ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
«Ο Κλοπ είναι ένας χαζός, άχαρος, πονεμένος loser»! (vid)
Η Λίβερπουλ βρήκε στην Ντόρτμουντ τον επιθετικό της νέας της εποχής!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» το διαμάντι της Γιουνάιτεντ… αλά Ρονάλντο!
Άρσεναλ: Σημαντική απουσία ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ αγνοεί τα χρήματα και δεν το… κουνάει από το Λονδίνο!
Μπρούνο Φερνάντες: «Αυτός ο κανόνας πρέπει να εξαφανιστεί»!
Λουίς Ενρίκε, 2024
Για αυτό αποβλήθηκε ο Τσάβι – «Δώσε του κόκκινη! Απέβαλλε τον εδώ και τώρα» (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Λούκα Μόντριτς: O άνθρωπος δίπλα στη λέξη “ηγέτης”

O Λούκα Μόντριτς ήταν εκπληκτικός κόντρα στην Αργεντινή και το sporsking.gr υποκλίνεται στον καλύτερο χαφ που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Λούκα Μόντριτς: O άνθρωπος δίπλα στη λέξη “ηγέτης”

Το πέρασμα του Ζοσέ Μουρίνιο από τη Ρεάλ Μαδρίτης συνοδεύτηκε από αρκετή αναταραχή, ωστόσο μια κίνηση του Πορτογάλου άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την πορεία της “Βασίλισσας” τα επόμενα χρόνια.

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, φτάνει στη Μαδρίτη ο Λούκα Μόντριτς που αποτελούσε “καψούρα” του Μουρνίο. Μόλις 36 ώρες μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του έκανε ντεμπούτο στο Σούπερ Καπ Ισπανίας, κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο με τα λευκά.

Δεν ήταν λίγοι που απόρησαν με αυτή την κίνηση καθώς η Ρεάλ είχε ήδη τους Τσάμπι Αλόνσο, Σάμι Κεντίρα και Μεσούτ Οζίλ στο χώρο του κέντρου. Στο τέλος αυτής της σεζόν ο Μουρίνιο αποχώρησε από τη “Βασίλισσα”, αλλά ο Κροάτης χαφ παρέμεινε σαν εκείνα τα δώρα που δεν αποχωρίζεσαι ποτέ.

Το καλοκαίρι του 2014 αναλαμβάνει τη “Βασίλισσα” ο Κάρλο Αντσελότι και ο Μόντριτς γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας που έφτασε μέχρι την κατάκτηση του 10ου Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρα από το αρχοντικό του στιλ και τις αλάνθαστες μεταβιβάσεις του, ο Κροάτης έδωσε τις ασίστ σε όλα τα σημαντικά τέρματα της Ρεάλ, με αποκορύφωμα το γκολ της ισοφάρισης στον τελικό της Λισαβόνας.

Από τότε μεσολάβησαν 4 χρόνια και ο Λούκα Μόντριτς παραμένει ο… βασικότερος παίκτης στην καλύτερη ομάδα του κόσμου έχοντας κατακτήσει 16 τίτλους με τη λευκή φανέλα. Στα 32 του χρόνια δείχνει ακούραστος και πάντα συνεπής στο ραντεβού με τα μεγάλα παιχνίδια.

Έτσι έγινε στον τελικό του Κιέβου που για ένα ημίχρονο κράτησε μόνος του τη Ρεάλ Μαδρίτης, το ίδιο είδαμε και στο πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στην Αργεντινή γιατί παράλληλα με τη Ρεάλ, ο Μόντριτς είναι ο φυσικός ηγέτης της Κροατίας.

Στον θρίαμβο της χώρας του επί της “αλμπισελέστε” ο Μόντριτς είχε 100% ντρίμπλες (2/2), 100% εναέριες μονομαχίες (3/3), 100% τάκλιν (2/2),85% επιτυχημένες πάσες,62 επαφές,42 πάσες,3 κοψίματα,2 ευκαιρίες που δημιούργησε,2 σουτ,2 πάσες κλειδιά,1 γκολ.

Άσχετα από τις οπαδικές προτιμήσεις που μπορεί να έχει ο καθένας, δεν μπορεί να μην υποκλιθεί στο ποδοσφαιρικό μεγαλείο του καλύτερου χαφ που πατάει αυτή τη στιγμή στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Έναν παίκτη που στα 32 του διψάει ακόμα για τίτλους και πολύ περισσότερο για έναν με την Εθνική Κροατίας.

Για την ώρα, οι Κροάτες είναι ίσως η μοναδική ομάδα που έχει πείσει με την απόδοση της και με τον εκπληκτικό Λούκα Μόντριτς να έχει δίπλα του άλλους δέκα εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, γιατί να μην είναι το κερασάκι στην τούρτα αυτού του πληρέστερου χαφ των τελευταίων ετών;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ