ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Οι καλύτερες στιγμές του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη Ρεάλ Μαδρίτης (vids)

Μετά από 9 χρόνια στη Μαδρίτη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε να αφήσει τη Ρεάλ για χάρη της Γιουβέντους και το Sportsking.gr σας παρουσιάζει τις καλύτερες στιγμές του Πορτογάλου με τους "Μερένχες".

Οι καλύτερες στιγμές του Κριστιάνο Ρονάλντο με τη Ρεάλ Μαδρίτης (vids)

Εννιά χρόνια, 15 κούπες, τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ σε πέντε χρόνια, 438 συμμετοχές, 450 γκολ, 131 ασίστ, πολλές προσωπικές διακρίσεις και άπειρες στιγμές χαράς. Αυτά κατάφερε να πετύχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο το διάστημα (2009-2018) που φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Πλέον όμως ο Πορτογάλος γυρίζει σελίδα στην καριέρα του και αυτή λέει πάνω Γιουβέντους, όντας έτοιμος για νέες προκλήσεις.

Αρκετοί είναι αυτοί που θα ισχυριστούν πως ο 33χρονος σούπερ σταρ είναι αποτελεί ένα από τα κυριότερα κομμάτια της σύγχρονης ιστορίας της “Βασίλισσας”, καθώς έβαλε το χεράκι του στην κατάκτηση αρκετών τίτλων. Γι’ αυτό το λόγο το Sportsking.gr, αποφάσισε να ξεχωρίσει και να σας παρουσιάσει τις κορυφαίες στιγμές του έμπειρου επιθετικού, που τον έκαναν να γράψει ιστορία με τους “Μερένχες”.

Η παρουσίαση:

Στις 6 Ιουλίου 2009 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Κριστιάνο Ρονάλντο από την ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η αγορά του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους “Μερένχες” να ξοδεύουν ένα ποσό κοντά στα 95 εκατ. ευρώ πραγματοποιώντας το μπαμ του καλοκαιριού. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, το οποίο ήταν σχεδόν κατάμεστο, καθώς στις κερκίδες βρισκόντουσαν 80.000 άτομα. Στις πρώτες του δηλώσεις ως Μαδριλένος, ο Ρονάλντο είχε πει μεταξύ άλλων: “Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε αυτή την ομάδα. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.”

Το πρώτο γκολ:

Στην τρίτη του ανεπίσημη συμμετοχή με τα χρώματα της “Βασίλισσας” ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε λογαριασμό. Στις 28/07/2009 η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισε στην έδρα της τη Λίγκα ντε Κίτο στο πλαίσιο του “Peace Cup”. Στο 48ο λεπτό της συνάντησης ο Ρονάλντο κέρδισε πέναλτι, καθώς ανατράπηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή από Νορμπέρτο Αραούχο. Ο Πορτογάλος ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε κάνοντας το 1-0. Για την ιστορία το ματς έληξε 4-2 με τον 24χρονο τότε Ρονάλντο να σημειώνει και το 2-0.

Το γκολ στον τελικό του Copa del Rey το 2011:

Την πρώτη του σεζόν στα λευκά ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ευτύχησε να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο. Τη σεζόν 2010-2011 όμως, ο CR7 έβαλε το λιθαράκι του και πιο συγκεκριμένα το κεφάλι του και βοήθησε τη Ρεάλ στην κατάκτηση του Copa del Rey που ήταν και η πρώτη κούπα του Πορτογάλου με τους “Μερένχες”. Στις 26/04/2011 στο “Μεστάγια” πραγματοποιήθηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα. Μετά από 90 λεπτά χωρίς σκορ, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί ο Κριστιάνο πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Στο 103′ ο Ντι Μαρία συνεργάστηκε με τον Μαρσέλο, έβγαλε μία ωραία σέντρα από τα αριστερά και ο Ρονάλντο με κεφαλία μέσα από την περιοχή της Μπαρτσελόνα, νίκησε τον Πίντο και χάρισε το Κύπελλο στη Ρεάλ, το οποίο ήταν και η πρώτη του κούπα στη Μαδρίτη.

Το “Κάλμα”:

Τρίτη χρονιά στη Μαδρίτη και ο Ρονάλντο δεν έχει φτάσει ακόμα στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Διάστημα αρκετά μεγάλο για έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Πορτογάλος. Τη σεζόν 2011-2012, λοιπόν, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με την Μπαρτσελόνα όμως να “καραδωκεί” και να υπάρχει “Classico” στο “Καμπ Νου” για την 35η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Το παιχνίδι ξεκίνησε εξαιρετικά για τους “Μερένχες” που προηγήθηκαν στο 17′ με προβολή του Κεντίρα. Στο 72′ μετά από μια φάση διαρκείας, ο Αλέξις Σάντσες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 και σκόρπισε τη χαρά στους “Μπλαουγκράνα” που άρχισαν να πιστεύουν στην ανατροπή. Όμως αυτό κράτησε μόλις για ένα λεπτό. Στο 73′ μια εκπληκτική μπαλιά του Οζίλ έβγαλε τον Κριστιάνο απέναντι στον Βαλντές κι εκείνος πάγωσε για τα καλά το “Καμπ Νου” πανηγυρίζοντας με το περιβόητο “Κάλμα” προς τους οπαδούς των Καταλανών. Μεά από αυτή τη νίκη, η Ρεάλ αγκάλιασε το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν, που ήταν και το πρώτο του Πορτογάλου με τα “Λευκά”.

Τα γκολ στους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ:

Έχοντας βάλει το λιθαράκι του στην κατάκτηση τόσο του Κυπέλλου όσο και του Πρωταθλήματος Ισπανίας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα μπορούσε να μην έχει συμμετοχή και στα Τσάμπιονς Λιγκ που κατέκτησε η ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Τέσσερα σε μια πενταετία και τρία σερί τα τελευταία τρία χρόνια. Επιδόσεις που είχαμε να δούμε από την αρχή της διοργάνωσης, όταν ακόμα λεγόταν Κύπελλο Πρωταθλητριών με τη Ρεάλ να μετράει πέντε συνεχόμενες κούπες.

Η αρχή έγινε τη σεζόν 2013-2014, όταν η “Βασίλισσα” βρέθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι “Ροχιμπλάνκος” άνοιξαν το σκορ με γκολ του Γοδίν στο 36′. Κι ενώ όλα έδειχναν πως η κούπα θα βαφτεί ερυθρόλευκη, ο Σέρχιο Ράμος είχε άλλη άποψη και στις καθυστερήσεις έκανε το 1-1 στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί, οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε κατέρρευσαν, δέχτηκαν 3 γκολ στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα (110′ Μπέιλ, 118′ Μαρσέλο και 120′ Κριστιάνο Ρονάλντο με πέναλτι) και έτσι η κούπα οδηγήθηκε μοιραία στην άλλη πλευρά της πόλης.

Δύο χρόνια μετά (2015-2016) οι ίδιοι αντίπαλοι τέθηκαν αντιμέτωποι ξανά σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Σε εκείνο το ματς το σκορ άνοιξαν οι “Μερενχές” στο 16′ με τον Σέρχιο Ράμος να σκοράρει ξανά σε τελικό και ξανά κόντρα στην Ατλέτικο, ενώ στο 79′ ο Καράσκο έφερε το ματς στα ίσια. Μέχρι και την ολοκλήρωση της παράτασης δεν συνέβει κάτι άλλο κι ετσι το παιχνιδί οδηγήθηκε στα πέναλτι. Μετά από 7 εύστοχες εκτελέσεις, ο Χουανφράν δεν κατάφερε να σκοράρει κι έτσι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε το τρόπαιο στη “Βασίλισσα”, καθώς δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα στην τελευταία εκτέλεση της ομάδας του.

Την επόμενη χρονιά (2016-2017) η Ρεάλ αντιμετώσε στον τελικό τη Γιουβέντους, με τον Κριστιάνο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επικράτηση των Μαδριλένων. Ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ στο 20′, αλλά είδε τον Μάντζουκιτς να ισοφαρίζει μετά από 7 λεπτά. Στο 61′ ο Κασεμίρο έδωσε ξανά το προβάδισμα στους “Μερένχες” για να έρθει μετά από τρία λεπτά ο Ρονάλντο και να κλειδώσει την κούπα κάνοντας το 3-1. Το κερασάκι της τούρτας σε μια τρομερή βραδιά για τον Πορτογάλο, αλλά και τη Ρεάλ το έβαλε στις καθυστερήσεις ο Ασένσιο.

Τη σεζόν που τελείωσε η Ρεάλ έπεσε πάνω στη Λίβερπουλ. Εκεί ο Κριστιάνο δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά δεν χρειάστηκε, καθώς η “Βασίλισσα” με 2 γκολ του Μπέιλ και 1 του Μπενζεμά (είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μανέ για τους “Κόκκινους”) έφτασε στην κατάκτηση μιας ακόμα κούπας με τα μεγάλα αυτιά.

Ο πανηγυρισμός με τη φανέλα στο “Καμπ Νου”:

Στο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα για το ισπανικό Σούπερ Καπ. Το πρώτο ματς έγινε στο “Καμπ Νου” και οι “Μερένχες” πήραν προβάδισμα στο 50′ με αυτογκόλ του Πικέ. Στο 77′ ο Λιονέλ Μέσι έφερε το παιχνίδι στα ίσια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ. Τρία λεπτά αργότερα ο Κριστιάνο έκανε κάτι που είχε ξανακάνει και στο παρελθόν. Σίγησε το “Καμπ Νου” με ένα καθοριστικό γκολ, το οποίο μάλιστα πανηγύρισε δείχνοντας τη φανέλα του, μετά από προτροπή του Μαρσέλο, πικάροντας έτσι και τον Μέσι που είχε πανηγυρίσει με παρόμοιο τρόπο λίγους μήνες πριν μέσα στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”. Βέβαια ελάχιστες στιγμές αργότερα ο Πορτογάλος αποβλήθηκε, αλλά αυτό δεν άλλαξε κάτι, καθώς ο Ασένσιο έκανε το 3-1 στις καθυστερήσεις και η Ρεάλ κατάφερε τελικά να κατακτήσει και αυτό το τρόπαιο (επικράτησε 2-0 στη ρεβάνς της Μαδρίτης).

Το τρομερό ψαλιδάκι κόντρα στη Γιουβέντους:

Για να φτάσει η Ρεάλ στην κατάκτηση του τελευταίου της Τσάμπιονς Λιγκ έπρεπε να περάσει από το εμπόδιο, της νυν ομάδας του Πορτογάλου, της Γιουβέντους. Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στη φάση των “8” της διοργάνωσης με το πρώτο ματς να γίνεται στο Τορίνο. Εκεί ο Ρονάλντο μας έδειξε για μία ακόμη φορά την τεράστια κλάση του. Ο 33χρονος άσος άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό του ματς και κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του στο 64′ πετυχαίνοντας ένα απίστευτο ανάποδο ψαλίδι, το οποίο θέτει υποψηφιότητα για το καλύτερο της χρονιάς και έκανε όλο το γήπεδο να τον χειροκροτήσει. Το τελικό σκορ εκείνης της αναμέτρησης διαμόρφωσε ο Μαρσέλο στο 72′.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ