάμεντ Σαλάχ έχει καταφέρει να ασκεί τεράστια πίεση στους αντιπάλους αναγκάζοντας του σε λάθη με τη μπάλα στα πόδια.

Χαρακτηριστικό της εργατικότητας του Μπόμπι Φιρμίνο είναι o χάρτης κίνησης του. Σύμφωνα με αυτόν, το “μηχανάκι” της Λίβερπουλ καλύπτει περισσότερα μέτρα στη μεσαία γραμμή παρά στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό δικαιολογείται από τις συνεχείς προσπάθειες του ποδοσφαιριστή να κυνηγήσει τον αντίπαλο του ακόμα και στο αμυντικό μισό των “κόκκινων” προκειμένου είτε με τάκλιν είτε παρενοχλώντας τον να επανακτήσει τη μπάλα.

Αυτή η δουλειά που κάνει ο Φιρμίνο μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακή όσα τα μαγευτικά γκολ του Σαλάχ αλλά τα στατιστικά λένε την αλήθεια για την προσφορά του Βραζιλιάνου στο παιχνίδι των “κόκκινων”.

  1. Αρχικά, ο Φιρμίνο μετράει περισσότερα επιτυχημένα τάκλιν (62) από τον κεντρικό αμυντικό της Άρσεναλ, Σκοντράν Μουστάφι, των 61 πετυχημένων τάκλιν στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.
  2. Στην ιστορία του ποδοσφαίρου, είναι ο πρώτος παίκτης που δημιουργεί παραπάνω από 50 ευκαιρίες και ολοκληρώνει παραπάνω από 60 τάκλιν μέσα σε μία σεζόν.
  3. Ο 26χρονος επιθετικός μετράει περισσότερα τάκλιν από κάθε άλλο αμυντικό των κορυφαίων 6 ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ εκτός από τον Σέζαρ Αθπιλικουέτα.
  4. Ο Φιρμίνο είναι κορυφαίος σκόρερ της Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ σε μία σεζόν (ισοβαθμεί στην κορυφή με τον Σαλάχ με 8 γκολ)
  5. Ο 26χρονος πραγματοποιεί την πιο παραγωγική σεζόν που είχε ποτέ κάποιος Βραζιλιάνος στην Πρέμιερ Λιγκ (15 γκολ).

Επομένως, θα ήταν άστοχο να χαρακτηρίσουμε τον Ρομπέρτο Φιρμίνο ως έναν απλό επιθετικό που δουλεύει μόνο στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας του. Αντιθέτως, ο Φιρμίνο αποτελεί το πιο αποτελεσματικό “ψευτοεννιάρι” στον κόσμο αυτή τη στιγμή, καθώς δεν περιορίζεται μόνο στα επιθετικά του καθήκοντα αλλά συμβάλλει τα μέγιστα και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του. Ο Φιρμίνο δίνει το σύνθημα για την επανάκτηση της μπάλας και η ορμή με την οποία πέφτει για να κλέψει τη μπάλα αποτελεί την ιδανική αφορμή για να ξεκινήσει να ζητωκραυγάζει το Kop.

Όσον αφορά την ικανότητα του με τη μπάλα στα πόδια, αυτή έχει βελτιωθεί σημαντικά μετά την έλευση του Γιούργκεν Κλοπ. Συγκεκριμένα, ο Φιρμίνο έχει δουλέψει πολύ στα τελειώματα των φάσεων ενώ η γρήγορη σκέψη του τον βοηθάει να είναι απλός στο παιχνίδι του και να μην καθυστερεί την ανάπτυξη της ομάδας τους. Παράλληλα, το βραζιλιάνικο DNA του, τον βοηθάει συχνά να ξεσηκώνει την κερκίδα με τα “τακουνάκια” και τις “ποδιές” που επιχειρεί.

Όλα αυτά τα στοιχεί τον κατατάσσουν στον πιο υποτιμημένο ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, καθώς είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσεις το θεαματικό που προσφέρει μία ντρίμπλα παρά ένα σκληρό τάκλιν ή μία αμυντική επέμβαση. Επομένως, ο Φιρμίνο είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες διότι μπορεί να τα συνδυάσει και τα δύο σε έναν ικανοποιητικό βαθμό.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ