ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Forgotten Legends

Θέμα: Αυτή θα έπρεπε να ήταν η Λιντς σήμερα

Μελαγχολικοί και μη του ποδοσφαίρου πάρτε βαθιά ανάσα, έτσι θα ήταν σήμερα η Λιντς αν δεν «μοσχοπουλούσε» τα μεγαλύτερα (εν ενεργεία) αστέρια της.

Θέμα: Αυτή θα έπρεπε να ήταν η Λιντς σήμερα

Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Αγγλία, η Λιντς Γιουνάιτεντ είναι μία ομάδα με τεράστια ιστορία χτίζοντας το όνομά της κυρίως την χρυσή δεκαετία του 1970. Κέρδισε τον τελευταίος της τίτλο πρωταθλήματος το 1992, πριν ακόμα το αγγλικό πρωτάθλημα μετονομαστεί σε Πτρέμιερ Λιγκ με τον επιβλητικό Ερίκ Καντονά.

Ήταν η χρονιά που ο King Eric μετακόμισε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήταν η αρχή της μεγάλης φυγής για την νέα Λιντς που χτιζόταν σε γερές βάσεις και θα άφηνε το κύκνειο άσμα της στην υπερταλαντούχα γενιά του 2000. Από τότε και μετά δεν μπόρεσε να ορθοποδήσει, ήταν κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, μπόρεσε και έφτασε σε δύο συνεχόμενους Ευρωπαϊκούς ημιτελικούς (UEFA 2000, Champions League 2001) και μετά άρχισε η αποδόμηση μίας από τις πιο ταλαντούχες και συνάμα νεανικές ομάδες που είδε ποτέ η Αγγλία.

Φέτος κινήθηκε για άλλη μία χρονιά σε ρηχά νερά τερματίζοντας στην 13η θέση. Για μία ομάδα σαν την Λιντς είναι πολλά τα 12 χρόνια απουσίας και  περιπλάνησης σε κατηγορίες όπως η Λιγκ 1 και η Τσάμπιονσιπ.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορείς να την υποτιμήσεις και αυτό διότι έχουν στο αίμα τους το DNA της Πρέμιερ Λιγκ αλλά και το «know how» των σωστών ακαδημιών. Ξέρουν δηλαδή το πώς να βρίσκουν και να παράγουν ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, όπως έχουν στο ρόστερ τους και αυτή τη στιγμή. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως πάντα τροφοδοτούσε και ακόμα τροφοδοτεί με πολύ ταλέντο πολλές από τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας.

Ας δούμε λοιπόν πως θα μπορούσε να ήταν η Λιντς εάν δουν μοσχοπουλούσε μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια της σε άλλες ομάδες.

Τερματοφύλακας: Κάσπερ Σμάιχελ

Σύλλογος: Λέστερ

O γιός του Πίτερ, Κάσπερ Σμάιχεελ πήγε στη Λιντς το 2010 μετά από περιπλάνηση σε αρκετούς συλλόγους προερχόμενος από την Μαντσεστερ Σίτι που άνηκε. Στη Λιντς έκανε μία πολύ καλή χρονιά και έτσι ήρθε η μεταγραφή του στην Λέστερ τον επόμενο χρόνο. Από την αβεβαιότητα και τις περιπλανήσεις του στη μισή Πρέμιερ Λιγκ, στο πρωτάθλημα του 2016.

Δεξί Μπακ: Σαμ Μπάιραμ

Σύλλογός: Γουεστ Χαμ

O Σαμ Μπάιραμ έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο βασικό δεξί μπακ της εθνικής Αγγλίας. Ένας δυναμικός μπακ-χαφ που πήρε την πρώτη του ευκαιρία στα 19 χρόνια από τον τότε προπονητή της Λιντς , Νέιλ Γουάρνοκ. Πολύ σύντομα καπάρωσε την θέση του βασικού και την κράτησε μέχρι και τον περασμένο Ιανουάριο που τον ζήτησε και τον απέκτησε η Γουέστ Χαμ.

Στόπερ: Κάιλ Μπάτλεϊ

Σύλλογος: Σουόνσι

Ένας σκληρός αμυντικός, ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Άρσεναλ ενώ πέρασε και από τις Ρέιντζερς και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, πριν μεταβεί στην Σουόνσι. Έφυγε και πάλι ως δανεικός αυτή τη φορά για την Λιντς στην οποία έκανε μία εξαιρετική σεζόν μαζί με τον παρτενέρ του Πόντους Γιάνσον.

Στόπερ: Πόντους Γιάνσον

Σύλλογος: Λίντς

Πρόκειται για τον Κολοσσό της άμυνας των «παγονιών». Ο Σουηδός ήρθε το προηγούμενο καλοκαίρι δανεικός από την Τορίνο και έχει «βγάλει μάτια» καθώς κυριαρχεί στον αέρα αλλά και με την μπάλα στα πόδια. Έχει 6 παιχνίδια χωρίς να δεχτεί γκολ σε 12 αναμετρήσεις και περιμένουμε πολλά από αυτόν στο μέλλον καθώς η Λιντς τον έκανε δικό της με συνοπτικές διαδικασίες.

Αριστερός μπακ: Τζέιμς Μίλνερ

Σύλλογος: Λίβερπουλ

Έκανε το ντεμπούτο του στα 16 του χρόνια με την Λιντς και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμειρ Λιγκ όταν σκόραρε απέναντι στην Σάντερλαντ σε εκείνο το αξέχαστο παιχνίδι για τον ίδιο. Γυρολόγος και αυτός πριν βρει τον σύλλογο που θα του χαρίσει το πρωτάθλημά του, με την Μάντσεστερ Σίτι να του κάνει το χατίρι.

Αμυντικός μέσος: Λούις Κουκ

Σύλλογος: Bournemouth

Πρόπερσι λίγο πριν φύγει από την Λιντς για να πάει στην Μπόρνμουθ ψηφίστηκε ως ο καλύτερος νεαρός παίκτης της Τσάμπιονσιπ. Είναι πραγματικά απόλαυση να τον βλέπεις με την μπάλα στα πόδια. Είναι ένας παίκτης που το Αγγλικό ποδόσφαιρο περιμένει πολλά από αυτόν και ο Έντι Χάουι το διέκρινε και τον απέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες.

Αμυντικός μέσος: Φάμπιαν Ντελφ

Σύλλογος: Μάντσεστερ Σίτι

Όταν έκανε το ντεμπούτο του με την Λιντς στα 18 του χρόνια, έκανε τους πάντες να παραμιλούν με τις ικανότητές του. Η πρώτη του σεζόν ήταν τόσο καλή που η Άστον Βίλα τον απέκτησε θέλοντας να μαζέψει ότι καλύτερο υπήρχε τότε στις μικρές ηλικίες στην Αγγλία, και το πέτυχε. Πλέον αγωνίζεται στην Μάντσεστερ Σίτι αλλά ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς.

Δεξιός μέσος: Μαξ Γκρέιντελ

Σύλλογος: Μπόρνμουθ

Πρώτη του επαφή με το Νησί ήταν με την Λέστερ μετά πήγε δανεικός στην Λιντς η οποία τον εμπιστεύθηκε και ο ίδιος πραγματικά έλαμψε με την φανέλα των «παγωνιών». Η Λιντς τον αγοράζει και μετά από δύο σεζόν τον πουλάει στην Σέντ-Ετιέν που σήκωσε και το κύπελλο Γαλλίας το 2013!

Επιθετικός μέσος: Ρόμπερτ Σνόντγκρας

Σύλλογος: Άστον Βίλα

Ο Σνόντγκρας ήταν το απόλυτο πουλέν της Λιντς τον απέκτησε από την Λίβινγκστον και τον μετέτρεψε σε ποδοσφαιριστή που τον ήθελε η μισή Πρέμειρ Λιγκ. Πολύ καλός δημιουργός και σκόρερ ήξερε πάντα πώς να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του. Η Leeds τον πούλησε στην Νόργουιτς ενώ στην συνέχεια πήγε στην Χαλ και φέτος αγωνίστηκε με την Άστον Βίλα.

Αριστερός εξτρέμ: Πάμπλο Ερνάντεζ

Σύλλογος: Λίντς

Ο Πάμπλο ήταν παίκτης του Γκάρι Μονκ όταν αυτός ήταν στον πάγκο της Σουόνσι και ένας από τους καλύτερους παίκτες της θρυλικής Βαλένθια των Βίγια, Σίλβα ,Μάτα. Δραστήριος μεσοεπιθετικός με πολύ καλή ντρίπλα και έφεση στο σκοράρισμα.

Επιθετικός: Ρος Μακκόρμακ

Σύλλογος: Μελβούρνη

Ο ταλαντούχος Σκωτσέζος επιθετικός είχε τα πάνω και τα κάτω του στην Λιτς. Στην 1η και την 3η θητεία του στην ομάδα οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να εξελιχθεί όσο θα έπρεπε. Ωστόσο στην 2ρη και την 4η σεζόν έδειξε πτυχές του ταλέντου του με 48 γκολ σε 85 εμφανίσεις και τις 2 σεζόν. Έφυγε για την Φούλαμ που ξανατραυματίστηκε για να καταλήξει στο τέλος στην Άστον Βίλα και φέτος στην Μελβούρνη.

Σύστημα: 

Πάγκος: Σκορτ Κάρσον,  Τσάρλι Τέιλορ, Λίαμ Κούπερ, Τζόνι Χόσον, Άαρον Λένον, Ζερμέν Μπέκφορντ

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ