ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Ποια ομάδα έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο τη φετινή σεζόν; (POLL)

Ακόμη μία αγωνιστική σεζόν έφτασε στο τέλος της και το Sportsking.gr κάνει ταμείο, τα βάζει κάτω και σας ζητά να διαλέξετε την ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο μέσα στη σεζόν.

Ποια ομάδα έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο τη φετινή σεζόν; (POLL)

Μένει πλέον μόνο ο τελικός του Champions League για να κλείσει η σεζόν για τις κορυφαίες ομάδες τις Ευρώπης.

Τη χρονιά που πέρασε παρακολουθήσαμε τρελές ματσάρες, συγκλονιστικά φινάλε, μεγάλες ανατροπές και υπέροχο ποδόσφαιρο. Από που να πρωτοξεκινήσει κανείς;

Από την Αγγλία και τη Μάντσεστερ Σίτι που κατέρριψε δεκάδες ρεκόρ παίζοντας διαστημικό ποδόσφαιρο ή από τη Λίβερπουλ του Μοχάμεντ Σάλαχ που ήταν αδιαμφισβήτητα ο παίκτης-αποκάλυψη της σεζόν.

Στην Ισπανία, είδαμε μία Μπάρτσα να τρομάζει τους διώκτες της στο πρωτάθλημα, καπαρώνοντας άνετα την πρωτιά, έχοντας μάλιστα μόλις 1 ήττα. Από την άλλη, η Ρεάλ είχε τα σκαμπανεβάσματα της, ωστόσο κατά καιρούς ήταν εντυπωσιακή και έδειξε τα δόντια της κυρίως στο Champions League, εκεί όπου το Σάββατο το βράδυ φιλοδοξεί να στεφθεί “Βασίλισσα” για 3η διαδοχική σεζόν.

Η Serie A ήταν η πιο αμφίρροπη των τελευταίων ετών και μέχρι τέλους γινόταν επική μάχη για το ποια εκ των Γιουβέντους και Νάπολι θα κόψουν πρώτες το νήμα. Τελικά παρά την εκπληκτική πορεία των “Παρτενοπέι”, η “Μεγάλη Κυρία” κάθισε στο θρόνο της για 7η σερί χρονιά δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό εντός συνόρων.

Η Γερμανία ίσως είχε το λιγότερο ενδιαφέρον από άποψη κορυφής και αυτό διότι παρά το κακό ξεκίνημα της Μπάγερν, κανείς δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους και να βάλει σε μπελάδες τους Βαυαρούς, οι οποίοι πήραν ακόμη έναν τίτλο με εμφατικό τρόπο.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και στη Ligue 1. Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν αχτύπητη έχοντας μία επιθετική τριάδα όνειρο που μεγαλουργούσε, “ματώνοντας” σε κάθε ματς τα αντίπαλα δίχτυα. Ωστόσο, εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στο Champions League, τα πράγματα ήταν άσχημα για τους πρωτευουσιάνους, που αποδείχθηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Το Sportsking.gr παρουσιάζει τις ομάδες που έπαιξαν το πιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο την αγωνιστική σεζόν που μας πέρασε και ζητά από τους αναγνώστες του να καταθέσουν την άποψη τους στο POLL στο τέλος του άρθρου.

Μπαρτσελόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για barcelona celebration

Μία αλλόκοτη χρονιά για τους “Μπλαουγκράνα” πέρασε και θεωρείται άκρως πετυχημένη παρά την αποτυχία στο Champions League. Η Μπάρτσα μπορεί να μην έπαιξε το ποδόσφαιρο που μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο προσέφερε αρκετό θέαμα.

Έσπασε πολλά ρεκόρ και κατέκτησε άνετα το double στην Ισπανία, έχοντας μάλιστα μόλις 1 ήττα στο πρωτάθλημα. Στα ντέρμπι πήρε άριστα, ενώ ταπείνωσε και τη Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο γύρο της La Liga, κερδίζοντας την μέσα στο σπίτι της με 3-0.

Είχε την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα μετρώντας 99 τέρματα και συνάμα τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (την πέρασε η Ατλέτικο) έχοντας δεχθεί μόλις 29 γκολ.

Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη φετινή επιτυχία πάει σε ποιον άλλο, στον Λιονέλ Μέσι φυσικά. Ο Αργεντινός μάγος πήρε για 5η φορά στην καριέρα του το Χρυσό Παπούτσι έχοντας πετύχει 34 γκολ, ενώ μοίρασε και 12 ασίστ στη La Liga. Συνολικά μέτρησε 45 τέρματα και 18 ασίστ.

Ρεάλ Μαδρίτης

Αποτέλεσμα εικόνας για real madrid

Για τη Ρεάλ η σεζόν είτε θα είναι άκρως επιτυχημένη είτε το ακριβώς αντίθετο. Τα πάντα κρίνονται από τον τελικό του Champions League το ερχόμενο Σάββατο ενάντια στη Λίβερπουλ.

Ξέχωρα πάντως από το πως τα πήγε από άποψης τίτλων, όπου και κατάφερε να πάρει τρεις (Σούπερ Καπ Ισπανίας και Ευρώπης και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων) όταν βρισκόταν στη μέρα της δεν είχε αντίπαλο.

Είχε μεγάλα σκαμπανεβάσματα ειδικά στο πρωτάθλημα και ειδικά στην έδρα της, όπου και απώλεσε πάρα πολλούς βαθμούς, εξ ου και η βαθμολογική της θέση (3η).

Παρόλα αυτά, έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, άκρως επιθετικό και σημείωσε 94 τέρματα, διαθέτοντας την δεύτερη πιο παραγωγική επίθεση στην Ισπανία. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη της χρονιά από άποψη θεάματος, αλλά και πάλι μαγνήτισε τα βλέμματα πάνω της.

Εκεί που κυριάρχησε είναι στο Champions League, περνώντας από όλα τα μεγαθήρια προκειμένου να βρεθεί στον τελικό.

Ο κορυφαίος της παίκτης ήταν ακόμη μια χρονιά ο Κριστιάνο Ρονάλντο που παρά το φτωχό του ξεκίνημα, όταν βρήκε τα πατήματά του ήταν ασταμάτητος. Μέτρησε 44 γκολ και 8 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, επιβεβαιώνοντας ότι είναι μια μηχανή παραγωγής γκολ.

Μάντσεστερ Σίτι

Αποτέλεσμα εικόνας για man city celebration

Στο Champions League την πρόδωσε η “ελαφριά” φανέλα της, ωστόσο αυτό που κατάφερε στην Premier League είναι μοναδικό. Έγινε η πρώτη ομάδα ever που κατακτά πρωτάθλημα συγκεντρώνοντας 100 βαθμούς.

Κάτω από τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα έπαιξε το απόλυτο ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Κατοχή μπάλας σε τρελά ποσοστά, ενώ στη μέρα της δεν σταματούσε να σκοράρει. Ο Καταλανός τεχνικός δημιούργησε με “φονική μηχανή”, η οποία στην Αγγλία πέτυχε 106 γκολ διαθέτοντας μακράν την καλύτερη συγκομιδή, ενώ πρωτιά είχε και στην άμυνα, έχοντας δεχθεί μόλις 27 γκολ.

Από πρωταγωνιστές είχε κάμποσους, ωστόσο εκείνος που ξεχώρισε ήταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο εγκέφαλος των “Πολιτών”, μέτρησε 12 γκολ και 21 ασίστ συνολικά και ήταν χάρμα οφθαλμών. Πραγματικά δεν χόρταινες να τον βλέπεις να παίζει και να δημιουργεί και κάπως έτσι οδήγησε τη Σίτι στην κορυφή.

Οι “Μπλε” του Μάντσεστερ από άποψη τίτλων τα πήγαν περίφημα, κατακτώντας την Premier League και το League Cup.

Λίβερπουλ

Αποτέλεσμα εικόνας για liverpool celebration

Έπαιξε μπαλάρα φέτος η Λίβερπουλ αλλά την πάτησε για μεγάλο διάστημα από την άμυνά της. Στην Αγγλία μπορεί να τερμάτισε 3η, αλλά ήταν άκρως εντυπωσιακή διαθέτοντας την καλύτερη επιθετική τριάδα για τη σεζόν που κύλησε.

Μανέ, Φιρμίνο και Σαλάχ έβγαλαν μάτια κατέρριψαν σπουδαία ρεκόρ και διέλυσαν τις αντίπαλες άμυνες. Συνολικά και οι τρεις τους σημείωσαν 90 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και μπροστά τους έχουν τη μεγαλύτερη πρόκληση τους, τον τελικό του Champions League.

Όταν μιλάμε για πρωταγωνιστές, ο πρώτος άνθρωπος του μας έρχεται στο μυαλό είναι φυσικά ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο παίκτης της σεζόν χωρίς αμφιβολία. Ο Αιγύπτιος επιθετικός ήταν εξωπραγματικός και μας πρόσφερε μπόλικο θέαμα αφήνοντας μας με ανοιχτό το στόμα με τις ενέργειές του και τον τρόπο που χειριζόταν τη “στρογγυλή θεά”.

Έβαλε 44 γκολ ενώ μοίρασε και 16 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, όντας καταλυτικός σε μία όμορφη χρονιά για τη Λίβερπουλ.

Γιουβέντους

Αποτέλεσμα εικόνας για juventus celebration

Η “Μεγάλη Κυρία” φέτος τα χρειάστηκε για τα καλά, κατακτώντας το πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Η σεζόν για τους “Μπιανκονέρι” σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του Μπουφόν, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει όσα έκανε η Γιούβε μέσα στο χορτάρι.

Πήρε το double στην Ιταλία, πάντα παίζοντας το δικό της στιλ παιχνιδιού που δεν μοιάζει με τους άλλους. Είτε θα το λατρέψεις είτε θα το μισήσεις, σπάνια το ενδιάμεσο. Η Γιουβέντους ήταν και θεαματική, ενώ πολλές φορές και κυνική ωστόσο το ζητούμενο που ήταν οι τίτλοι, εκείνοι ήρθαν.

Στο Champions League παραλίγο να κάνει μία τρελή ανατροπή, ωστόσο αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Καταλυτικός παίκτης ήταν ο Πάουλο Ντιμπάλα που πέτυχε 26 γκολ, ενώ μοίρασε και 7 ασίστ. Καλή σεζόν έκανε και ο Ιγκουαΐν με 23 γκολ και 8 ασίστ, ωστόσο το σύνολο ήταν εκείνο που απέδωσε για τη Γιουβέντους και λιγότερο κάποιος παίκτης ατομικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Serie A είχε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση με 86 γκολ και την καλύτερη άμυνα με 24 γκολ παθητικό.

Νάπολι

Αποτέλεσμα εικόνας για napoli celebration

Έφτασε τόσο κοντά, αλλά τελικά της έμεινε η πικρή γεύση στο στόμα. Παρόλα αυτά οφείλουμε να την παραδεχθούμε για την προσπάθεια που έκανε και φυσικά για το ποδόσφαιρο που έπαιξε, όπου κατά γενική ομολογία ήταν το καλύτερο στην Ιταλία.

Μπορεί να έμεινε εν τέλει άτιτλη αλλά μας άφησε ικανοποιημένους από άποψη ποδοσφαιρικού θεάματος.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι έκανε εξαιρετική δουλειά, φτιάχνοντας ένα σύνολο που πάλεψε μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα. Η Νάπολι δεν έπαιζε ποτέ ποδόσφαιρο σκοπιμότητας είχε την ταυτότητα του προπονητή της και έπαιζε εντυπωσιακά προσπαθώντας να επιβληθεί σε κάθε αντίπαλο που βρέθηκε στο διάβα της. Άλλες φορές τα κατάφερε και άλλες όχι.

Είχε την 3η καλύτερη επίθεση και την 3η καλύτερη άμυνα στη Serie A. Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν πολλοί για διαφορετικούς λόγους στη φετινή της πορεία. Ο Κουλιμπαλί δέσποζε στην άμυνα, ο Ζορζίνιο στη μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση ο Ινσίνιε και ο Μέρτενς ήταν φοβεροί με 14 και 22 γκολ αντίστοιχα.

Μπάγερν Μονάχου

Αποτέλεσμα εικόνας για bayern

Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν από τις καλές σεζόν της Μπάγερν η φετινή. Μπορεί οι Βαυαροί να κατέκτησαν τρένο το πρωτάθλημα με θεαματικό και επιβλητικό τρόπο, ωστόσο στο Champions League αποκλείστηκαν από τη Ρεάλ, ενώ έχασαν το Κύπελλο από την Άιντραχτ.

Παρόλα αυτά αξίζει να αναφερθεί κανείς σε όσα έκανε στη Bundesliga. Ο Χάινκες πήρε μία ομάδα στα χέρια του με αρκετά προβλήματα και τη μεταμόρφωσε. Όχι μόνο επιστρέφοντας στα νικηφόρα αποτελέσματα αλλά και η γενικότερη εικόνα της ήταν η επιθυμητή.

Σημείωσε 92 γκολ, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο, την ώρα που αμυντικά τα πήγε περίφημα, έχοντας παθητικό 28 γκολ.

Φυσικά ξεχώρισε για άλλη μία φορά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Το “κανόνι” από την Πολωνία μέτρησε 41 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αποτελώντας τον καυτό στράικερ που είχαν οι Βαυαροί στο ρόστερ τους.

Παρι Σεν Ζερμέν

Αποτέλεσμα εικόνας για psg goal celebration

Πολλά λόγια, τρελές μεταγραφές, αλλά τελικά δεν πέτυχε το μεγάλο της στόχο η Παρί. Εντός Γαλλίας πάντως ήταν αχτύπητη διασύροντας σχεδόν όλες τις ομάδες που βρέθηκαν στο διάβα της, δικαιολογημένα πάντως εάν αναλογιστεί κανείς τη διαφορά στα μπάτζετ σε σχέση με τους αντιπάλους της.

Οι Παριζιάνοι είχαν μία τριάδα στην επίθεση που πετούσε φωτιές στη Ligue 1. Καβάνι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ σημείωσαν συνολικά 60 γκολ στο πρωτάθλημα “βομβαρδίζοντας” τις αντίπαλες άμυνες.

Φυσικά διαθέτουν την καλύτερη συγκομιδή τερμάτων με 108, ενώ δέχθηκαν μόλις 29. Από άποψη τίτλων πήραν τα πάντα εκτός από το Champions League, όπου ήταν και το ζητούμενο.

Παρόλα αυτά όποιος έβλεπε το γαλλικό πρωτάθλημα σίγουρα θα ευχαριστήθηκε ποδόσφαιρο από τους “μάγους” της Παρί.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ